O-STA

Družba Tornante bo seriji "Kraljica maturantskega plesa" in "Kraljica maturantskega plesa: poletna vročica" studia Vuguru ponesla v svet s pomočjo distribucijskih pogodb s Francijo in Japonsko

"Kraljica maturantskega plesa" bo na voljo za vse medijske platforme in v državah po vsem svetu

BEVERLY HILLS, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - 8. oktober, 2007 - Nov studio za internetno produkcijo družbe Tornante, Vuguru (www.vuguru.com), je danes sporočil, da je sklenil dva dogovora o distribuciji obeh serij "Kraljica maturantskega plesa", ki sta prva te vrste. Prvi dogovor, sklenjen s francosko družbo Cyber-Group Animation, omogoča distribucijo serij sinhroniziranih v francoščino za mobilne telefone, širokopasovne povezave, TV in video. Družba Cyber-Group predstavlja družbo Animation Tornante na letošnjem sejmu MIPCOM. Drugi dogovor o distribuciji ameriške serije v Japonščini in o produkciji lokalne verzije je bil sklenjen z japonskim podjetjem Rights Entertainment.

Oba dogovora, ki sta bila sklenjena s pomočjo Douglasa Millerja, ki je zastopal družbo Tornante, sta prvi primer, ko prodaje in preoblikovanja distribucijskeih pravic za igran kratkometražni internetni produkt za tuja občinstva zunaj ZDA. Pričakuje se, da bosta "Kraljica maturantskega plesa" in "Kraljica maturantskega plesa: poletna vročica" japonskemu in francoskemu občinstvu na voljo leta 2008.

"Mednarodno povpraševanje po Kraljici maturantskega plesa priča, da gre za kvalitetno internetno vsebino," je povedal Michael Eisner. "Ta dogovora pomenita nove in vznemirljive priložnosti za to razvijajočo se medijsko pokrajino. Navdušeni smo, da sodelujemo s tema družbama, in se veselimo, da bomo skupaj dosegli velik uspeh."

Seriji "Kraljica maturantskega plesa" in "Kraljica maturantskega plesa: poletna vročica", ki sta producirani skupaj s produkcijsko hišo Big Fantastic, sta bila na začetku ustvarjeni le za predvajanje na internetu, vendar sta bili zaradi globalnega povpraševanja prirejeni tako, da omogočata uporabo lokalnih jezikov in fleksibilno multimedijsko distribucijo po vsem svetu. "Navdušeni smo, da sodelujemo z družbo Tornante in Michaelom Eisnerjem pri mednarodnem razvoju Kraljice maturantskega plesa. Glede na uspeh Kraljice maturantskega plesa v ZDA je to zelo razburljiv podvig za razvijajočo se obliko zabave na novih platformah, pri čemer smo danes priča šele njegovemu začetku," je dodal Pierre Sissman, soustanovitelj in generalni direktor Cyber-Group Animation.

"To je visoko kvaliteten program z dobro zgodbo in obliko, primerno za nove medije kot so mobilniki, internet in drugo, z veliko možnostjo promocije, prodaje in distribucije v različnih medijih," je rekel Martin Roberts, poslovni direktor pri Rights Entertainment. Serijo "Kraljica maturantskega plesa" si je med predvajanjem ogledalo več kot 15 milijonov ljudi. Serija je bila tako uspešna, da je bilo posnetih še 15 epizod, ki temeljijo na originalni, "Kraljica maturantskega plesa: poletna vročica", ki se približuje 2,5 milijonov ogledov med svojim prvim predvajanjem.

O VUGURU

Vuguru je nov medijski studio družbe Michaela Eisnerja Tornante. Studio ustvarja in distribuira inovativne vsebine, osnovane na zgodbi za nove medije in nastajajoče platforme. Vugurujeva "Kraljica maturantskega plesa" je prvi od mnogih izdelkov, ki jih studio razvija in distribuira. Družba Tornante, ki je v zasebni lasti, vlaga v obstoječa in ustanavlja nova podjetja in priložnosti v medijih in zabavi. Tornante, ki je pred kratkim prevzela The Topps Company Inc., (NASDAQ: TOPP) ima lastniške deleže v Veoh Networks in Team Baby Entertainment.

RIGHTS ENTERTAINMENT Inc.

Rights Entertainment Inc. je nova družba za produkcijo in distribucijo vsebin medijem, ki so jo oblikovali ključni ljudje z izkušnjami v TV programih in sorodnih mobilnih vsebinah, ki jih proizvajajo oglaševalske agencije, produkciji/distribuciji mobilnih vsebin NTT DoCoMo, plačljivi in zastonj TV distribuciji Hollywoodskih izdelkov in komercialnih produkcij. Rights Entertainment je ustanovilo podjetje Rights Trust Inc., eno od prvih, ki so dobili dovoljenje za delo v javnem financiranju intelektualne lastnine.

CYBER-GROUP ANIMATION

Cyber-Group Animation je neodvisna francoska družba za produkcijo in distribucijo, ki meri na otroke in najstnike z vrhunskimi animiranimi produkcijami v 3D in 2D in igranim zabavnim programom. Cyber-Group Animation, ki so jo ustanovili bivša visoka vodilna uslužbenca družbe Walt Disney v Evropi, Pierre Sissmann in Dominique Bourse, in slavni francoski voditelj TV oddaj za otroke Billy, v vseh formatih razvija avdiovizualne intelektualne vsebine osnovane na novih ali obstoječih likih, ki so privlačni mednarodno, in maksimira njihov distribucijski potencial.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT: Media for Vuguru:

Dan Klores Communications

Adam Schiff, 212-981-5216

adam_schiff@dkcnews.com

ali

Dan Klores Communications

Justine Sacco, 212-981-5180

justine_sacco@dkcnews.com