O-STA

AMRI je imenovala novega direktorja za področje kemije na svoji evropski lokaciji

MULTIMEDIJA JE NA RAZPOLAGO NA: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5555084

BUDIMPEŠTA, Madžarska-(poslovno sporočilo)�- 28. nov. 2007- Podjetje AMRI (NASDAQ: AMRI) je na mesto direktorja za področje kemije na madžarski lokaciji imenovalo dr. Philipa Williama Smalla.

Dr. Small bo z novim položajem sprejel odgovornost za vse evropske dejavnosti podjetja AMRI v zvezi s kemijo, vključno s sintezo po naročilu, medicinsko kemijo, analitičnimi storitvami, oblikovanjem knjižnice in s proizvodnjo.

S seboj prinaša 20 let praktičnih in vodstvenih izkušenj iz medicinske in kombinatorne kemije, ki jih je pridobil pri vodilnih družbah za raziskovanje kombinatorne kemije in zdravil. Nedavno je bil dr. Small podpredsednik in vodja visoko kapacitivnih kemičnih operacij pri podjetju Tripos Discovery Research v Angliji, kjer je vodil približno 90 znanstvenikov. Na tem položaju je bil odgovoren za vpliv na strateško usmeritev, politike in cilje/načrte podjetja. Igral je pomembno vlogo pri uspešnem razvoju podjetja, ki je imelo na začetku 12 ljudi, kasneje pa 170. Bil je projektni vodja največjega projekta, ki se ga je kdajkoli lotilo podjetje Tripos Discovery Research (realizacija 400000 spojin, vrednih $100 milijonov, v 4 letih).

Pred tem je bil na vodstvenih položajih pri podjetjih OSIPharmaceuticals (Birmingham, VB), Oxford Diversity/OAI (Oxford, VB) in Unilever Research (Merseyside, VB). Dr. Small je naredil doktorat iz organske kemije na univerzi Wolverhampton leta 1983.

"Dr. Smallu izrekamo dobrodošlico ob sprejemu v vodstveno ekipo v naši madžarski podružnici," je rekel generalni direktor podjetja AMRI, dr. Thomas E. D'Ambra, "Njegove dragocene izkušnje iz vodenja in projektnega vodenja bodo imele ključno vlogo pri pospeševanju rasti pri naših evropskih operacijah," je še dodal dr. D'Ambra.

"Doktorjevo strokovno znanje iz medicinske kombinatorne kemije povečuje vrednost naši bazi znanja in veščinam, s čimer se bo povečala tudi naša sposobnost za zagotavljanje inovativnih kemičnih storitev, ki najbolj ustrezajo potrebam za zunanje izvajanje dejavnosti naših strank," je rekel dr. Michael A. Guaciaro, generalni direktor AMRI-jevih Hungarian Operations.

AMRI, ki je bil ustanovljen leta 1991, nudi znanstvene storitve, tehnologije in izdelke, ki izboljšujejo kvaliteto življenja, hkrati pa zagotavljajo odličnost, vrednost in maksimalni donos. Ključno poslovanje podjetja AMRI je sestavljeno iz platforme pogodbenih plačljivih storitev, ki vsebujejo odkrivanje, razvoj in proizvodnjo zdravil; ter ločeno in samostojno enoto za razvoj in raziskave, ki obsega zaščitene tehnologije, interne raziskave zdravil in zmogljivosti za boljše sodelovanje.AMRI s svojimi lokacijam v ZDA, Evropi in Aziji nudi svojim strankam paleto storitev in stroškovnih modelov.

Izjave v tem sporočilu za javnost, ki niso zgodovinska dejstva, so povezana z navedbami v prihodnosti v okviru ameriškega pravnega reformnega zakona o zasebnem varstvu iz leta 1995, ki vključuje nepredvidena tveganja in spremembe. Besede kot so "mogoče", "lahko", "bi moral", "bi lahko", "bo", "nameravati", "pričakovati", "predvidevati", "verjeti", "nadaljevati" ali podobni izrazi nakazujejo izjave, ki se nanašajo na prihodnost.

Bralci naj se ne slepo zanašajo na izjave, ki se nanašajo na prihodnost. Dejanski rezultati se lahko bistveno razlikujejo od tistih, ki so opisani v navedbah o dosežkih v prihodnosti, saj lahko nanje vplivajo številni dejavniki, katerih podjetje ne more predvideti in niso pod njenim nadzorom. Takšni dejavniki se ne omejujejo le na sposobnost podjetja, da pritegne in obdrži izkušene znanstvenike, na trende v farmacevtskih in biotehnoloških družbah, ki imajo zunanje izvajalce za kemijske raziskave in razvoj, na sposobnost podjetja, da poveča svojo intelektualno lastnino in tehnološke pravice, na tveganja, ki jih predstavljajo mednarodne operacije za podjetje, ter sposobnost podjetja, da učinkovito upravlja z rastjo, temveč tudi na dejavnike, ki so navedeni v letnem poročilu podjetja na obrazcu Form 10-K za leto, ki se je zaključilo z 31. decembrom 2005 in je bilo vloženo na Komisiji za vrednostne papirje 16. marca 2006 ter dejavnikov iz drugih vlog podjetja na Komisiji. Podjetje ne prevzema odgovornosti, od datuma tega poročila za javnost tudi ne namerava posodabljati napovednih izjav iz tega poročila.

MULTIMEDIJA NA RAZPOLAGO NA:http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5555084

KONTAKT:

AMRI

Adrienn Bollok-Szabo, +36-1-6666-100

Tržni koordinator