O-STA

Publicis Healthcare Communications Group (PHCG) okrepil svojo ponudbo v Avstraliji in na azijsko-pacifiškem območju s prevzemom Reed Weir Communications

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-23. oktober 2008-- Skupina za komunikacije na področju zdravstvenega varstva Publicis Healthcare Communications Group (PHCG), ki je del skupine Publicis Groupe, je danes objavila, da je prevzela Reed Weir Communications s sedežem v Sydneyju, eno najbolj konkurenčnih avstralskih neodvisnih agencij za komunikacije na področju zdravstvenega varstva.

Agencija Reed Weir Communications bo ohranila svojo znamko, poleg tega jo bo še naprej vodila ustanovna partnerica Sarah Reed. Cilj načrtovanega prevzema je krepitev kakovosti skupine PHCG v komunikacijah na področju zdravstvenega varstva s širitvijo njene prisotnosti v Avstraliji in na azijsko-pacifiškem območju.

Agencija Reed Weir Communications, ki je bila ustanovljena leta 1997, razvija strategije tržnega komuniciranja, kriznega upravljanja in odnosov z mediji. Med strankami agencije je nekaj najbolj cenjenih znamk iz področja zdravstva za ljudi in živali, kot so Bayer, GSK, CSL, Eli Lilly, McKesson in Hill's Pet Nutrition. Strokovnjaki agencije Reed Weir Communications zagotavljajo profesionalne storitve in nasvete za širok razpon področij zdravljenja, njihovih pet vodilnih področij delovanja pa je:

-- farmacevtsko/zdravstveno (komunikacije v povezavi s farmacevtskimi izdelki, biotehnologijo, medicinskimi raziskavami in medicinskimi pripomočki),

-- zdravje potrošnikov (komunikacije za izobraževanje/osveščanje ter zagovarjanje bolnikov, sponzorstva in priporočila povezana z zdravjem, in izdelki vsakdanje potrošnje (če so povezani z zdravjem),

-- agroindustrija/zdravje živali (komunikacije v povezavi z zdravjem, prehrano in blaginjo živali, kot tudi s tehnologijo rastlin in pripravki za varstvo rastlin),

-- znanost o prehrani in varovalna živila (komunikacije v povezavi s trditvami o hrani, prehranskimi politikami, promocijo znanosti o prehrani, sestavinami varovalnih živil in prehranskimi dopolnili) in

-- upravljanje nevarnosti in krizno komuniciranje (specializirano svetovanje v upravljanju nevarnosti na področju zdravja, farmacije, vede o človeku, agroindustrije/zdravja živali in prehrane s potencialno škodljivimi pravnimi, vladnimi ali končnimi vplivi).

Nick Colucci, predsednik in generalni direktor skupine PHCG je dejal: "Reed Weir je vznemirljivo dopolnilo k našim obstoječim storitvam na področju zdravstvenega oglaševanja in medicinskega izobraževanja v Avstraliji. S tem nismo samo ustvarili najmočnejše zdravstvene ponudbe v državi, Reed Weir nam zagotavlja tudi doseg, ki ga potrebujemo za izboljšane storitve na tržišču azijsko-pacifiškega območja, kar je strateška usmeritev in prva prioriteta skupine PHCG. To je izvrstna novica za naše stranke, kot tudi za naše ekipe v tej regiji."

Sarah Reed, direktorica agencije Reed Weir Communications, je dodala: "Pridružitev skupini Publicis Healthcare Communications Group je za nas odločilen korak naprej, da postanemo pravi globalni dejavnik. Tako bomo lahko svojim strankam nudili večjo vrednost s pomočjo celotnega obsega znanja, virov in storitev skupine Publicis Groupe na azijsko-pacifiškem območju. Veselimo se priložnosti za izkoriščanje teh prednosti in krepitev naših sposobnosti pri zagotavljanju vrhunske komunikacije na področju zdravstvenega varstva."

O skupini Publicis Healthcare Communication Group

Skupina Publicis Healthcare Communications Group (PHCG), članica skupine Publicis Groupe SA, je z več kot 2700 zaposlenimi v 10 državah ena največjih svetovnih skupin za komunikacije na področju zdravstvenega varstva. Njihove storitve na področju zdravstva po vsem svetu vključujejo oglaševanje, medicinsko izobraževanje, prodajo, trženje in digitalne, pa tudi medicinske in znanstvene dejavnosti. Skupina PHCG svojim strankam nudi strateško partnerstvo, močno usmerjenost v zagotavljanje vrednosti njihovih marketinških izdatkov ter izjemno uspešnost pri svojih nalogah. Glavne agencije v skupini PHCG so: BOZ Group, Brand Pharm, imed Studios, GlowWorm, LifeBrands, Medicus Group, Pharmagistics, Publicis Medical Education Group, Publicis Selling Solutions Group, Saatchi & Saatchi Healthcare, Science Oriented Solutions, Williams Labadie.

Spletna stran: www.publicishealthcare.com

O agenciji Reed Weir

Agencija Reed Weir Communications je bila ustanovljena v Sydneyju v Avstraliji leta 1997 kot odziv na povečano povpraševanje po kakovostnih in zanesljivih komunikacijah na področju zdravstvenega varstva. V agenciji je zaposlenih sedem strokovnjakov za komunikacije na področju zdravstvenega varstva, za posamezna strokovna področja, kot so farmacevtske komunikacije in agroindustrija pa redno najema registrirane prehranske strokovnjake in vodilne izvajalce. Razpon svetovalnih storitev vključuje programe za korporativno komunikacijo, upravljanje nevarnosti, strategije za razvoj profilov, odnose z mediji (vključno z medijskimi kampanjami na nacionalni ravni, predstavitvami novih proizvodov, uredniškimi in oglaševalskimi besedili, oblikovanjem in postavitvijo), programe za mnenjske voditelje, pridobivanje udeležencev za klinične preiskave in objavljanje rezultatov, delavnice za nadaljnje usposabljanje / moderiranje, potrditve s strani zunanjih zdravnikov ali znanih osebnosti, ocenjevanje komunikacij in kampanje za neposredno trženje.

Agencija Reed Weir Communications je večkrat nagrajena članica Avstralskega inštituta za odnose z javnostmi (2008 in 2006), poleg tega je članica Avstralskega inštituta za javne zadeve, Skupine registriranih svetovalcev, Avstralskega inštituta za marketing, Kluba za hrano v medijih in Avstralskega združenja medicinskih piscev.

Spletna stran: www.reedweir.com

O skupini Publicis Groupe

Skupina Publicis Groupe (Euronext Paris: FR0000130577) je četrta največja komunikacijska skupina na svetu. Poleg tega se uvršča na mesto druge največje skupine za medijsko svetovanje in zakup na svetu, je pa tudi globalna vodilna skupina v digitalnih komunikacijah in komunikacijah za področju zdravstvenega varstva. Skupina, katere dejavnosti segajo v 104 države na petih celinah, zaposluje približno 44.000 strokovnjakov. Skupina lokalnim in mednarodnim strankam nudi celoten razpon komunikacijskih storitev, od oglaševanja preko treh avtonomnih globalnih oglaševalskih omrežij - Leo Burnett, Publicis, Saatchi & Saatchi in dveh omrežij z več žarišči - Fallon in Bartle Bogle Hegarty v 49-odstotni lasti; do medijskega svetovanja in zakupa preko dveh svetovnih omrežij - Starcom MediaVest Group in ZenithOptimedia; interaktivnega in digitalnega marketinga, ki ga vodi Digitas; specializiranih agencij in marketinških storitev, ki nudijo komunikacije na področju zdravstvenega varstva, korporativnih in finančnih komunikacij, trajnostnih komunikacij, v kupca usmerjenega marketinga, odnosov z javnostmi, upravljanja odnosov s kupci (CRM) in neposrednega marketinga, marketinga dogodkov in športnega marketinga ter multikulturnih komunikacij.

Spletna stran: www.publicisgroupe.com

KONTAKTI:

Publicis Healthcare Communications Group (PHCG)

Marjan Panah, +1 212-468-3267

ali

Reed Weir Communications

Sarah Reed, + 61 2 9346 2088

ali

Publicis Groupe

Peggy Nahmany, korporativno komuniciranje

+ 33 (0)1 44 43 72 83

Martine Hue, odnosi z vlagatelji

+ 33 (0)1 44 43 65 00