O-STA

Rohm and Haas bo prevzel oddelek za polimerne disperzije podjetja OY Forcit AB

Rohm and Haas bo prevzel oddelek za polimerne disperzije podjetja OY Forcit AB

-- Poglobljena zaveza do Evrope

-- Dodatna dragocena organizacija, ki si prizadeva za kvaliteto, varnost in odgovorno oskrbo

-- Razširjeno strokovno znanje o nizkotemperaturnih premazih

-- Prevzem bo zaključen do konca prve četrtine leta 2008

Kliknite za ruski prevod

Kliknite za finski prevod

Gospodarsko uredništvo

PHILADELPHIA--(BUSINESS WIRE)-15. januar 2008-Podjetje Rohm and Haas (NYSE:ROH) je danes objavilo, da je podpisalo sporazum o prevzemu oddelka FINNDISP finskega podjetja OY Forcit AB za barvne emulzije, vrednega približno 60 milijonov evrov. Oddelek podjetja Forcit s sedežem v finskem mestu Hanko izdeluje emulzije na vodni osnovi, ki se uporabljajo v proizvodnji barv in premazov, lakov in lepil v Severni Evropi in Skupnosti neodvisnih držav (bivša Sovjetska zveza). Rohm and Haas načrtuje, da bo prevzem zaključen do konca prve četrtine leta 2008.

"Ta prevzem jasno kaže našo predanost regiji in našo željo, da bi se na tem trgu hitro širili," pravi Luis Fernandez, podpredsednik in poslovni direktor skupine s področja Materialov za barve in premaze, vredne 1,4 milijarde evrov. "FINNDISP povečuje našo predanost tej pomembni geografski regiji. Njihova tehnologija izboljšuje naše sposobnosti, da na trg hitro vpeljemo širok nabor nizkotemperaturnih proizvodov visoke zmogljivosti," še dodaja. "To tehnologijo bomo uporabili za širitev našega nabora proizvodov v hitro razvijajočih se regijah povsod po svetu."

Fernandez je pojasnil, da prevzem prinaša tudi dve proizvodni lokaciji - obstoječi obrat v Hanku in tovarno v izgradnji v bližini Moskve v Rusiji, ki naj bi bila dokončana v marcu 2008. Tovarni bosta postali del mreže več kot 30 tovarn po vsem svetu, ki dosledno zagotavljajo visokokakovostne proizvode, prilagojene lokalnim in regionalnim potrebam.

"Za nas je to izvrstna priložnost. Rohm and Haas je v dobrem položaju za podporo in razvoj poslovanja z disperzijami tako v Hanku kot v Rusiji. Naša lokacija je za poslovanje podjetja Rohm and Haas v Rusiji idealna, kar bo prineslo še več investicij in razpršitev. Poleg tega nam bo prodaja priskrbela nove vire za razvoj našega poslovanje na področju eksplozivov," je dejal g. Ulf Sjoblom, generalni direktor podjetja Forcit.

Fernandez visoko ceni podjetje Forcit in njihovo poslovno kulturo. "To podjetje je zelo uspešno in ima zelo dobro vodstvo," pravi. "Na njihovem domačem trgu jim gre zelo dobro. Poleg tega zna Forcit dobro predvidevati in se usmerjati na stranke v hitro razvijajočih se gospodarstvih ter jim nenehno ponujati proizvode, ki so kot nalašč za njihova tržišča," nadaljuje. "Poleg tega je kultura podjetja Forcit zelo podobna naši - usmerjena je na neprekinjeno zagotavljanje kakovostnih proizvodov na način, ki je varen za delovno silo in kar najmanj vsiljiv do okolja."

Podjetje Rohm and Haas pričakuje, da bo prenos dokončan po pridobitvi vseh potrebnih regulatornih odobritev. Fernandez zaključuje, "ta prevzem je trden, čvrst in pozitiven korak v prizadevanjih, da podjetje Rohm and Haas doseže svoje cilje iz vizije 2010. Pričakujemo, da bo v letu 2008 oddelek FINNDISP prispeval prodajo v obsegu 40-50 milijonov evrov." Novembra je podjetje Rohm and Haas začrtalo obsežne načrte za povečanje prodaje na več kot 11 milijard dolarjev, kar naj bi delno dosegli z večjim osredotočanjem na poslovanje na področju materialov za barve in premaze.

Dodatne podrobnosti niso bile razkrite.

O podjetju Rohm and Haas

Podjetje Rohm and Haas, ki že od leta 1909 utira pot, je globalno pionirsko podjetje na področju snovanja in razvoja inovativnih tehnologij in rešitev za industrijo specializiranih materialov. Tehnološke rešitve podjetja najdemo v širokem naboru industrijskih sektorjev, vključno z gradbeništvom, elektroniko in elektronskimi napravami, proizvodi za gospodinjstvo in osebno nego, embalažnimi materiali in papirjem, transportom, farmacevtskimi in medicinskimi proizvodi, vodo, prehrano in s prehrano povezanimi proizvodi, in industrijskimi procesi. Inovativna tehnologija in rešitve podjetja Rohm and Haas pomagajo izboljševati vsakodnevno življenje ljudi po vsem svetu. Podjetje s sedežem v Philadelphii (ameriška zvezna država Pensilvanija) je leta 2006 doseglo prodajo v višini 8,2 milijarde dolarjev.

Za več informacij obiščite spletno stran www.rohmhaas.com.

Sektor podjetja za področje materialov za barve in premaze je vodilni svetovni dobavitelj materialov, ki jih uporablja globalna industrija premazov; noben tekmec ne ponuja takega razpona tehnologije, ki bo jo spremljala sposobnost zagotavljanja prilagojenih proizvodov za vse štiri regije. Proizvodi vključujejo veziva in dodatke iz akrilnih emulzij za dekorativne gradbene barve, ki jih uporabljajo tako zasebni potrošniki kot profesionalni naročniki. Industrijski materiali služijo kot osnova za industrijske premaze, tesnilne mase, hišne izolacije in proizvode za nego talnih oblog.

O podjetju OY Forcit AB: Forcit je vodilni finski proizvajalec eksplozivov in polimernih disperzij, poleg tega pa nudi svetovanje in usposabljanje na tem področju. Skupni prihodek podjetja v letu 2006 je bil 72 milijonov evrov, od tega je izvoz predstavljal približno 39%. Skupina vključuje Oy Finnrock Ab, OOO Finndisp in Frans Lundelin Oy, skupaj pa zaposluje približno 270 ljudi.

Kliknite za ruski prevod:

http://www.rohmhaas.com/vocus/Word/011508_ROH_ToAcquire_DivOfForcit_Russian.doc

(Spletni naslov boste zaradi dolžine morda morali skopirati in prilepiti v naslovno vrstico internetnega brskalnika. Če je vmes prazen prostor, ga izbrišite.)

Kliknite za finski prevod:

http://www.rohmhaas.com/vocus/Word/011508_ROH_ToAcquire_DivOfForcit_Finnish.doc

(Spletni naslov boste zaradi dolžine morda morali skopirati in prilepiti v naslovno vrstico internetnega brskalnika. Če je vmes prazen prostor, ga izbrišite.)

Kontakt: Laura Hadden

Direktor za komunikacije, Specializirani materiali

Rohm and Haas Company

Philadelphia, ZDA

+1 215-592-3054

LHadden@rohmhaas.com

ali

Andrew Sandifer

Direktor za odnose z investitorji

Rohm and Haas Company

Philadelphia, ZDA

+1 215-592-3312

ASandifer@rohmhaas.com

ali

G. Ulf Sjoblom

Generalni direktor

OY Forcit AB

tel. +358 (0)207 440 203

ulf.sjoblom@forcit.fi