O-STA

Pozitivni rezultati iz I. faze kliničnega poskusa za srčne bolezni brez druge možnosti zdravljenja, ki ga je opravilo podjetje CVBT, bodo predstavljeni na letnem srečanju Ameriške zveze za srce

Rezultati kliničnih poskusov vzbujajo upanje, da je angiogeneza res učinkovito zdravljenje

LAS VEGAS--(poslovno sporočilo)�- 5. nov. 2007�-

Takoj ko je FDA avtorizirala začetek II. faze kliničnih poskusov za bolnike s hudimi koronarnimi srčnimi boleznimi, je podjetje CardioVascular BioTherapeutics, Inc. (OTCBB: CVBT) danes objavilo, da bo Dr. Lynne Wagoner na znanstvenem srečanju Ameriške zveze za srce, ki se bo odvijalo od 4. do 7. novembra v Orlandu na Floridi, predstavila ugotovitve iz začetnega kliničnega protokola za njihov proteinski kandidat za zdravilo.

Rezultati iz I. faze kliničnega poskusa s človeškim fibroblastnim rastnim dejavnikom 1 (FGF-1), ki ga je opravilo podjetje CVBT, kažejo na to, da je kandidat za zdravilo predstavljal varno in biološko aktivno zdravljenje za bolnike s hudimi srčnimi obolenji. Študija je bila izvedena v medicinskih centrih po ZDA in potrjuje rezultate predhodnih študij na ljudeh, in sicer, da je FGF-1 varen in biološko aktiven protein, ko je injiciran neposredno v srčno mišico. Poročilo ne omenja pomembnih ali nepričakovanih zapletov pri katerem koli od zdravljenih bolnikov, ki bi jih lahko pripisali zdravilu, zabeleženi pa so predhodni znaki o bioaktivnosti, čeprav poskus ni bil namenjen prikazu učinkovitosti.

CVBT se osredotoča na razvijanje dodatnih formulacij rekombinantnega proteina FGF-1, ki stimulira rast novih krvnih žil med procesom, znanim kot angiogeneza, in ki predstavlja nov in stroškovno učinkovit pristop k velikemu številu indikacij za kardiovaskularne bolezni.

"Bolniki, ki so sodelovali v poskusu, so kazali zmanjšanje bolečin ali neugodja v prsih ter splošno izboljšanje stabilne angine in večjo splošno zmogljivost premagovanja naporov," je rekel Dr. Wagoner, ki je hkrati svetovalec, višji svetovalec za kardiovaskularne bolezni v Cincinnatiju in glavni raziskovalec za I. fazo kliničnega poskusa. "Nujno potrebujemo učinkovito in uresničljivo zdravljenje za bolnike s kardiovaskularnimi boleznimi, ki nimajo drugih možnosti zdravljenja. Angiogeneza predstavlja manj invaziven način za povečanje krvnega pretoka do srca."

Dr. Wagoner bo predstavila odkritja svoje študije 5. novembra ob 9.00, med sejo znanstvenega zborovanja AHA, ki je največje letno zborovanje na svetu, kjer se srečajo raziskovalci ter srčni specialisti, ki zdravijo bolnike s kardiovaskularnimi boleznimi ali bolnike po kapi.

Dr. Jack Jacobs, vodja znanstvene ekipe pri CVBT je komentiral:

"Zelo smo zadovoljni, da bo Dr. Wagoner lahko na letošnjem zborovanju AHA predstavila naše obetavne rezultate iz I. faze poskusov. Bila je med glavnimi raziskovalci v I. fazi kliničnega poskusa in veselimo se sodelovanja z njo tudi v II. fazi poskusa, ki poteka po celem svetu in je načrtovano za 30 lokacij. Podjetje verjame, da bomo v II. fazi poskusa potrdili in razširili profil varnosti in aktivnega delovanja, ki smo ga videli pri FGF-1 v predhodnih treh kliničnih študijah, kjer je bil ta angiogenski protein injiciran v srca bolnikov s koronarno srčno boleznijo. Veselimo se tudi, da bomo v II. fazi poskusa uporabili manj invazivni, katetrski sistem za vbrizgavanje zdravila, ki ga prodaja podjetje Biologics Delivery Systems Group, Cordis Corporation, ki je s podjetjem CVBT tesno sodeloval pri izbiri kliničnih lokacij in v načrtovanju II. faze kliničnega protokola."

O podjetju CardioVascular BioTherapeutics

CVBT je biofarmacevtska družba, ki razvija kandidate za zdravila s človeškim FGF-1 kot aktivno farmacevtsko sestavino (API) za bolezni, za katere je značilen neustrezen dotok krvi do tkiva ali organa.

Podjetje ima trenutno v teku tri klinične poskuse s kandidati za zdravila, ki so namenjena zdravljenju sledečih zdravstvenih indikacij: huda koronarna srčna bolezen (CVBT-141H), celjenje dermalne rane pri diabetikih (CVBT-141B)in periferna arterijska bolezen (CVBT-141C).

To sporočilo za javnost vsebuje napovedne izjave, ki vsebujejo tveganja in negotovost. Dejanski rezultati in izide se lahko občutno razlikujejo od navedenih ali predvidenih rezultatov. Na primer izjave, ki zadevajo pričakovanja o novih raziskavah, napredek pri kliničnih poskusih ali načrtovane poslovne pobude so napovedne izjave. Dejavniki, ki lahko vplivajo na dejanske izide obsegajo, vendar niso omejeni le na, odobritev kandidatov za zdravila podjetja CVBT s strani FDA, sprejem izdelkov podjetja CVBT na tržišču s strani strank, novi razvoji v industriji, dohodki in stroški ter marže v prihodnosti, poraba denarja in finančna učinkovitost. Za natančnejšo obravnavo teh in podobnih tveganj si oglejte najnovejše dokumente podjetja, registrirane pri Komisiji za vrednostne papirje.

KONTAKT:

CardioVascular BioTherapeutics, Inc.

Investor Relations, 702-839-7220

investorrelations@cvbt.com

ali

za CardioVascular BioTherapeutics, Inc.

Schwartz Communications

Melissa Chan, 781-684-0770

ali

Nicki Polatin, 415-512-0770

cvbt@schwartz-pr.com