O-STA

Bond, James Bond na disku, Blu-ray disku

Produkcijski hiši MGM in Twentieth Century Fox bosta jeseni izdali Blu-ray disk s šestimi kultnimi filmi o Jamesu Bondu

Kompilacija vključuje uspešnice, kot je Dr. No, in še pet drugih akcijskih filmov o agentu 007, ki jih preprosto morate imeti. Nekateri izmed izbranih filmov bodo prvič na voljo v HDTV formatu visoke ločljivosti. Disk naj bi izšel še pred premiero najnovejšega Bondovega filma Za kvant tolažbe (Quantum of Solace).

LOS ANGELES, 8. junij, 2008--Najbolj znani tajni agent v družbi še privlačnejših lepotic v HDTV formatu visoke ločljivosti bo oboževalcem po svetu na voljo na Blu-ray disku s šestimi filmi, ki sta ga pripravila ameriški produkcijski hiši MGM in Twentieth Century Fox Home Entertainment. Disk bo v ZDA izšel 21. oktobra, drugod po svetu pa že dan prej.

Pustolovščine najbolj prepoznavnega agenta 007 bodo na Blu-ray disku na voljo v prenovljeni in izboljšani različici z največjo kakovostjo slike in zvoka, ki jo omogoča dovršena tehnika ročne digitalizacije Lowry za še izrazitejše posebne učinke. Na disku, ki bo izšel še pred svetovno premiero težko pričakovanega 22. filma o Jamesu Bondu Za kvant tolažbe novembra letos, bodo zbrani filmi Dr. No, Umri kdaj drugič (Die Another Day), Živi in pusti umreti (Live And Let Die), Samo za tvoje oči (For Your Eyes Only), Iz Rusije z ljubeznijo (From Russia with Love) in Operacija Grom (Thunderball).

Najuspešnejša filmska franšiza na svetu Bond... James Bond je v svetovne blagajne prinesla več kot milijardo dolarjev, ponaša pa se z osupljivo 98-odstotno prepoznavnostjo med občinstvom. Zadnja Bondova uspešnica Casino Royale z Danielom Craigom v glavni vlogi, ki je na Blu-ray disku izšla marca 2007, se še vedno uvršča med najbolje prodajane filme v tem formatu.

"Zdaj ko je na obzorju novi Bondov film Za kvant tolažbe in vročica okrog najbolj znanega tajnega agenta znova narašča, je najboljši trenutek, da več kot 60 milijonom gospodinjstev, ki imajo HDTV, ponudimo nekaj najbolj priljubljenih filmov z najboljšo kakovostjo slike in zvoka, ki jo omogoča najnovejša tehnologija," je dejal izvršni direktor podjetja MGM Home Entertainment Eric Doctorow.

Natančni datumi izida filmov na različnih trgih ter vrstni red filmov na disku bodo znani v prihodnjih tednih.

Optični disk Blu-ray je nova generacija diskov optičnega formata, ki omogočajo shranjevanje visoko ločljivih video zapisov in programskih aplikacij večje kapacitete. Na enoplastni Blu-ray disk lahko shranimo 25 GB podatkov, na dvoplastnega pa 50 GB, torej več kot šestkrat več kot na klasični DVD. Blu-ray disk je še zlasti primeren za celovečerce z visoko ločljivostjo in veliko dodatnega interaktivnega gradiva. Disk je prav tako bolje zavarovan pred kopiranjem, bere tudi navadne DVD-je, omogoča boljšo konektivnost in visoko stopnjo interaktivnosti.

Podjetji MGM in Fox želita gledalcem omogočiti gledanje filmov s pomočjo najnovejše tehnologije, hkrati pa poskrbeti, da bodo lahko še vedno uživali tudi ob uspešnicah, ki jih že imajo v domači video knjižnici. Blu-ray tehnologija ščiti tudi intelektualno lastnino podjetij, ki se borijo proti piratstvu in želijo ohraniti integriteto svojega lastništva. Produkcijska hiša Twentieth Century Fox je članica upravnega odbora Združenja Blu-ray Disc Association (BDA).

O podjetju Metro-Goldwyn-Mayer Inc.

Podjetje Metro-Goldwyn-Mayer Inc. je preko svojih podružnic aktivno vključeno v produkcijo in distribucijo filmov, televizijskih programov, domačih videov, interaktivnih medijev, glasbe in licenčnega materiala povsod po svetu. V lasti ima največjo knjižnico sodobnih filmov na svetu, ki se ponaša z okrog 4100 naslovi. Pod okrilje podjetja MGM spadajo Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., United Artists Films Inc., Ventanazul, MGM Television Entertainment Inc., MGM Networks Inc., MGM Domestic Networks LLC, MGM Distribution Co., MGM International Television Distribution Inc., Metro-Goldwyn-Mayer Home Entertainment LLC, MGM ON STAGE, MGM Music, MGM Worldwide Digital Media, MGM Consumer Products in MGM Interactive. Poleg tega ima podjetje delno v lasti tudi nekatere mednarodne televizijske postaje v skoraj 120 državah: Providence Equity Partners (29%), TPG (21%), Sony Corporation of America (20%), Comcast (20%), DLJ Merchant Banking Partners (7%) in Quadrangle Group (3%). Več podatkov o podjetju najdete na spletni strani www.mgm.com.

Vodilna svetovna produkcijska hiša Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC (TCFHE) je globalno podjetje za trženje, prodajo in distribucijo vseh Foxovih filmov in televizijskih programov na VHS, DVD in Blu-ray disku (BD) kot tudi za odkupljene in izvirne produkcije. Podjetje prav tako izdaja vse VHS in DVD izdelke podjetja MGM Home Entertainment po svetu. Podjetje TCFHE vsako leto predstavi več sto novih ali izboljšanih izdelkov, ki jih posreduje v prodajo velikim prodajalnam in klubom ter specializiranim in spletnim prodajalnam po svetu. Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC je hčerinsko podjetje korporacije Twentieth Century Fox Film Corporation, podjetja News Corporation.

KONTAKT:

Za MGM in Fox Home Entertainment
ZDA:
Steve Feldstein, 310.369.5369
Callie Jernigan, 310.369.8370
ali
svet:
Marla Rothschild, 310.369.5827
Claire Mullaly, 44.20.775.37107