O-STA

Legend International Holdings objavlja zaključek US$15 milijonov vredne zasebne ponudbe podjetja Atticus Capital

Poslovni uredniki

MELBOURNE, Avstralija--(POSLOVNO SPOROČILO)�-17. dec 2007�-

Legend International Holdings, Inc (OTCBB:LGDI) (korporacija v Delawaru), ki v Avstraliji izvaja projekte v Queenslandu in Severnem teritoriju, objavlja, da je zaključil US$15,000,000 vredno zasebno ponudbo.

S skladi, ki jih upravlja Atticus Capital LP, se je Legend priključil v "Subscription Agreement", ki je veljaven od 12.dec. 2007, v skladu s čimer je podjetje s transakcijo zasebne ponudbe ( "zasebna ponudba") Atticusu izdalo 18,750,000 navadnih delnic v vrednosti US$0.80 na delnico za skupno nakupno ceno US$15,000,000.

Atticus Capital LP je vodilno podjetje za upravljanje naložb, ki upravlja s US$20 milijardami sredstev presežka. Podjetje ima sedež v New Yorku in eno pisarno v Londonu. Atticus v imenu svojih strank investira v globalne trge vrednostnih papirjev.

Kapital se zbira z namenom financiranja zaključka študije izvedljivosti o zgodovinskih fosfatnih nanosov na lastniških zemljiščih D Tree, Lady Annie, Lady Jane in Thorntonia na področju Mt.Isa v Queenslandu.

Nova lastniška ozemlja D-Tree, Lady Annie, Lady Jane in Thorntonia so locirana v kotlini Georgina Basin v Queenslandu in merijo 247 kvadratnih akrov. Vsak projekt obravnava poznane in dobro dokumentirane obsežne nanose fosfatnih kamnin (Cook, P.J, 1989, Howard, P.F, 1986).

Skupni fosfatni nanosi na teh lastniških ozemljih, o katerih poročata prejšnja lastnika WMC Resources Limited (ki je sedaj del skupine BHP Billiton group) in Broken Hill South Limited, je 983 milijonov ton pri stopnji 16.5% P2O5.

Cene fosfata so v zadnjih 24-ih mesecih močno narasle zaradi povpraševanja po celem svetu, izboljšanega načina prehranjevanja in pomanjkanja dobre kvalitetne rude, zlasti z namenom, da se zadosti povpraševanju na Kitajskem, v Indiji in Južni Ameriki.

Podjetje se je dogovorilo, da bo pripravilo in na Komisijo za vrednostne papirje vložilo registrirano izjavo, ki pokriva ponovno prodajo navadnih delnic.

BBY Limited (www.bby.com.au) je avstralski svetovalec podjetja LGDI.

O podjetju Legend International Holdings Inc

Legend International Holdings, Inc (OTCBB:LGDI) je korporacija iz Delawara, ki se v glavnem ukvarja z raziskovanjem in dejavnostmi za razvoj virov. Raziskovalne licence podjetja pokrivajo približno 5.2 milijonov akrov v Queenslandu in Severnem teritoriju. Za več informacijo obiščite našo spletno stran na www.lgdi.net.

Navedbe, ki se nanašajo na prihodnost

Navedbe iz tega poročila za javnost, ki se nanašajo na prihodnost, so napisane z namenom uveljavljanja "varnega pristana " po Reformnem zakonu o pravdnem postopku za zasebne vrednostne papirje iz leta 1995. Vlagatelje se opozarja, da navedbe, ki se nanašajo na prihodnost, vključujejo tveganja in negotovost, vključno z omejitvami, tveganji pri raziskovanju in razvojnih stopnjah projekta, tveganji, ki so povezana z okoljskimi in drugimi regulatornimi omejitvami, tveganji pri kopanju ter konkurenčnosti in z nestabilnostjo cen rudnin.

Dejanski rezultati in urniki se lahko močno razlikujejo od predvidenih. Dodatne informacije o teh in drugih dejavnikih, ki lahko vplivajo na poslovanje podjetja, je podano v letnem finančnem poročilo za leto 2006 na obrazcu 10-KSB in drugih vlogah na Komisiji za vrednostne papirje.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT: Legend International Holdings Inc

Mr. Joseph Gutnick, +011 613 8532 2866

Chief Executive Officer

Fax: +011 613 8532 2805

josephg@axisc.com.au