O-STA

Certifikat kakovosti pijač NSF - prednostna naloga enega vodilnih proizvajalcev ustekleničene vode v Evropi


Prvo podjetje na Balkanu s certifikatom kakovosti pijač NSF

ZAGREB, Hrvaška/ANN ARBOR, Michigan, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje NSF International je nedavno opravilo pogovor z Ivano Petricevic, vodjo za zagotavljanje kakovosti pri Jani, Inc. (dba Jamnica d.d.), enega vodilnih evropskih proizvajalcev ustekleničene vode, glede pomena certifikata kakovosti za pijače. Certifikat NSF daje poudarek Janini zavezanosti proizvodnji varnejših in kakovostnejših izdelkov.

Ivana Petricevic je v pogovoru govorila o pomenu certifikata, postopku za njegovo pridobitev in ponudila nasvete podjetjem, ki bi ga želela pridobiti.

"Prizadevanja, da bi z Jano prodrli na ameriški trg, so nas pripeljala do NSF," je povedala Ivana Petricevic iz Jane, uradne vode kultne newjorške dvorane Madison Square Garden. "Certifikat NSF predstavlja kakovosten izdelek in kakovostno proizvodnjo, ki omogoča lažji prodor na nove trge."

Janin obrat za polnjenje se nahaja v Gorici Svetojanski na Hrvaškem, kjer vodo polnijo v izviru na globini 762 metrov. Ivana Petricevic je pojasnila, da so pred dodelitvijo certifikata kakovosti kontrolorji iz NSF opravili temeljit pregled obrata in med drugim verificirali postopek za analizo tveganja ter določanja kritičnih točk (HACCP), dobre proizvodne prakse (GMPs) in zahtev glede varnosti živil. Predstavniki NSF so poleg tega preverili tudi skladnost z direktivami Evropske unije, predpisi ameriške uprave za hrano in zdravila (FDA) ter z zahtevami NSF. Z vzorci vode so opravili toksiološka, oksiološka, mikrobna, kemična, fizikalna in radiološka testiranja, da bi zagotovili skladnost z zahtevami certifikata NDF. Za zagotavljanje trajne ustreznosti se vzorci vode poleg tega jemljejo tudi letno.

"Certifikat označuje kakovost," pravi Ivana Petricevic. "Nam kot proizvajalcu certifikat potrjuje, da sledimo dobrim proizvodnim praksam, uporabnikom pa pomeni varnost pri izbiri našega izdelka."

Jana je nedavno razširila svoje zmogljivosti z odprtjem novega obrata za polnjenje v Sveti Jani.

"Obrat je opremljen z najnovejšo tehnologijo za polnjenje v tem delu Evrope," je povedala Ivana Petricevic. "V prizadevanjih za izpolnjevanje strogih kriterijev NSF smo izdelali načrt za obrat, ki izpolnjuje vse zahteve za prodajo na mednarodnem trgu, vključno s specifičnimi zahtevami ameriškega FDA."

Za ogled prepisa pogovora v angleščini obiščite http://www.nsf.org/info/press/docs.asp?p_id=081216_JanaInterview.pdf. To view the video, visit http://www.youtube.com/watch?v=ActPizmhTYc.

Za ogled celotnega sporočila za javnost obiščite http://www.nsf.org/info/press/index.asp?p_id=16392.

Kontakti

NSF International
Greta Houlahan, (+1) 734-913-5723
Email: houlahan@nsf.org

Vir: NSF International
Distribuira Business Wire

To sporočilo je na spletu na ogled na:
http://www.businesswire.com/news/home/20081217005741/en

--