O-STA

PIRS na novem internetnem naslovu www.PIRS.si

Dobrodošli v svetu poslovnih informacij na prenovljenih Pirsovih spletnih straneh Odslej še hitreje do aktualnejših podatkov o slovenskih podjetjih

Z letošnjim oktobrom lahko obiskovalci medmrežja še hitreje in neposredneje pristopamo na Pirsove spletne strani, saj je založba Slovenska knjiga postavila PIRS® na novi internetni naslov www.PIRS.si.

Ker se poslovni svet dandanes hitro spreminja, so na novo postavili tudi bazo podatkov. Osvežili so osnovne podatke o podjetjih, njihovih poslovnih enotah, samostojnih podjetnikih in obrtnikih, inštitucijah in društvih ter jih obogatili z dodatno naročenimi informacijami. Internetni različici Pirsa so dodali nov iskalni kriterij Davčna številka ter številčni prikaz vseh možnih zadetkov na dnu izpisa rezultatov iskanja.

Poleg tega so povečali ponudbo servisnih informacij, kot so Pomoč pri uporabi Pirsa na internetu in cederomu, Pogosta vprašanja in odgovori (FAQ); preko interneta omogočajo brezplačen vpis v poslovni informator in popravek podatkov o podjetju z obrazcem Sprememba podatkov. Novost je tudi razširjena ponudba oglaševanja ter On-line naročilnica za oglaševanje. Dodali so povezave na spletne strani domačih in tujih poslovnih imenikov, borz, gospodarskih zbornic, sejmov, centralnih bank, poslovnih medijev in virov informacij.

O prenovi pa ne govorijo le vsebinske novosti, pač pa je Pirs oblečen tudi v novo grafično spletno podobo. Pregledna in nedvoumno zasnovana navigacija ter smiselno razporejene kategorije vsebin na spletnih straneh, mesečno osveževanje ter četrtletna nadgradnja Prisove baze podatkov bodo število dnevnih poizvedb nedvomno še povečali.

Prenovljene spletne strani tradicionalno sledijo Pirsovi tržni strategiji, ki daje poseben poudarek hitremu dostopu do ažurnih poslovnih informacij na elektronskih medijih. Sicer je bil PIRS® med prvimi poslovnimi informatorji, ki so se leta 1996 pojavili na svetovnem spletu tako v Sloveniji kot tudi v evropskem prostoru in je še vedno brezplačen.