O-STA

Collexis in SyynX predpremierno predstavita znanstveno mrežo naslednje generacije

Program bioloških ved izkorišča moč spletnih skupnosti za spodbujanje pravega znanstvenega sodelovanja

COLUMBIA, J.K. & COLOGNE, Nemčija--(BUSINESS WIRE)�- 9. oktober2007-- Collexis (OTCBB: CLXS), vodilni razvijalec programske opreme z visoko ločljivostjo za iskanje in odkrivanje, ter njegov nemški partner, SyynX Solutions, sta danes oznanila, da bosta predpremierno predstavila novo stran za socialno mrežno povezovanje na področju bioloških ved predstavnikom globalnih knjižnih založb in multimedijskih podjetij na Frankfurtskem knjižnem sejmu v Frankfurtu v Nemčiji, od srede, 10. oktobra 2007, do petka, 12. oktobra 2007. Ta spletna skupnost predstavlja naslednjo generacijo socialnih mrež. Izčrpen sistem vnaprej vstavljenih strokovnih profilov, združen z zmožnostjo analize vseh sorodnih strokovnih povezav znotraj mreže omogoča znanstvenikom in raziskovalcem po razpršenih organizacijah, da si delijo podatke in sodelujejo na načine, o katerih se prej ni razmišljalo.

V obdobju naslednjih nekaj tednov bo nadzorovana skupina vodij raziskovalne misli testirala stran za javno lansiranje, načrtovano v januarju, ko bosta ime in spletni naslov strani uradno objavljena. Vendar lahko obiskovalci Frankfurtskega knjižnega sejma pridobijo dostop do strani pri skupni stojnici obeh podjetij št. 417 v Dvorani 4.2 kadarkoli med konferenco ali med sprejemom z vinom in sirom v četrtek, 9. oktobra, od 16.00 do 18.00.

Stran, ki je zasnovana za podpiranje skupnih raziskovanj in razvoja pri napredovanju medicine, je prva aplikacija socialnega mrežnega povezovanja, ki vključuje vnaprej ustvarjene strokovne profile več kot 1,4 milijona biomedicinskih strokovnjakov iz več kot 150 držav. Trenutno vključuje približno 12 milijonov vnaprej urejenih mrežnih povezav, ki so se ustvarile avtomatsko iz več kot 6 milijonov znanstvenih objav iz 6.500 časopisov. V nasprotju s prvo generacijo socialnih mrež, kot sta Facebook in LinkedIn, je ta odprti program bioloških ved na naslednji stopnji in odraža resnično mrežo aktivnosti strokovnjakov širom sveta.

"Socialno mrežno povezovanje ni le za najstnike. Vse večje je število akademikov, ki ugotavljajo, da so spletne skupnosti popoln način za deljenje, sodelovanje in razprave o njihovem delu," je dejal Bill Kirkland, glavni izvršilni direktor podjetja Collexis. "Vendar doslej ni bilo učinkovitega načina za koordinacijo obilice razpoložljivih digitalnih informacij. Tehnologija, ki stoji za našo stranjo, zdaj raziskovalcem omogoča, da sodelujejo na načine, ki prej niso bili mogoči."

"Ko se raziskovalci prijavijo na stran, ki je na voljo brezplačno, bodo takoj videli grob povzetek svojih objav, interesov in mreže," je dodal Kirkland. "Globina teh informacij, ki obsegajo skoraj vsakega objavljenega raziskovalca na področju biomedicinskih znanosti širom sveta, dela to stran neverjetno močno. Služi tudi kot odločilni vir za identifikacijo odnosov do drugih v okviru skupnosti, bodisi po temi bodisi geografsko.

"Stran za socialno mreženje je zasnovana na lastniško zaščiteni tehnologiji Fingerprint podjetja Collexis, dragocenem raziskovalnem orodju, ki ga že uporabljajo organizacije, kot so: Johns Hopkins, klinika Mayo, univerza Harvard in The National Institute of Health.

"Uporaba tehnologije podjetja Collexis, ki je postala najustreznejši program za vodilna biomedicinska podjetja, in kombiniranje te tehnologije z brezplačno aplikacijo socialnega mrežnega povezovanja je bil dejansko naslednji logični korak", je dejal dr. Christian Herzog, glavni izvršilni direktor podjetja SyynX Solutions. "Zahvaljujoč geniju Martina Schmidta, našega glavnega direktorja za razvoj tehnologije, v sodelovanju z vodstvom podjetja Collexis, bo raziskovalna skupnost odslej lahko nemudoma identificirala relevantno strokovno znanje na specifičnem raziskovalnem področju in pričela z neposrednim sodelovanjem. Poleg tega si predstavljamo razširitev novih generacij tega programa preko biomedicinskih raziskav v večja, globalna razvojna prizadevanja iskanja in odkrivanja."

O podjetju Collexis Holdings, Inc.

Collexis Holdings, Inc., vodilni razvijalec programske opreme z visoko ločljivostjo za iskanje in odkrivanje od leta 1999, ima svoj sedež v Columbiji v Južni Karolini (ZDA) z dvema podružnicama; Collexis Inc. v Columbiji v Južni Karolini, ZDA, in Collexis, B.V. v Geldermalsenu na Nizozemskem. Lastniško zaščitena tehnologija podjetja Collexis gradi konceptualne profile besedil, imenovane Fingerprints, iz dokumentov, spletnih strani, e-pošte in druge digitalizirane vsebine, ter jih prilagodi z izčrpnim seznamom vnaprej definiranih "odtisnjenih" pojmov, da bi rezultate raziskav naredili bolj relevantne in učinkovite. To prilagajanje pojmov izloči dvoumnost in pomanjkanje prioritete, povezane z iskanjem besed. Rezultati so pogosto opisani kot "iskanje igel v mnogih kopicah sena". Skozi ta novi pristop lahko Collexis gradi unikatne aplikacije za iskanje, indeksiranje in združevanje informacij, kot tudi za prednostno razvrščanje, usmerjanje in napovedovanje podatkov na podlagi virov v razpršenih industrijah, brez jezikovnih ali dialektalnih omejitev. Z deleži navadnih delnic podjetja Collexis se trguje pod simbolom CLXS na OTC Bulletin Board (OTC BB). Za več informacij prosimo, da obiščete www.collexis.com.

O podjetju SyynX Solutions GmbH

SyynX Solutions GmbH

SyynX Solutions GmbH je nemško podjetje za programsko opremo, ki se osredotoča na aplikacije, zasnovane na rudarjenju besedil za področja bioloških ved in zdravstva. Collexis in SyynX tesno sodelujeta že skoraj deset let na tehnični in komercialni ravni. Aplikacije SyynX, zasnovane na tehnologiji Fingerprint podjetja Collexis, uporabljajo stranke, kot so univerze, farmacevtska in biotehnična podjetja širom sveta. Aplikacije za rudarjenje besedil, kot je SyynX Knowledge Dashboard, pomagajo uporabniku analizirati velike tekstovne zbirke, ne da bi pri tem moral uporabiti običajne pristope iskanja, avtomatsko mu ponudi strokovne profile, trende in postopke odkrivanja znanja. Za več informacij prosimo, da obiščete www.syynx.de.

To sporočilo za javnost vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost. Tovrstne izjave so veljavne le od danes, odrekamo se kakršni koli obveznosti do posodabljanja teh informacij. Te izjave so podvržene znanim in neznanim tveganjem ter negotovostim, ki lahko povzročijo odmik dejanskih prihodnjih izkušenj in rezultatov od danih izjav. Zasnovane so na naših trenutnih mnenjih in pričakovanjih glede izidov v prihodnosti. Dejavniki, ki bi lahko vplivali na storilnost v prihodnosti, vključujejo poslovne in gospodarske trende, zmožnost nadaljnjega financiranja poslovnih izgub, nihanja izidov iz rednega poslovanja, nadaljnji uspeh pri razvoju naše raziskovalne programske opreme in druge dejavnike tveganja, kot so razkriti v javnih vložkih pri Komisiji za vrednostne papirje.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

Mediji:

Avalanche Strategic Comm.

Denyse Dabrowski, +1-201-488-0049

denyse@avalanchepr.com

ali

Collexis On-Site:

Collexis, Inc.

Darrell W. Gunter, +1-803-7271113

gunter@collexis.com

ali

SyynX Solutions GmbH:

Christian Herzog, +49-221-16252050

christian.herzog@syynx.de