O-STA

SeaMobile izvedel prevzem teleporta Holmdel

Omrežni razdelilnik bo služil kot oddajni center za njihovo razvedrilno omrežje Wave Entertainment Network

SEATTLE--(BUSINESS WIRE)�-26. september 2007--SeaMobile Enterprises, prevladujoči globalni ponudnik storitev na področju pomorskih komunikacij, povezljivosti in vsebinskih storitev, je objavil prevzem teleportnega objekta v Holmdelu v New Jerseyu, ki je bil prej v lasti SES AMERICOM. Hkrati s sklenitvijo posla je SeaMobile s podjetjem AMERICOM Government Services sklenil pogodbo o zagotavljanju večih vodov, s čimer bo poskrbljeno za neprekinjeno zagotavljanje storitev vladnim strankam.

Teleport Holmdel s površino slabih 1000 kvadratnih metrov, ki je od središča New Yorka oddaljen 74 km, je bil prvotno vzpostavljen leta 1982, omogoča pa redno opravljanje prenosov za potrebe internetnih ponudnikov, ponudnikov televizijskega programa, kabelskih ponudnikov, vladnih agencij, telekomunikacijskih ponudnikov ter poslovnih uporabnikov televizije in radia. Teleport ima dostop do številnih vesoljskih plovil od 359 stopinj vzhodne zemljepisne dolžine pa tudi do ameriških satelitov, s čimer na območjih Tihega, Atlantskega in zahodnega Indijskega oceana odjemalcem zagotavlja dostop do največjih svetovnih telekomunikacijskih središč.

"Prevzem teleporta Holmdel je pomemben korak pri povečevanju zmogljivosti in infrastrukture podjetja SeaMobile," je dejal Dave Kagan, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja SeaMobile Inc. "Teleport Holmdel z neposrednim dostopom do glavnih internetnih ponudnikov omogoča podjetju popoln nadzor na našem osnovnem področju. Poleg tega zagotavlja pomembne viške v omrežju za izredne razmere, neprekinjeno nudi rezervni sistem za naš omrežni operacijski center na Floridi in nam s tem omogoča boljše storitve za uporabnike, predstavlja pa tudi ključno infrastrukturo za naše omrežje Wave Entertainment Network in izbor televizijskih produktov, ki bodo na voljo proti koncu leta."

V prvi četrtini leta 2007 je SeaMobile najavil vzpostavitev razvedrilnega omrežja Wave Entertainment Network, ki bo omogočal televizijsko omrežje na morjih in odročnih lokacijah, konkurenčno omrežju, ki ga ljudje poznajo od doma. Wave Entertainment TV nudi raznovrstno programsko shemo, ki vključuje: satelitsko televizijo, filme in dogodke po sistemu "plačaj za ogled", šport v živo, posebne interese, otroške programe, nacionalne novice v živo, programe za odrasle in posebne dogodke v živo. Omrežje uporablja kombinacijo satelitske tehnologije, ki jo zagotavljajo SeaMobile satelistke storitve MTN, in posebne predpomnilniške tehnologije, ki omogoča gledalcem, da dogodke v živo in omrežne programe doživijo v časovnih blokih, ki so jih vajeni gledati. Oddajni center Holmdel bo služil kot storitveni razdelilnik za tehnologijo in odjemalce, ki bo omogočil revolucionarno pomorsko razvedrilno ponudbo.

O podjetju SeaMobile Enterprises

SeaMobile Enterprises je prevladujoči globalni ponudnik storitev na področju pomorskih komunikacij, povezljivosti in vsebinskih storite. Njihovo globalno satelitsko komunikacijsko omrežje VSAT nudi vodilno podjetje v sektorju, Maritime Telecommunications Network (MTN), ki deluje v okviru podjetja SeaMobile. Z dodatnim prevzemom podjetja Geolink je SeaMobile postal ponudnik širokopasovnih satelitskih in drugih storitev za več kot 300 pomorskih plovil povsod po svetu. V kombinaciji s svojo vrhunsko tehnologijo in podporo strankam nudijo neprekinjeno povezljivost, s katero omogočajo širok nabor storitev za podjetja, vladne subjekte in stranke. Njihove storitve vključujejo mobilni prenos govora in podatkov, brezžična omrežja za dlančnike in prenosnike, dostop do tiskanih izdaj več kot 500 dnevnih časopisov z vsega sveta, televizijo v živo, spletne kavarne in še mnogo več. SeaMobile Enterprises nudi rešitve za turistične križarke, trajekte, jahte, igralniške ladje, kontejnerske ladje, ribiška plovila, plavajoče ploščadi ter za vlado in vojsko. Podjetje ima pisarne v Seattlu v Washingtonu, v Miramaru na Floridi, v Parizu v Franciji, v Rimu v Italiji in v Atenah v Grčiji. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja: www.seamobile.com.

SeaMobile Enterprises

Nancy Brumfield, 206-753-2443

cell: 206-310-4900

nancy.brumfield@seamobile.com

or

The Summit Group Communications

Anne Williams, 801-458-3837

awilliams@summitslc.com