O-STA

Podjetje McDonald's bo varčevalo z energijo in povečalo učinkovitost s tehnologijo podjetja Echelon

MULTIMEDIJSKE VSEBINE DOSTOPNE NA: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5442534

SAN JOSE, Kalifornija --(BUSINESS WIRE)�-- 9. julij, 2007 �- Podjetje Echelon Corporation (NASDAQ:ELON), vodilni ponudnik omrežne tehnologije, ki se uporablja za upravljanje in zmanjšanje porabe energije, je danes oznanilo, da je podjetje McDonald's Corporation izbralo njihovo tehnologijo LonWorks (R) za omrežitev svoje kuhinjske opreme v restavracijah z namenom, da bi ustvarili "kuhinjo prihodnosti", katere cilj je zmanjšati porabo energije in povečati učinkovitost. McDonald's spodbuja proizvajalce svoje kuhinjske opreme, naj v novo opremo za njihove restavracije vključijo elektrovodno omrežno tehnologijo podjetja Echelon.

"Obvezani smo k temu, da smo vodilni na trgu v okoljevarstveni odgovornosti in gospodarjenju z energijo, zato je zelo dobro imeti preverjen program, ki ga lahko uporabimo za naslavljanje tako pomembnih vprašanj," je dejal Bob Langert, podpredsednik podjetja McDonald's, o socialni odgovornosti gospodarskih družb. "Tehnologija podjetja Echelon bo našim podružnicam omogočila tudi ustvarjanje restavracij, ki jih je lažje upravljati, olajšala preventivno vzdrževanje in nudila nove storitve, medtem ko varčujemo z energijo."

McDonald's uporablja Echelonovo elektrovodno omrežno tehnologijo za omogočanje komunikacije in izmenjave podatkov med različnimi deli kuhinjske opreme v svojih restavracijah, da bi omogočil razvoj aplikacij za izboljšanje poslovnih procesov, upravljal uporabo energije in zmanjšal stroške vzdrževanja. Do te komunikacije pride preko obstoječih električnih vodov, zaradi česar je mogoče lažje namestiti in posodobiti opremo, medtem pa McDonald'su omogoča namestitev opreme, ne da bi bilo pri tem potrebno podirati zidove. McDonald's je preizkusil različne alternativne tehnologije, vključno z radijsko frekvenco (RF), vendar se je Echelonova elektrovodna tehnologija izkazala za najzanesljivejšo in stroškovno najučinkovitejšo rešitev.

Echelonov i.LON(R) spletni strežnik bo uporabljen za zbiranje podatkov iz McDonald'sove kuhinjske opreme, pri čemer se bodo zmanjšali stroški dela, ki se jih porablja za zbiranje podatkov in oblikovanje poročil, obenem pa se bodo zmanjšale potencialne napake v kompilacijah podatkov.

Vprašanja varnosti hrane so v tej industriji predmet skrbi in pametna oprema lahko nudi podatke, potrebne za podporo zahtev ministrstev za zdravje po analizah tveganj in kritičnih nadzornih točk (HACCP). To bo prihranilo stroške dela, ki se zdaj porabljajo za branje termometrov in oblikovanje poročil. "Odprte, na standardih osnovane tehnologije so zelo pomembne za McDonald's, ker verjamemo, da bo industrija strežbe hrane sledila zgledu in uvidela koristi omrežne opreme, vključno s poenostavljeno uporabo in z zmanjšanjem energije," je dejal Bernard Morauw, višji direktor Worldwide Equipment Systems za McDonald's Corp. "Sistem LonWorks omogoča več proizvajalcem širom sveta, da imajo jasne odprte standarde za omogočanje integriranih rešitev za McDonald'sove restavracije."

S tehnologijo LonWorks omogočena "pametna kuhinja" bi se lahko zlahka integrirala z drugimi obstoječimi ali načrtovanimi podsistemi zgradbe, kot so sistemi gretja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) in sisteme razsvetljave, ki so tudi zasnovani na protokolu LonWorks, da bi razširili zmožnosti gospodarjenja z energijo skozi celotno restavracijo. Tovrstni ukrepi so element, ki lahko restavracijam olajša pridobitev certifikata LEED (Leadership in Energy and Environmental Design - vodilni za energetsko in okoljsko načrtovanje) in še nadalje zmanjša porabo energije.

"Podjetje McDonald's je bilo vedno vodilno na trgu, v ospredju inovacij, in zadovoljni smo, da je tehnologija podjetja Echelon del McDonald'sove obveze do vodstva v okoljevarstvu. Z izbiro rešitve LonWorks postavljajo temelj za stalne prihranke energije za prihodnja leta," je dejal Ken Oshman, predsednik in glavni izvršilni direktor podjetja Echelon. "Tehnologija LonWorks je robustna, varna rešitev, ki bo McDonald'su omogočila nadaljevanje iskanja novih aplikacij za izboljšanje posla. McDonald'sova uporaba LonWorks tehnologije je dokaz njene fleksibilnosti in zanesljivosti."

O podjetju McDonald's Corporation

McDonald's je vodilna svetovna lokalna restavracija z več kot 30.000 lokacijami, vsak dan streže 52 milijonom strank v več kot 100 državah. Več kot 70% McDonald'sovih restavracij širom sveta je v lasti in pod upravo neodvisnih lokalnih mož in žensk. Že drugo leto zapored je bil McDonald's izbran za vključitev v indeksa Dow Jones World in Dow Jones North America. Ta indeksa priznavata podjetja, ki v svoji industriji vodijo v široki paleti gospodarskih, okoljskih in socialnih vprašanj. McDonald's je eden zelo redkih ponudnikov prehranskih storitev, ki jim je bila izkazana ta čast. Več informacij o podjetju McDonald's je mogoče najti na http://www.mcdonalds.com.

O podjetju Echelon Corporation

Podjetje Echelon Corporation (NASDAQ:ELON) je omrežno podjetje, ki ponuja izdelke in sisteme, ki lahko nadzorujejo in prihranijo energijo, znižajo stroške, izpopolnijo produktivnost in izboljšajo storitev, kvaliteto, varnost in pripravnost s povezovanjem vsakodnevnih naprav v komunali, zgradbah, v industrijskih in prevoznih sistemih ter sistemih za domač nadzor. Desetine milijonov pametnih naprav na osnovi izdelkov LonWorks in sistemov Networked Energy Services (NES) podjetja Echelon so danes v uporabi širom sveta in prinašajo korist potrošnikom in industriji. Več informacij o podjetju Echelon je mogoče najti na http://www.echelon.com.

Echelon, LONWORKS, i.LON, in logotip Echelona sta registrirani blagovni znamki podjetja Echelon Corporation, registrirani v Združenih državah in v drugih državah. Druga tukaj omenjena imena izdelkov ali storitev so blagovne znamke njihovih lastnikov.

To sporočilo za javnost lahko vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnje načrte, dogodke ali učinke. Tovrstne izjave lahko vsebujejo tveganja in negotovosti, vključujoč tveganja, povezana z negotovostmi v zvezi s časovnim tempiranjem in stopnjo naročil in zahtev po izdelkih podjetja Echelon ter storitvah podjetja McDonald's, njihovih dobaviteljev in drugih strank v poslovnem procesu in drugih aplikacijah; tveganja, da izdelki ne bodo delovali po načrtih, in da se lahko kot posledica uporabe izdelkov in storitev Echelon v teh funkcijah poveča odgovornost; tveganja, povezana s kakršnimi koli spremembami, do katerih lahko pride v uredbah glede odziva na povpraševanje, varnosti ali druge politike ter sprejema s strani lokalnih, regionalnih ali drugih vladnih agencij na LonWorks osnovanega odziva na povpraševanje ali drugih rešitev; rast industrije LonWorks na splošno; in druga tveganja, identificirana v vložkih podjetja Echelon pri KVP. Dejanski rezultati, dogodki in učinki se lahko stvarno razlikujejo. Bralce opozarjamo, naj se ne zanašajo pretirano na te izjave, ki se nanašajo na prihodnost, ki izražajo le stanje na datum tega sporočila. Podjetje Echelon ne prevzema nikakršne obveznosti do javnega objavljanja rezultata kakršnih koli revizij teh izjav, ki se nanašajo na prihodnost, ki se jih lahko izvede, da bi odražale dogodke ali okoliščine po datumu tega sporočila ali da bi odražale pojav nepričakovanih dogodkov.

MULTIMEDIJSKE VSEBINE DOSTOPNE NA: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5442534

" Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

Echelon Corporation

Julia O'Shaughnessy, +1 (408) 938-5357

julia@echelon.com

ali

Atomic Public Relations

Allyson Stinchfield, +1 (415) 402-0230

allyson@atomicpr.com