O-STA

Dobrodelno izobraževalna akcija čebelarjev

Več kot tretjina županov na medenem zajtrku v vrtcih

Dobrodelno izobraževalna akcija "En dan za zajtrk med slovenskih čebelarjev v naših vrtcih", ki jo organizira Čebelarska zveza Slovenije, je bila nadvse pozitivno sprejeta v naših vrtcih in šolah. Akcijo poleg Skupnosti vrtcev Slovenije in Združenja ravnateljev in ravnateljic, podpirajo tudi Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za šolstvo in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za delo in socialne zadeve in Ministrstvo za okolje in prostor.

Podpirajo pa jo tudi naši župani. V četrtek, 15. in petek, 16. novembra se bo čebelarjem na medenem zajtrku v vrtcih pridružila več kot tretjina županov, podžupanov in drugih predstavnikov občin.

Na medenem zajtrku pa se bo otrokom pridružil tudi Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč. V četrtek, 15. novembra se bo skupaj z županom Mestne občine Ljubljane g. Jankovičem udeležil zajtrka v vrtcu Pod gradom, enota Poljane v Ljubljani, v petek, 16. novembra pa bo zajtrkoval skupaj s podžupanom občine Žirovnica g. Jekovcem v matičnem vrtcu na Osnovni šoli Žirovnica.

Zajtrka se bo udeležila tudi predstavnica Ministrstva za okolje in prostor ga. Nada Pavšer, nacionalna koordinatorka za ekovrtce in ekošole programa Ekošola kot način življenja in sicer v petek, 16. novembra v vrtcu Nove Jarše v enoti Rožle v Ljubljani ob 8. uri.

Čebelarska zveza Slovenije je v sklopu akcije izdala zgibanko Čebelica moja prijateljica. Zgibanko smo preko čebelarskih društev razdelili 55.000 otrokom v vrtcih in 178.000 otrokom v osnovnih šolah. V vrtce smo podarili več kot 1500 kg medu, razdelili 2000 stripov o okoljski junakinji Čebelici Binci, ki skuša rešiti okolje pred onesnaženjem in 2000 plakatov Od čebele do medu, ki prikazujejo življenje v panju in vlogo čebele v okolju. Za vrtce in šole smo pripravili tudi izobraževalno gradivo, ki je vrtcem in šolam za namene izobraževanja otrok dostopno tudi na naši internetni strani www.czs.si pod Dobrodelna akcija - gradivo za vrtce in šole.

V prilogi vam posredujemo seznam predstavnikov občin, ki se bodo otrokom pridružili na medenem zajtrku in so nam do tega trenutka javili svojo prisotnost. Za dodatne informacije smo Vam na voljo v četrtek, 15. novembra po 13. uri na telefonski številki: 01/729 61 10 ali na elektronskem naslovu: tanja.magdic@czs.si .

P.s. S tem, ko pišete o slovenskem čebelarju in o kakovostnih pridelkih katere je pridelal slovenski čebelar, prispevate k ohranitvi naše narave, okolja in k javnemu zdravju! Med je moč uvoziti, opraševanja ne! Pomagajte nam ohraniti čebelarstvo v slovenskem prostoru!

Tanja Magdič Boštjan Noč

Svetovalka za ekonomiko, Vodja projekta Predsednik ČZS

Tanja Magdič

Čebelarska svetovalna služba

Čebelarska zveza Slovenije

Brdo pri Lukovici 8,

1225 Lukovica

www.czs.si;

e-mail: tanja.magdic@czs.si

Tel.: +386/1 729 61 10;

Fax.:+386/1 729 61 32

Gsm: +386/ 40 436 513