O-STA

Wells Fargo predstavlja Wells Fargo Global Brokerage Network

CHICAGO, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 4. julij 2008 - Zavarovalniška družba Wells Fargo Insurance Services, podružnica finančne družbe Wells Fargo & Company (NYSE: WFC), sporoča, da je postala ekskluzivni upravljalec mreže za posredovanje zavarovalniški storitev HLA Global Network, ki se sedaj imenuje Wells Fargo Global Broker Network. V tej mreži 10.000 zavarovalnih agentov in izvedencev za obvladovanje tveganja skrbi za stranke v 330 pisarnah v 70 državah, v 115 državah pa nudi posredovanje zavarovalniških storitev. S spremembo imena družba želi utrditi globalno prepoznavnost mreže pod znamko Wells Fargo in razširiti storitve povezane z mednarodnim zavarovalništvom ter obvladovanjem tveganja, tako da bodo na voljo strankam družbe Wells Fargo Insurance Services po celem svetu.

"Široka prepoznavnost znamke Wells Fargo, zaupanje njenih strank, kot tudi precejšnja finančna moč naše družbe, globina virov ter vodstvo bodo v pomoč članom mreže, da bodo boljše služili našim strankam," je povedal Dave Zuercher, vodja Wells Fargovih mednarodnih in zavarovalniških poslov. "Razmeščanje ter sprememba blagovne znamke nam bosta omogočila dodaten napredek pri viziji, da poskrbimo za finančne potrebe naših strank in jim pomagamo do finančnih uspehov."

Posredniško mrežo Wells Fargo Global Broker Network vodi Bruce M. Basso, nekdanji sopredsednik zavarovalniške in finančne družbe ABD Insurance and Financial Services (sedaj del zavarovalniške družbe Wells Fargo Insurance Services), ki je bil imenovan za predsednika uprave Wells Fargo Global Broker Network, LLC. Basso se bo kot član upravnega odbora pridružil Daveu Zuercherju, ki je predsednik Wells Fargo Global Broker Network, ter Scottu Isaacsonu, Grahameu Weatherleyu in Franku Witthunu. Vodstveno ekipo pa kot vodja marketinga in odgovorna za skladnost dopolnjuje Deanna Hyndley.

"Verjamemo, da so za globalno učinkovitost programa pomembne štiri osnovne lastnosti: fleksibilnost, sodelovanje, komunikacija in hitra odzivnost," je povedal Grahame Weatherley, vodja operative pri Wells Fargo Global Broker Network. "To so značilnosti uspešne mednarodne mreže. Naše sposobnosti na vseh teh področjih in vrednost, ki jo bodo naše stranke dobile kot rezultat, so močno okrepljene s predanostjo Wells Farga ter reorganizacijo vodstva."

Za dodatne informacije o Wells Fargo Global Broker Network obiščite www.wfgbn.wellsfargo.com.

Wells Fargo Insurance services, Inc. je peta največja družba za posredovanje zavarovanj in največja družba za posredovanje zavarovanj v lasti banke v ZDA s 170 izpostavami v 37 zveznih državah. 5.200 zavarovalniških agentov strokovno razporeja 11,5 milijarde dolarjev zavarovalnih premij v premoženjske in nezgodne storitve, zavarovalnine, mednarodna in zasebna posojila ter življenjska zavarovanja. Za več informacij o Wells Fargo Insurance Services obiščite www.wellsfargo.com/wfis.

Wells Fargo & Company je družba s 595 milijardami dolarjev premoženja, ki preko 6.000 pisarn in interneta (wellsfargo.com) svojim strankam po vsej Severni Ameriki in po svetu nudi raznolike finančne storitve, kot so bančne, zavarovalniške, investicijske in hipotekarne storitve ter finance za porabnike. Wells Fargo Bank, N.A. je edina banka v ZDA in ena izmed samo dveh na celem svetu, ki je prejela najvišjo oceno bonitetne stopnje "AAA" tako od Moody's Investors Service kot od Standard & Poor's Ratings Services.

KONTAKT: Wells Fargo Insurance Services
Dave Hock, poslovna komunikacija, 650-839-6244 (mediji)
dwh@abdi.com