O-STA

Podjetje Cantor Fitzgerald podarilo 10 milijonov dolarjev državnemu skladu za gradnjo spomenika in muzeja v spomin na 11. september

Donacija Cantorja Fitzgeralda, L.P. bo omogočila gradnjo državnega spomenika 11. septembru

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - 9.april 2008 - Podjetje Cantor Fitzgerald, L.P. je danes objavilo, da bo državnemu skladu za gradnjo spomenika in muzeja v spomin na 11. september podarilo 10 milijonov dolarjev. S pomočjo donacije bo sklad dosegel zastavljeni cilj in zbral 350 milijonov dolarjev, ki so potrebni za gradnjo spomenika in muzeja.

Howard W. Lutnick, predsednik in izvršni direktor podjetja Cantor Fitzgerald, je ob tem povedal: "Zavezali smo se, da bomo obnovili naše podjetje po 11. septembru in tako pomagali družinam 658 uslužbencev Cantorja, ki so na tisti usodni dan izgubile svoje najbližje. V duhu ponovnega zagona Cantorja in v spomin našim sodelavkam in sodelavcem ter vsem tistim, ki so 11. septembra izgubili življenje, s ponosom podarjamo ta prispevek, ki bo pomagal uresničiti načrt za gradnjo državnega spomenika žrtvam 11. septembra."

"Velikanski projekt obnove našega podjetja je več kot le zgodba o poslovnem uspehu, je projekt, ki priča o globoki vezi med uslužbenci Cantorja in družinami naših sodelavk in sodelavcev, ki so preminili. V petih letih po napadih na World Trade Center je naše podjetje družinam preminulih izplačalo več kot 180 milijonov dolarjev. Z več kot 3200 zaposlenimi v skupini Cantor je projekt obnove našega podjetja tudi jasen pokazatelj naše predanosti mestu New York City. Počaščen sem, da lahko v imenu celotne družine Cantor in vsega, kar je podjetje doseglo, povem, da smo s tem pomembnim prispevkom skladu za spomenik in muzej v spomin na 11. september uspeli preseči svoje dosedanje dosežke," je dodal Lutnick.

Podjetje Cantor, ki je v napadih 11. septembra izgubilo več kot dve tretjini od 960 zaposlenih v New Yorku, se je po tragediji opomoglo in ponovno postalo eno vodilnih finančnih podjetij na svetovnem trgu. Skupaj s sestrskim podjetjem, borzno-posredovalniško družbo BGC Partners, Inc., ki je bilo v začetku tega meseca uvrščeno na borzo, se je podjetje z več kot 500 zaposlenimi v središču mesta in novimi pisarnami na obrobju, ponovno vrnilo v sam vrh finančnega trga New Yorka. Cantor, ki je zdaj še večji kot leta 2001, je postal vodilno podjetje na področju prodaje vrednostnih papirjev institucij in trgovanja z njimi, zgradil stabilne in hitro rastoče posle s fiksnimi prihodki kot eden 20 največjih poslovnih partnerjev ameriške centralne banke Federal Reserve, ustvaril pa je tudi več novih, inovativnih poslov in pobud, kot so Cantor Gaming, CantorCO2e, Cantor LifeMarkets in Cantor Index.

Cantor Fitzgerald, L.P. je eno vodilnih finančnih podjetij na svetu. Franšiza Cantor Fitzgerald se ukvarja z institucionarnim dolgom, prodajo in trgovanjem z vrednostnimi papirji, investicijskim bančništvom, upravljanjem zasebnega kapitala in premoženja ter drugimi posli in projekti, ki jih omogočajo finančne in tehnološke zmožnosti podjetja, vključno s posredovanjem pri trgovanju z izpusti, z življenjskim zavarovanjem in celo igricami za prenosne telefone. Cantor Fitzgerald, dokazano nepremagljivo podjetje, že 60 let svojim strankam po vsem svetu predano nudi neprimerljive strokovne usluge edinstvene blagovne znamke. Za več informacij obiščite spletno stran www.cantor.com.

KONTAKT:

Robert Hubbell

Cantor Fitzgerald

212-294-7820

rhubbell@cantor.com