O-STA

Podjetje VF ustanovilo skupno podjetje za znamko Napapijri(R) na Japonskem

GREENSBORO, Severna Karolina --(BUSINESS WIRE)-- 2. avgusta 2007-- Podjetje VF Corporation (v nadaljevanju VF) je sporočilo, da je ena on njegovih podružnic ustanovila skupno podjetje z Mitsui & Co., Ltd. Skupno podjetje, v katerem ima VF večinski delež, je namenjeno trženju in distribuciji izdelkov znamke Napapijri(R) na Japonskem. VG je Napapijri(R) kupil leta 2004, gre pa za vrhunsko znamko športnih oblačil za rekreacijo na prostem, ki se jo prodaja predvsem v Evropi. Pred ustanovitvijo skupnega podjetja se je to znamko na Japonskem prodajalo preko distributerja.

"Krepiti prisotnost na tako pomembnih trgih, kot je to Japonska, je ključno za ohranjanje močnega zagona znamke Napapijri(R)," je povedal Aidan O'Meara, predsednik VF za azijsko-pacifiško območje. "Glede na njegov doseg in dokazane sposobnosti, imamo srečo, da je Mitsui naš partner. Hkrati bo odličnost VF pri uveljavljanju in trženju znamk tej znamki omogočilo doseči poln potencial na Japonskem." O'Meara je dodal, da bo rast izhajala iz odpiranja novih samostojnih drobnoprodajnih trgovin, kakor tudi iz razširjene distribucije v specializiranih trgovinah in veleblagovnicah. Masato Fujino je bil imenovan za predsednika skupnega podjetja, ki ima sedež v Tokiu in je znano kot Napapijri Japan Co.,Ltd.

O podjetju VF

VF Corporation je eno od vodilnih podjetij na področju oblačil za različne življenjske sloge, vključno z jeans oblačili, izdelki za bivanje na prostem, oblačili z motivi in športnimi oblačili. Med njegove glavne znamke spadajo Wrangler(R), Lee(R), Riders(R), Rustler(R), The North Face(R), Vans(R), Reef(R), Napapijri(R), Kipling(R), Nautica(R), John Varvatos(R), JanSport(R), Eastpak(R), Eagle Creek(R), Lee Sport(R), Majestic(R) in Red Kap(R). Obvestilo za javnost podjetja VF Corporation, letno poročilo in ostale informacije so dostopne na spletni strani podjetja: www.vfc.com.

KONTAKT:

VF Services, Inc.

Cindy Knoebel, VP, Financial & Corporate Communications

336-424-6189/212-841-7141