O-STA

Podjetje 4Kids podpisalo pogodbo o petletnem sodelovanju z mrežo CW Network, za katero bo pripravljalo peturni sobotni jutranji otroški program

NEW YORK, ZDA - 8. oktobra 2007 - Podjetje 4Kids Entertainment, Inc. (NYSE: KDE), (odslej 4Kids) se je povezalo s televizijsko mrežo CW Network (odslej CW), za katero bo v prihodnjih petih letih pripravljalo sobotni jutranji otroški program. 4Kids bo od sezone 2008-2009 CW oskrboval s petimi urami otroškega programa tedensko, in sicer za jutranji sobotni blok, ki je na sporedu med sedmo in dvanajsto uro. 4Kids bo za sobotni jutranji blok mreže CW prodajal tudi oglaševanje na državni ravni.

"V minulih letih je področje otroških programov doživelo precejšen vzpon," je povedal John Maatta, eden od direktorjev pri mreži CW. "Pomembno je, da mladim gledalcem še naprej zagotavljamo kvalitetno zabavo na brezplačni klasični televiziji. Gre za pomembno sodelovanje tako za mrežo CW kot za 4Kids. Posebej zadovoljni smo, da spet sodelujemo s 4Kids, izjemno priznanim podjetjem s področja programa za otroke, s katerim smo v preteklosti dosegli že veliko uspehov. CW bo s pomočjo sodelovanja s 4Kids, ki premore ogromno virov in znanja na tem področju, ostal eden izmed vodilnih dobaviteljev otroškega programa za klasične televizijske sisteme."

Pogodba določa, da si bosta CW in 4Kids delila prihodke iz oglaševanja med predvajanjem otroškega bloka na nacionalni ravni, pri čemer bo delež prihodkov mreže CW pokrival garancijo, ki jo bo položil 4Kids. CW in 4Kids bosta s tesnim sodelovanjem skušala zagotoviti čim višjo gledanost programa in njegov finančni uspeh.

"Globoko verjamemo v sobotno jutranjo otroško televizijo in s tem sodelovanjem smo obnovili našo zavezanost k temu, da ostanemo eden ključnih dejavnikov na področju otroške zabave," je povedal Norman Grossfeld, predsednik podružnice 4Kids, 4Kids Productions. "Prav tako še naprej cenimo svoje sodelovanje z mrežo Fox Network in njenimi partnerji. Fox je nedavno izkoristil možnost podaljšanja sodelovanja z nami do konca sezone 2008-2009."

O podjetju 4Kids Entertainment

4Kids Entertainment, Inc. (NYSE: KDE) ima mednarodni sedež v Londonu in je globalni ponudnik otroške zabave in licenciranja blaga. Preko podružnic v polni lasti nudi: licenciranje domačega blaga kot tudi blaga za tuje trge; razvoj izdelkov; televizijsko, filmsko, glasbeno in domačo video produkcijo in distribucijo; razvoj spletnih strani. Več informacij je na voljo na spletnih straneh www.4KidsEntertainment.com in www.4Kids.TV.

KONTAKT:

4KIDS

4Kids Entertainment

Jesika Tabibnia, 646-346-7876

Jtabibnia@4kidsent.com

ali

ZA MEDIJE

Dan Klores Communications

Karen Silberg, 212-981-5232

karen_silberg@dkcnews.com