O-STA

Jamajška pokojninska zavarovalnica Cable and Wireless Jamaica bo prestrukturirala svoje premoženje s prodajo prvorazrednih jamajških zemljišč in poslovnih nepremičnin

KINGSTON, Jamajka - 6. augusta, 2008 - Upravljalci jamajškega pokojninskega sklada Cable and Wireless Jamaica Pension Fund, enega največjih pokojninskih skladov v državi, so na mednarodnem trgu nepremičnin v prodajo ponudilii štiri zemljišča, ki strateško veljajo za prvorazredne lokacije.

Rezworth Burchenson iz podjetja Prime Asset Management je ob tem povedal: "Za institucionarne ali gradbene investitorje je to enkratna priložnost za nakup nekaj najbolj zaželjenih nepremičnin na Jamajki, ki se nahajajo na najbolj iskanih lokacijah. Veseli nas, da je lokalno in mednarodno zanimanje zelo veliko."

Na prodaj so naslednje nepremičnine:

- The Towers - Prestižni kompleks poslovnih prostorov, ki se nahaja v poslovni četrti New Kingstona, v samem poslovnem središču Jamajke. Na zemljišču s celotno zazidljivo površino 10.484 m2 sta dve stolpnici.

- Cinema Lands - Nepremičnina s površino 30.675 m2, prav tako locirana v New Kingstonu, je med najbolj iskanimi lokacijami, saj gre za zadnje še nepozidano zemljišče v Kingstonu. Lokacija je zlasti primerna za izgradnjo prvorazrednih poslovnih hotelov ali poslovnih stavb.

- New Kingston Shopping Centre - Večnamenski trgovski kompleks v poslovni četrti New Kingstona sestavljajo trgovine in poslovni prostori. Nepremičnina pokriva 9146 m2 zemljišča s skupno zazidljivo površino 16.337 m2 (vključno s kletnimi prostori).

- Fairview Shopping Centre - Nepremičnina se nahaja v turistični meki Montego Baya, prostore pa imajo v najemu ugledna podjetja, zlasti trgovska. Kompleks vključuje štiri stavbe s površino 9383m2, celotno zemljišče pa obsega 24.119m2.

V zadnjih petih letih je na Jamajki prisotnih vedno več španskih hotelskih verig, katerih neposredne investicije ocenjujejo na več milijard ameriških dolarjev. Gre za zelo znane verige kot so RIU, Fiesta, Iberostar, Bahia Principe (Groupo Pinero) in AM Resorts. Presenetljivo je, da številne mednarodne hotelske verige še nimajo svojih objektov v prestolnici Jamajke, zato je prodaja zgoraj naštetih nepremičnin mogoče zadnja priložnost za nakup še nerazvitih zemljišč v Kingstonu.

Nepremičnine so na trgu in bodo prodane najboljšim ponudnikom preko tajne dražbe, ki se bo zaključila 12. septembra 2008.

Slikovno gradivo je na voljo preko spodnje povezave:
http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5750375

Kontakt:
Prime Asset Management Limited
Rezworth Burchenson, +1 876-997-4581
rburchenson@primepensions.com