O-STA

Družba NEC zaključila prevzem podjetja NetCracker Technology

Prevzem bo omogočil hitrejše spremembe poslovanja pri ponudnikih komunikacijskih storitev

TOKYO & WALTHAM, Massachusets--(BUSINESS WIRE)-- 21. oktober 2008-Družba NEC Corporation (NEC) je danes objavila novico, da je zaključila prevzem podjetja NetCracker Technology Corp. (NetCracker). NetCracker je vodilni ponudnik sistemov za operativno podporo za ponudnike mobilnih, stacionarnih in kabelskih storitev, ki omogočajo preoblikovanje aktivnosti ter doseganje povečane učinkovitosti in hitro izvajanje novih kompleksnih storitev.

Strateški prevzem dokazuje dolgoletno zavzetost družbe NEC za uvajanje inovativnih rešitev, ki ponudnikom komunikacijskih storitev omogočajo, da preoblikujejo poslovanje ter hitro uvedejo novo infrastrukturo in storitve.

Podjetje NetCracker bo delovalo kot hčerinsko podjetje v popolni lasti družbe NEC, vodila pa ga bo sedanja upravna skupina. Postalo bo osrednji del NEC-ove dejavnosti razvoja programske opreme za ponudnike komunikacijskih storitev, saj bo v portelj NEC-ovih mobilnih in stacionarnih infrastrukturnih izdelkov prineslo pomembne izdelke in storitve.

"NetCracker je poznan po izvedbi številnih uspešnih prehodov na sisteme za operativno podporo pri vodilnih ponudnikih komunikacijskih storitev po celem svetu," je dejal g. Kaoro Yano, predsednik družbe NEC. "Skupaj z inovativno ponudbo družbe NEC bodo njihove izjemne programske rešitve in strokovne storitve ponudnikom komunikacijskih storitev omogočile, da bodo spremembe izvedli veliko hitreje."

"NEC in NetCracker bosta s skupnimi močmi poskrbela za to, da bodo ponudniki komunikacijskih storitev dosegali uspehe navkljub visoki konkurenci, ki dandanes vlada v svetu, in uspešno reševali zapletene poslovne izzive," je dejal Andrew Feinberg, predsednik in glavni direktor podjetja NetCracker Technology. "Z združenim znanjem bomo nudili inovativne rešitve, ki bodo našim strankam omogočile, da svoje aktivnosti preoblikujejo z optimizacijo telekomunikacijskih in IT omrežij, pospeševanjem izvajanja storitev in monetizacijo vsebinskih storitev."

S pomočjo NetCrackove transformacije storitvenega sloja in upravljanja omrežij in informacijske tehnologije z ene platforme lahko ponudniki komunikacijskih storitev izvajanje kompleksnih novih storitev pospešijo. Z uporabo NetCrackovih fleksibilnih in nadgradljivih rešitev so vodilni ponudniki komunikacijskih storitev po svetu dosegli hitrejše izvajanje storitev, racionalizacijo postopkov, znižanje stroškov in hkrati ustvarili tesnejše odnose s strankami.

O družbi NEC

NEC Corporation je eden izmed vodilnih ponudnikov internetnih rešitev, rešitev za širokopasovna omrežja in poslovnih rešitev na svetu, ki se ukvarja s specializiranimi potrebami raznovrstne globalne baze strank. NEC nudi prilagojene rešitve na ključnih področjih pri računalniških, mrežnih in elektronskih napravah z vključevanjem lastnih tehničnih prednosti v IT in omrežja ter nudenjem naprednih polprevodnih rešitev preko družbe NEC Electronics Corporation. Skupina NEC Group ima več kot 150.000 zaposlenih po celem svetu. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani družbe: http://www.nec.com.

NEC je registrirana blagovna znamka družbe NEC Corporation. Vse pravice so pridržane. Ostali izdelki ali storitvene znamke, ki so tukaj omenjene, so last njihovih lastnikov. (C)2008 NEC Corporation.

O podjetju NetCracker Technology

NetCracker Technology je vodilno podjetje na področju nudenja rešitev, ki izvajalcem storitev omogoča hitro izvajanje in učinkovito upravljanje usklajenih in vsebinsko bogatih ponudb. NetCrackovo upravljanje storitev in virov je podkrepljeno s strokovnim znanjem s področja programske opreme in izvajanja. Portfelj podjetja vsebuje izčrpen programski nabor modulov izdelkov in specializiranih vertikalnih rešitev (kot npr. Triple Play), ki so vgrajene v okolje NetCracker Framework. Podjetje NetCracker Technology je bilo ustanovljeno leta 1993, leta 2008 pa ga je prevzela družba NEC Corporation. NetCracker Technology ima sedež v Walthamu v zvezni državi Massachussets, dosegljivo pa je na telefonski številki +1-781-419-3300 ali na spletni strani www.NetCracker.com.

NetCracker je registrirana znamka podjetja NetCracker Technology Corp. Vsa ostala imena podjetij ali izdelkov, ki so omenjena v tem sporočilu za javnost, so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke podjetij, katerim pripadajo.

KONTAKT: NEC Media:

Chris Shimizu, +81-3-3798-6511

yc-shimzu@cb.jp.nec.com

ali

Joseph Jasper, +81-3-3798-6511

j-jasper@ax.jp.nec.com

ali

Kosuke Yamauchi, +1-212-326-2504

k-yamauchi@ce.jp.nec.com

ali

NetCracker Media:

SmartMark Communications za NetCracker

Juliet Shavit, +1-215-504-4272

jshavit@smartmarkusa.com

ali

NetCracker Technology

Donna Bastien, +1-781-419-3367

Direktor trženja

Donna.Bastien@NetCracker.com