O-STA

Respiratorji podjetja Next Safety boljši kot N95 družbe 3M

JEFFERSON, Severna Karolina, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 13 avgust 2007 - V sklopu priprav na možno pandemijo je ameriška vlada kupila več kot 100 milijonov respiratorjev N95 . Vendar pa je študija, ki jo je opravil ameriški Center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC - Center for Diseases Control and Prevention) skupaj z Nacionalnim inštitutom za zdravje in varnost pri delu (NIOSH) in Administracijo za poklicno varnost in zdravje (OSHA), razkrila, da so respiratorji N95 neučinkoviti pri izrednih dogodkih kot so nesreče ali pandemije. Študija je vključevala 538 prizadetih iz mesta New Orleans po orkanu Katrina in je pokazala, da si 76% prizadetih ni uspelo namestiti maske na pravilen način, kar bi v primeru pandemije pomenilo vdihavanje smrtonosnih patogenov.

(Viri: http://www.cdc.gov/EID/content/13/5/700.htm in http://www.upmc-biosecurity.org/website/biosecurity_briefing/archive/avian_pandemic_flu/content/2007/2007-04-13respiratorswornimproperly.html)

Podjetje Next Safety bo začelo dobavljati najnaprednejše respiratorje za pred-pandemično zaščito na svetu avgusta letos. V nasprotju z N95 respiratorji, ki so pasivni in izjemno odvisni od prileganja, respiratorji podjetja Next Safety serije bPure 8500 za primere pandemije skrbijo za stalen pretok izjemno čistega zraka, ki s pomočjo stalnega, nadtlačnega pretoka pri dihanju preprečijo uhajanje patogenov v pljuča.

Za več informacij glede izdelkov podjetja Next Saftey obiščite www.nextsafety.com

KONTAKT:

Next Safety, Inc.

Amy Mogler, 336-246-7700 ext.234

amymogler@nextsafetyinc.com