O-STA

NextWave Wireless bo kupil Mori Trust-ov delež v podjetju IPMobile

VEČPREDSTAVNE VSEBINE DOSEGLJIVE NA: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5446634

SAN DIEGO, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 12. julij, 2007 - NextWave Wireless Inc.(NASDAQ: WAVE), globalni ponudnik mobilnih širokopasovnih izdelkov in tehnologij, je danes sporočil, da je podpisal dokončen sporazum o nakupu vseh delnic IPMobile, telekomunikacijskega podjetja s sedežem v Tokiju, ki je v lasti japonskega Mori Trust Co., Ltd. Po zaključku posla bo NextWave imel v lasti 69,2 odstotni delež podjetja IPMobile. Pogodba velja v primeru, da jo odobri vlada. Pogoji sporazuma niso bili razkriti.

"NextWave, s svojim hčerinskim podjetjem IPWireless, je vodilni globalni dobavitelj TD-CDMA brezžičnih širokopasovnih izdelkov in omrežij. Naša investicija želi pomagati IPMobile pri zagonu te močne brezžične širokopasovne tehnologije četrte generacije (4G ) še pred koncem leta na Japonskem, enem izmed najbolj naprednih telekomunikacijskih trgov na svetu," je povedal Allen Salmasi, predsednik in direktor podjetja NextWave Wireless. "2 GHz spekter, ki ga je podjetju IPMobile dodelilo Ministrstvo za notranje zadeve in komunikacije, je izjemno primeren za uvedbo TD-CDMA tehnologije na Japonskem. Podjetju IPMobile nameravamo pomagati pri postavitvi enega izmed prvih brezžičnih širokopasovnih omrežij 4G, ki lahko omogoči hitrost do 30 Mb/s in podpira širok razpon uporabniških aplikacij, vključno z aplikacijami za pretočni video, ki za prenos potrebuje veliko pasovne širine."

Ministrstvo za notranje zadeve in komunikacije je podjetju IPMobile, ustanovljenemu leta 2002, podelilo državno koncesijo za spekter v frekvenčnem pasu 2 GHz novembra 2005. IPMobile z IPWireless sodeluje pri pripravi TD-CDMA brezžičnega širokopasovnega omrežja, ki naj bi za uporabnike začelo delovati do novembra letos.

"Po zagonu IPMobile-ovega tržnega omrežja kasneje letos se veselimo nadaljevanja sodelovanja z družbami svetovnega razreda na Japonskem pri investiranju v prihodnost IPMobile-ovega poslovanja, prenosu novih in vznemirljivih potrošniške naprav in aplikacij na japonsko tržišče in povečali japonsko globalno vodstvo v brezžičnih širokopasovnih storitvah in tehnologijah," je dodal Salmasi.

O NextWave Wireless Inc.

NextWave Wireless ponuja širok spekter naprednih mobilnih širokopasovnih in brezžičnih večpredstavnih izdelkov in tehnologij mnogim največjim proizvajalcem mobilnih naprav, dobaviteljem omrežne opreme, in ponudnikom brezžičnih storitev na svetu. Izdelki NextWave vključujejo WiMAX/Wi-Fi polprevodnike, TD-CDMA mobilne širokopasovne sisteme, širokoobmočna Wi-Fi omrežja in naprave, opremljene z večpredstavnostnimi programskimi rešitvami. Podjetje razvija in trži svoje izdelke skozi svoje operativne družbe svetovnega razreda, ki vključujejo NextWave Broadband Inc., PacketVideo Corporation, IPWireless, Inc., in GO Networks, Inc. NextWave-ov širok portfelj licenc za uporabo spektra vključuje državne spektre v Avstriji, Kanadi, na Hrvaškem, v Nemčiji, na Slovaškem, v Švici in ZDA. Podjetje namerava svoj spekter dati na voljo uporabnikom svojih naprednih mobilnih širokopasovnih izdelkov in rešitev. NextWave Wireless ima sedež v San Diegu v Kaliforniji, ZDA, in podružnice v več kot ducat državah. Obiščite NextWave Wireless na www.nextwave.com.

Opomba glede izjav, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za javnost vsebuje "izjave, ki se nanašajo na prihodnost" za namene zakona Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995, ki vključuje tveganja in negotovosti. Nobenih zagotovil ni, da bodo izjave, ki se nanašajo na prihodnost, dosežene, in dejanski dogodki ali rezultati se lahko bistveno razlikujejo od napovedanih dogodkov in rezultatov. Pomembni dejavniki, ki bi lahko povzročili bistveno odstopanje dejanskih dogodkov ali rezultatov, so podrobneje razloženi v dokumentaciji podjetja NextWave, vloženi na Komisijo za vrednostne papirje (SEC). Vsi tovrstni dokumenti so na voljo preko spletne strani SEC na www.sec.gov. NextWave se ne obvezuje k posodobitvi katerihkoli izjav, ki se nanašajo na prihodnost, da bi odražale kasnejše spremembe dogodkov ali okoliščin, razen kot bo to potrebno v skladu z veljavno zakonodajo.

VEČPREDSTAVNE VSEBINE DOSEGLJIVE NA:http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5446634

" Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

Mediji:

JaponskaWeber Shandwick Worldwide na Japonskem

Masahiro Sakamoto, 81+3-5427-7393

msakamoto@webershandwick.com

Faks: 81+3-5427-7325

ali

ZDA

NextWave Wireless Inc.

Michael Gury, 203-742-2535

mgury@nextwave.com