O-STA

Po sledeh Sisi

Kočije, obleke, redki predmeti avstrijske Cesarice Elisabeth

Razstavo organizira Umetnostnozgodovinski muzej na Dunaju v okviru zbirke starih kočij

1130 Dunaj, Palača Schönbrunn

uradna otvoritev bo 29. maja 2008

razstava bo na ogled od 30. maja do 26. oktobra 2008

Zbirka starih kočij Umetnostnozgodovinskega muzeja na Dunaju, ki zajema tudi zbirko dvornih oblačil in uniform, je ena redkih na svetu z velikim številom izvirnih predmetov, ki so bili intimno povezani z avstrijsko cesarico Elisabeth. Med njimi so kočije, ki jih je Sisi uporabljala na Dunaju ter na svojih neštetih potovanjih, sedla te znamenite jahačice ter pomembna zbirka veličastnih originalnih oblek, ki jih je nosila cesarica. Poleg tega razstava zajema tudi številne "portrete" njenih konj in psov ter veliko edinstvenih osebnih dodatkov, kot so svilene nogavice in njena znana pahljača.

Razkošna razstava posvečena Sisi

Ti dragoceni predmeti bodo od 30. maja na ogled kot del spektakularne razstave, ki so jo pripravili v Umetnostnozgodovinskem muzeju na Dunaju. "Sisijina sled" bo vodila skozi stalno zbirko razkošnih habsburških kočij (od cesarske kočije, ki so jo uporabljali ob kronanjih, do avtomobila zadnjega cesarja) in dokumentirala - ob pomoči Sisijinih kočij in originalnih spominkov - cesaričino življenje od njene poroke do tragične smrti.

Razstava, ki so jo navdihnile Sisijine kočije, ponuja nov in nenavaden vpogled v osebnost te znamenite cesarice, ki je živela pred več kot stoletjem, a so jo že takrat zelo zanimala potovanja, šport in kult lepote, ki so relevantna še danes.

STIKI Z JAVNOSTMI

Kunsthistorisches Museum mit MVK und ÖTM

Irina Kubadinow

Vodja stikov z javnostmi in marketinga

1010 Wien, Burgring 5

Tel.: + 43 1 525 24 - 4027

e-mail: info.pr@khm.at