O-STA

Organizacija Women in Games International se bo družila v Sydneyju

WIGI predstavlja mrežno povezovanje za profesionalce s področja interaktivne zabave, ki bo 20. oktobra

SYDNEY, Avstralija--(BUSINESS WIRE)�-15. oktober 2007�-

Women in Games International (WIGI), neprofitna organizacija na področju interaktivne zabavne industrije bo v 20. oktobra Sydneyu gostila prvo prireditev za druženje skupnosti in mrežno povezovanje v Avstraliji. Te prireditve v svetovnem merilu so namenjene spodbudi lokalnim članom, da spoznajo svoje profesionalne kolege in preživijo sproščujoč večer ob spoznavanju drugih ljudi. Vstop je prost. Na voljo so prigrizki in razne pijače.

"WIGI razširjamo po svetu," pravi Sheri Graner Ray, predsednica upravnega odbora organizacije Women in Games International. "Močan odziv na to serijo dogodkov nas navdušuje. Jasno je, da je industrija iskala pot, da se poveže s svojo skupnostjo - tako lokalno kot globalno. Ponosni smo, da sejemo na novem kontinentu."

Podrobnejši podatki o dogodku:

sobota, 20. oktober ob 19h

Hotel AB

na vogalu ulic Glebe Point Rd in Bridge Rd

Glebe NSW

2037, Avstralija

udeležbo potrdite na naslov: anella100@hotmail.com

Hkrati z vabilom iščemo tudi prostovoljce za pomoč pri izvedbi - to je izjemna priložnost, da se predstavite živahni interaktivni igračarski skupnosti v Vancouvru. Če se želite prijaviti kot prostovoljec, obrazec najdete na spletni strani:

http://www.threewavesoftware.com/images/stories/wigi_threewave_volunteer_application.doc

(Ker je URL naslov zelo dolg, ga boste morda morali kopirati in prilepiti v naslovno vrstico spletnega brskalnika. Odstranite vse odvečne presledke, če so se pojavili.)

Ob tej edinstveni in prvi priložnost smo ponosni, da so mrežno povezovanje v tej panogi podprli Team Bondi, TAFE NSW, AIE (Canberra), Autodesk Australia in Avstralsko združenje razvijalcev iger, donacije pa je prispeval tudi Ubisoft Australia.

(Iščemo dodatne sponzorje! Če lahko pomagate z donacijo v denarju ali materialu se obrnite na nas!)

O naših sponzorjih

TAFE - The Design Centre D

The Design Centre 3D deluje v okviru Sydney Instituta, ki pa je del TAFE NSW in hkrati ena vodilnih in najbolj uglednih izobraževalnih ustanov na področju digitalnih efektov. Visoka šola, ustanovljena leta 1997, je prejela številne nagrade in si ustvarila sloves odličnosti, poleg tega pa vzpostavila trajno sodelovanje z industrijo.

http://www.sit.nsw.edu.au/enmore/

Autodesk Australia

Autodesk, Inc. je vodilno svetovno podjetje za 2D in 3D oblikovalsko programsko opremo za proizvodne, gradbene, medijske in razvedrilne trge. Odkar je leta 1982 Autodesk predstavil programsko opremo AutoCAD, je razvil širok nabor najsodobnejših digitalnih prototipnih rešitev, s pomočjo katerih lahko odjemalci svoje ideje doživijo, preden so sploh resnične. Podjetja iz seznama Fortune 1000 se zanašajo na orodja Autodeska za vizualizacijo, simulacijo in analizo dejanske učinkovitosti v začetnih stadijih zasnove, s čimer prihranijo čas in denar, izboljšajo kakovost in spodbujajo inovacije. Za več informacij o Autodesku obiščite spletno stran

http://south-apac.autodesk.com/.

AIE

Akademija za interaktivno zabavno (AIE) je od svoje ustanovitve leta 1996 pridobila precejšen ugled kot vodilni avstralski izobraževalec na področju razvoja računalniških iger in 3D digitalne industrije, V zadnjih 10 letih je AIE močno zrasel, trenutno pa ima fakultete tudi v Melbournu in Canberri.

AIE kot aktiven ustanovni član Avstralskega združenja razvijalcev iger še vedno močno prispeva k razvoju iger in interaktivne industrije v Avstraliji, vključen pa je tudi v svetovanje vladi in drugim izobraževalnim ustanovam tako glede politike kot vsebin. Leta 1999 je AIE prvič organiziral konferenco avstralskih razvijalcev iger, leta 2005 pa je organiziral prva avstralska zasedanja o izobraževanju na področju iger.

http://www.aie.edu.au

GDAA

Avstralsko združenje razvijalcev iger (GDAA), ki je bilo ustanovljeno decembra 1999, danes združuje korporativne člane podjetij za razvoj iger in izobraževalnih ustanov, pridružene korporativne člane (v storitvenih sektorjih, ki podpirajo to industrijo), posameznike in študente.

Glavni namen GDAA je povečati prepoznavnost avstralske industrije elektronskih iger tako doma kot na mednarodnem trgu, s čimer želijo:

- podpirati rast igračarske industrije v Avstraliji,

- zastopati interese članov GDAA,

- privabiti tuj kapital in založnike in povečati lokalne naložbe,

- obdržati in privabiti talente iz lokalne industrije,

- promovirati občutek skupnosti v gospodarskem sektorju.

http://www.gdaa.com.au/

Team Bondi

Team Bondi je neodvisni razvijalec, ki proizvaja naslove za konzole naslednje generacije.

Team Bondi je ustanovil Brendan McNamara, bivši direktor razvoja v londonskem studiu Team Soho podjetja Sony Computer Entertainment ter snovalec in direktor igre The Getaway, ki je bila za konzolo PlayStation(R)2 prodana v več kot 4 milijonih izvodov.

http://www.teambondi.com/

Women in Games International

Organizacija Women in Games International je bila ustanovljena leta 2005 kot odgovor na rastoče zahteve za vključevanje in napredek žensk v igračarski industriji po vsem svetu. Organizacijo Women in Games International vodi upravni odbor, ki ga sestavljajo isto-misleči posamezniki, podpirajo jo korporativni in medijski sponzorji, vodi pa jo globalni svetovalni odbor.

Za več podatkov o organizaciji Women in Games International se obrnite na odbor WIGI za odnose z javnostmi na naslov press@womeningamesinternational.org ali na Brooke Warner, predsednico odbora WIGI za odnose z javnostmi, na naslov bwarner@womeningamesinternational, ali pa obiščite njihovo spletno stran www.womeningamesinternational.org. Za več informacij lahko tudi pišete na naslov

press@womeningamesinternational.org.

" Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

Kontakt:

Women in Games International

Brooke Warner, Public Relations Chair, 443-562-3927