O-STA

Podjetje Datalogic S.p.A. napovedalo uveljavitev pozitivne razsodbe v primeru kršitve patenta v Nemčiji proti Sick A.G.

Bologna, 27. julij 2007 - Podjetje Datalogic S.p.A., vodilni evropski proizvajalec čitalcev črtne kode in mobilnih računalnikov in eden največjih v svetu, je sporočilo, da bo začelo uveljavljati razsodbo prvostopenjskega sodišča o kršitvi patenta proti podjetju Sick A.G. v Nemčiji. Podjetje Sick A.G. je na področju samodejnih čitalnih sistemov najpomembnejši tekmec podjetju Datalogic.

13. februarja 2007 je okrožno sodišče v Dusseldorfu izdalo odločbo, ki je podjetju Sick A.G. v Nemčiji prepovedalo ponujanje in dobavljanje čitalnih sistemov, sestavljenih iz čitalcev črtne kode in kontrolnih enot, ki spadajo v obseg veljavnega evropskega patenta, veljavnega v Nemčiji. Poleg prepovedi pa je sodišče podjetju Sick A.G. naložilo še plačilo odškodnine, ki izhaja iz preteklih kršitev patenta od avgusta 2003 naprej in vseh morebitnih prihodnjih kršitev. Višina zahtevane odškodnine še ni ocenjena, bo pa sporočena takoj, ko bo dokončno določena. Odločitev okrožnega sodišča še ni pravnomočna, saj je podjetje Sick A.G. vložilo pritožbo zoper odločitev in sprožilo pravni spor o veljavnosti omenjenega patenta.

Evropski patent št. 851,376 B1 obsega izboljšave za sledilni sistem, ki povezuje črtne kode, prebrane s čitalcem, s predmeti, ki potujejo po transportnih trakih in s tem prinaša bistvene prednosti pri proizvodnji, skladiščenju, logistiki in poštnih storitvah, še posebej pa pri zahtevnem sortiranju poštnih pošiljk in sistemih za ravnanje s prtljago.

"Podjetje Datalogic si pridržuje ekskluzivne pravice za to patentirano tehnologijo tudi v drugih pomembnih evropskih državah in v Združenih državah Amerike, kjer so bili patenti za to tehnologijo podeljeni. Tehnologija se na trgu imenuje Pack Track TM in je ključna sestavina uspeha vrhunskih čitalcev podjetja Datalogic Automation, ki je del podjetja Datalogic, specializirano posebej za samodejne čitalne sisteme. Tehnologija Pack Track TM bistveno poveča produktivnost in skupno zmogljivost avtomatskih sortirnih sistemov, ki jih uporabljajo pošte, kurirji, distribucijski centri in letališki sistemi za ravnanje s prtljago," je povedal Roberto Tunioli, podpredsednik in generalni direktor podjetja Datalogic.

"Zadovoljni smo z izidom sodbe, ki utrjuje našo dolgoletno zavezo k spodbujanju in varovanju inovativnosti in potrjuje našo odločno namero preganjati kršilce in varovati prihodnost, ki temelji na trdnem bogastvu intelektualne lastnine."

Datalogic Group je v svetu tretji največji, v Evropi pa vodilni proizvajalec čitalcev črtne kode, trpežnih mobilnih računalnikov in RFID sistemov. Podjetje ponuja inovativne poslovne rešitve, še posebej za trgovino, proizvodnjo, transport in logistiko.

Skupina kotira v segmentu techSTAR na italijanski borzi od leta 2001 kot DAL.MI. S sedežem v mestu Lippo di Calderara di Reno (Bologna) ima podjetje 1900 zaposlenih po vsem svetu, v 40 državah Evrope, v Aziji, v ZDA in v Pacifiškem obroču.

V letu 2006 so prihodki Datalogic Group znašali 381,6 milijona evrov, kar je 85% več kot prejšnje leto.

Kontakt: DATALOGIC S.p.A.

Investor Relations

Tel. + 390513147011

www.datalogic.com