O-STA

Janez Janša, Janez Janša in Janez Janša na festivalu Štajerska jesen 2008 v Gradcu


V dvorani Helmuta Lista v Gradcu se 2. oktobra začne Štajerska jesen 2008 na temo "Strategije izogibanja nesreči". Ta avstrijski festival sodobne umetnosti ponuja zgoščen, raznolik in zelo mednaroden program, ki vključuje tudi slovenske umetnike:

Ime
Readymade
04/10 - 26/10, Forum Stadtpark
Janez Janša je ime gospodarsko liberalnemu in konservativnemu predsedniku slovenske vlade, hkrati pa ime od poletja leta 2007 nosijo trije znani slovenski umetniki; in sicer uradno z vsemi dokumenti in potrdili, ki so potrebna za uradno preimenovanje. Od takrat s tem imenom podpisujejo svoja dela, svoje zasebne zadeve, skratka vse svoje življenje. Leto kasneje sedaj posledice tega dejanja prvič analizirajo na razstavi.
http://www.steirischerherbst.at/2008/english/calendar/calendar.php?eid=19


Poleg tega Štajerska jesen ponuja ...
Med mnogo drugimi bodo predstavljena dela umetniškega dvojca SIGNA, francoskega gledališkega umetnika Michel Schweizer, newyorškega Off-Off-Off Broadway ansambla Nature Theater of Oklahoma, gledališča BADco. iz Zagreba in ene najpomembnejših sodobnih koreografinj Meg Stuart. Poleg tega je treba omeniti Melanholijo Georga Friedricha Haasa. Graški skladatelj je znamenit roman Jona Fosseja kondenziral v opero. V okviru letošnjega musikprotokolla pa bo Gradec postal del projekta "Evropska mesta naprednega zvoka" (ECAS).


Več informacij in slikovnega gradiva je na voljo na naši spletni strani. Prav tako vam bomo z veseljem poslali našo programsko publikacijo. Vstopnice in informacije: p+43 316 816070, www.steirischerherbst.at

Z veseljem vam bomo pomagali pri morebitnih nadaljnjih vprašanjih ali željah po akreditaciji.

Heide Oberegger
steirischer herbst Pressebüro
presse@steirischerherbst.at, +43 316 823 007 61