O-STA

Družba Retail Decisions se vedno bolj uveljavlja v industriji za organizacijo potovanj: družba Opodo je za preprečevanje prevar izbrala družbo Retail Decisions

SURREY, Anglija in HAZLET, N.J. - (BUSINESS WIRE) - 17. julij 2007 - Družba Retail Decisions (ReD), izdajatelj plačilnih kartic in vodilno podjetje za preprečevanje prevar s plačilnimi karticami ter obdelavo plačil na svetu, z veseljem objavlja, da je družba Opodo, vodilno vseevropsko podjetje za spletnoorganizacijo potovanj, specializirano za potovanja po vsem svetu, izbralo družbo ReD za zagotavljanje storitev preprečevanja prevar na njegovih velikobritanskih, francoskih in italijanskih spletnih mestih. Opodo je v lasti družbe Amadeus, največje družbe za obdelavo rezervacij potovanj na svetu.

"Družba ReD je znana po svojih bogatih izkušnjah z zagotavljanjem storitev preprečevanja prevar in obdelave plačil sektorju za potovanja," je dejal Carl Clump, izvršni direktor družbe Retail Decisions. "Presrečni smo, da nas je izbralo eno najuspešnejših družb za spletno organizacijo potovanj na svetu in z veseljem bomo njihovemu osebju pomagali preprečevati prevare, zaščititi potencialne prihodke in optimizirati stroške za interno preprečevanje prevar."

Družba Retail Decisions bo skrbela tudi za obdelavo nemških transakcij z neposredno obremenitvijo (ELV) prek nemškega spletnega mesta družbe Opodo. Opodo izpolnjuje dejanske potrebe današnjih popotnikov, tako da jim nudi nepristranske storitve spletne organizacije potovanj po vsem svetu, z dostopom do poletov prek več kot 500 letalskih prevoznikov, več kot 65.000 hotelov in več kot 7000 lokacij za izposojo avtomobilov po vsem svetu, poleg tega pa tudi zavarovanja potovanj. Vse te storitve odlikujejo tudi konkurenčno oblikovane cene.

"Prepričani smo, da bo popolnoma integrirana storitev preprečevanja prevar družbe Retail Decisions pomagala naši skupini za preprečevanje prevar opaziti prevare veliko bolj zgodaj v transakcijskem ciklu, s tem pa v največji meri povečala naš potencial za optimalne dobro prodajo," je dejal Ignacio Martos iz družbe Opodo. "Družba Retail Decisions se lahko pohvali z izjemnim slovesom glede zagotavljanja storitev preprečevanja prevar v sektorju za organizacijo potovanj."

Opodo se pridružuje impresivnemu seznamu uglednih strank družbe ReD, ki se ukvarjajo z organizacijo potovanj, med katerimi so: Travelocity, Hotwire, Thomas Cook, Harvey World Travel in Travelex.

Storitev za preprečevanje prevar CNP, ReD Shield, družbe Retail Decisions, je storitev, za katero v celoti skrbijo zunanji strokovnjaki, prodajalcu pa omogoča, da mu ni treba vložiti ogromnih sredstev v sistem za preprečevanje prevar, hkrati pa znižuje njegove sprotne operativne stroške. Storitev združuje nevronsko tehnologijo s trgovcu prilagojeno hitrostjo in pravila komponent, v kombinaciji s strokovnim znanjem družbe ReD. Storitev ReD Shield zagotavlja priporočila na podlagi sprotnega ocenjevanja tveganj in je zasnovana tako, da prodajalcem omogoča doseganje ravnovesja med preprečevanjem prevarantskih transakcij in povečevanjem števila dobrih transakcij.

O družbi Opodo

Družbo Opodo je ustanovilo devet vodilnih evropskih letalskih prevoznikov - Aer Lingus, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, Finnair, Iberia, KLM in Lufthansa. Amadeus, podjetje za tehnologijo organizacije potovanj, s sedežem v Madridu, je junija 2004 z odkupom 55-odstotnega deleža prevzelo nadzor v podjetju. Ta delež je marca 2005 povečalo na 74 odstotkov, junija 2005 pa na 75,4 odstotkov.

Opodo deluje na devetih evropskih tržiščih: v Nemčiji, Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, Španiji, ter na Norveškem, Danskem, Finskem in Švedskem. Podjetja, ki jih vključuje družba Opodo Group so: Opodo.co.uk, Opodo.de, Opodo.fr, Opodo.es, Opodo.it, Quest Travel (velikobritansko podjetje, specializirano za dolgotrajna potovanja), Karavel, (vodilno francosko podjetje za spletno organizacijo potovanj), Vivacances (francoska spletne turistična agencija) in Travellink (nordijska spletna turistična agencija).

O družbi Retail Decisions

Družba Retail Decisions (ReD) je izdajatelj plačilnih kartic in vodilno podjetje za preprečevanje prevar s plačilnimi karticami ter obdelavo plačil na svetu. Je specializirani dobavitelj plačilne industrije po vsem svetu in ima več kot 18 let izkušenj na tržišču preprečevanja prevar. Njegove ugledne mednarodne stranke prihajajo iz sektorjev globalnih telekomunikacij, prodaje, organizacije potovanj, nafte, logistike, bančništva in širšega e-trgovanja. Med njimi je mogoče najti družbe: Wal-Mart, Macy's, Bloomingdale's, Tesco, Texaco, Shell, Asda, Comet, Travelocity, T-Mobile in Virgin Mobile. Družba ima sedež v Veliki Britaniji, pisarne v Združenih državah, Avstraliji in Južni Afriki ter predstavništvo na Japonskem in v Južni Ameriki. Dodatne informacije o družbi ReD so na voljo na spletnem mestu www.redplc.com.

PODATKI ZA STIK:

VB-mednarodno:

Retail Decisions

Angela Yore, +44 (0) 7810 025835

ayore@redplc.com

ali

ZDA:

CBK Group

Carol Romeo, 201-556-9404, interna 110

cromeo@cbkgroup.com