O-STA

Cilj: 5.000 poslovalnic KiK v Evropi!

Tekstilna diskontna trgovina odpira nove trgovine v državah EU Madžarski in Slovaški / v obeh državah bi se naj odprlo še 270 nadaljnjih trgovin.

Bönen, september 2008. KiK se še naprej širi v Evropi. Tekstilna diskontna trgovina bo avgusta odprla prvi poslovalnici na Madžarskem in Slovaškem. V naslednjih letih bodo v obeh državah odprli več kot 270 nadaljnjih poslovalnic, v katerih se bodo lahko kupci poceni oblekli.

Modno oblečeni za malo denarja

Tudi v novih trgovinah KiK na Madžarskem in Slovaškem je pri podjetju KiK kupec kralj. Zamenjava brez debate in dobra kakovost po primerljivo ugodni ceni odlikujeta tekstilnega ponudnika in tako kupcem nudita pozitivno nakupovalno doživetje. "Osnovni artikli, ki jih imamo na zalogi vso leto, naše t.i. zvezde KiK-a, so že več let zelo priljubljeni. Zvezde KiK-a so na voljo v vsaki poslovalnici po vsej Evropi in vedno po nizkih cenah in dobre kakovosti," pravi predstavnica podjetja KiK za stike z javnostjo Aniko Nadine Kalle.

Obsežna zagotovitev kakovosti skrbi za trajno visoko kakovost izdelkov KiK.

To dokazujejo tudi testi Ustanove blagovnega preverjanja (Stiftung Warentest) in Ekotest, ki so npr. ženske kopalke ter otroške pižame ocenili z "dobro" oz. "zelo dobro".

Hitrost širjenja ostaja velika

Z otvoritvijo poslovalnic na Madžarskem in Slovaškem KiK nadaljuje s širitvijo v tujini, ki jo je začel leta 1998 v Avstriji. Spomladi 2007 je uspešno zakorakal na češki in slovenski trg. Trenutno ima maloprodajno podjetje, ustanovljeno leta 1994, več kot 2.400 poslovalnic po vsej Evropi. Cilj je nadaljnja zgostitev mreže poslovalnic na 5.000 trgovin in širitev na nadaljnje mednarodne trge.

O tekstilni diskontni trgovini KiK

KiK je kratica za "Kupec je kralj", ki je vodilni slogan tekstilnega ponudnika od njene ustanovitve leta 1994. Podjetje KiK Textilien und Non-Food GmbH nudi ženska, moška, otroška oblačila in oblačila za dojenčke, vse dobre kakovosti in po primerljivo ugodnih cenah. Ugodne cene potrjujejo tudi neodvisne ankete: Glede na podatke TNS Infratest je 76 % vseh kupcev izbralo trgovino KiK za "št. 1 v ceni". Ponudba poleg oblačil zajema tudi darilne artikle, igrače, kozmetične izdelke, modne dodatke in gospodinjske tekstilne izdelke. Z več kot 2.600 poslovalnicami v Nemčiji, Avstriji, na Češkem, v Sloveniji, na Madžarskem in Slovaškem podjetje ustvarja več kot eno milijardo evrov letnega prometa. Med nemškimi trgovinami z oblačili je KiK uvrščen med prvih deset.

Internet: www.kik-textilien.com

Za več informacij:

Aniko Nadine Kalle, predstavnica za stike z javnostjo podjetja KiK Textilien und Non-Food GmbH

Siemensstraße 21, 59199 Bönen

Tel.: 023 83/95 41 01, faks: 023 83/95 58 54 51

E-Pošta: presse@kik-textilien.de

Thomas Doriath, Patrick Engelke, Engel & Zimmermann AG,

Agentur für Wirtschaftskommunikation, Schloss Fußberg

Am Schlosspark 15, 82131 Gauting

Tel.: 089/89 35 633, faks: 089/89 39 84 29

E-Pošta: info@engel-zimmermann.de