O-STA

Saudski Odbor za akreditacije (SAC) Organizacije za standardizacijo Saudske Arabije (SASO) je akreditiral Intertekov električni laboratorij v Rijadu

London (Business Wire) 30. maj 2008 - Intertek, vodilni ponudnik rešitev za zagotavljanje kvalitete in varnosti za širok nabor svetovnih industrij, s ponosom sporoča, da je Organizacija za standarde Saudske Arabije (SASO) nedavno akreditiral njegov električni laboratorij v Rijadu v Saudski Arabiji.

Ta akreditacija prinaša nove koristi našim strankam tako v Saudski Arabiji kot drugod po svetu, ki želijo izdelke, ki preizkušeno ustrezajo standardom v Saudski Arabiji, regionalnim zalivskim zahtevam ali mednarodnim zahtevam.

Ian Kitchin, podpredsednik družbe Intertek International, je dejal: "Razvoj tega laboratorija in akreditacija Odbora za akreditacije (SAC) pričata o zavezanosti podjetja Inrtertek International k nenehnemu razvoju njegovih dolgotrajnih dobrih odnosov in delovanja v Kraljevini Saudski Arabiji. V skladu s saudskimi kraljevimi in ministrskimi predpisi Intertek International podpira nadaljnji razvoj testiranja in potrjevanja kvalitete v Kraljevini Saudski Arabiji."

O Intertekovih storitvah za vlade

Intertek nudi vrsto storitev vladam, državnim organizacijam za standardizacijo in carinskim službam. Pomaga zagotavljati skladnost blaga uvoženega v te države s standardi varnosti, kakovosti in drugih lastnosti, kar preprečuje vnos nevarnega blaga in izboljšuje kvaliteto. Zunanja in finančna ministrstva uporabljajo Intertekove storitve za izboljšanje uspešnosti pri pobiranju uvoznih dajatev. Intertekovi sistemi za pregledovanje tovora zmanjšujejo tveganja glede varnosti pri mednarodni trgovini. Intertekovi laboratoriji po svetu pa podjetjem in tujim vladam nudijo hitre preglede, potrditve kakovosti in ocene vrednosti pošiljk.

O Interteku

Intertek je eden izmed vodilnih ponudnikov rešitev za zagotavljanje kvalitete in varnosti za širok nabor svetovnih industrij. Njegove storitve ga uvrščajo v skoraj vsako možno področje. Podjetje tako pokriva pregledovanje tekstila, igrač, elektronike, gradbeništva, ogrevanja, farmacevtskih sredstev, nafte, mineralnih snovi, hrane in drugega tovora. Podjetje ima v 110 državah po svetu mrežo več kot tisoč laboratorijev in podružnic, v katerih je zaposlenih preko 21.000 zaposlenih.

Več informacij najdete na www.intertek.com/government.

KONTAKT:

Intertek

Hatim Afeneh, General Manager, Government Services

Telephone: +966 1 412 7751

Fax: +966 1 412 7716

hatim.afeneh@intertek.com

info.dubai@intertek.com