O-STA

Michael Schumacher se je pridružil Bacardiju kot mednarodni ambasador družbene odgovornosti

HAMILTON, Bermudi - (BUSINESS WIRE) - 10. septembra, 2007 - Bacardi Limited, največji svetovni proizvajalec alkoholnih pijač v zasebni lasti, je danes sporočil, da je sklenil dogovor z Michaelom Schumacherjem, sedemkratnim prvakom Formule 1, ki bo postal Bacardijev mednarodni ambasador družbene odgovornosti.

Od januarja 2008 bo Schumacher sodeloval z Bacardijem in njihovo linijo blagovnih znamk pri posredovanju svetovnega družbeno odgovornega sporočila "vozi trezen".

"Veselim se sodelovanja z Bacardijem pri tej pomembni svetovni kampanji. V svoji karieri sem angažirano sodeloval v mnogih kampanjah o prometni varnosti in sem zelo predan tej pobudi. Bacardi je treba pohvaliti za njihovo, da to kampanjo odgovornosti prenesejo svetovni javnosti," je povedal Michael Schumacher.

"Michael je najslavnejši in najuspešnejši voznik na svetu in ne bi si mogli želeti boljšega ambasadorja. Ljudje ga zelo spoštujejo zaradi njegovih kampanj o prometni varnosti in prepričani smo, da bo znal prenesti sporočilo "vozi trezen" velikemu svetovnemu občinstvu. Veselimo se, da bomo naslednje leto svoje načrte delili z javnostjo," je povedal Andreas Gembler, generalni direktor Bacardi Limited.

Podoba Michaela Schumacherja bo uporabljena v vrsti različnih medijev, vključno s televizijo, tiskanimi mediji, plakati in internetom. Glavno sporočilo bo "vozi trezen", skupaj s splošnim sporočilom o odgovornem pitju. Kampanja se bo začela v začetku leta 2008.

Bodite odgovorni - prosimo, ne vozite, ko pijete!

O Bacardi Limited

Bacardi Limited je največji svetovni proizvajalec alkoholnih pijač v zasebni lasti, ki proizvaja in trži vrsto svetovno znanih alkoholnih pijač. Bacardijevo linijo blagovnih znamk sestavlja več kot 250 znamk, vključno z rumom BACARDI, najbolje prodajanim rumom na svetu; vodko GREY GOOSE, vodilno vodko visoke kakovosti na svetu; DEWAR'S škotskim viskijem, najbolje prodajanim škotskim blended viskijem v Združenih državah; ginom BOMBAY SAPPHIRE, najhitreje rastočo znamko gina v industriji alkohola; CAZADORES tequilo iz modre agave, eno od najbolje prodajanih tequil na svetu narejenih 100% iz modre agave; vermutom MARTINI & ROSSI, vodilnim vermutom na svetu; in ostalimi vodilnimi znamkami.

KONTAKT:

Bacardi Limited

Patricia Neal, 305 446 9050

ali

za Michaela Schumacherja

Sabine Kehm, +49 170 247 5300

sabinekehm@aol.com