O-STA

Edinstvene čelade s kristali swarovski za Milkine smučarke

Sporočilo za medije

Ljubljana, 4. februar 2009

Kristalni prestiž na smučarskih brežinah

Val d'Isère, 3. februar 2009 - Svetovno priznana oblikovalka Fiona Swarovski je za peterico Milkinih alpskih smučark oblikovala poseben predmet. S kristali swarovski je posula v alpskem smučanju tako prepoznavno vijolično čelado. Prestižni predmet so si Francozinja Ingrid Jacquemod, Avstrijka Michaela Kirchgasser, Nemki Maria Riesch in Sarka Zahrobski ter naša Tina Maze prvič nadele na svetovnem prvenstvu v Val d' d'Isèru.

Več ženstvenosti v alpskem smučanju? Zakaj pa ne! Milka se je kot tradicionalni sponzor ženskega alpskega smučanja za sodelovanje s Fiono odločila, da bi poudarila tudi nežnejšo stran njenih sponzorirank. Tako je Fiona v čisto običajen predmet vdihnila eleganco ter združila kontrast med vrhunskim športom in modnimi trendi.

43-letna Fiona Swarovski - pravijo ji tudi 'kristalna princesa' - je ena izmed dedinj podjetja Swarovski. Podjetja je bilo ustanovljeno leta 1894 na Tirolskem in danes zaposluje več kot 16 tisoč ljudi po vsem svetu. Fiona Swarovski ima sicer lastno ekskluzivno modno znamko in oblikuje unikaten nakit. Za svoj prepoznaven kristalni slog je prejela prestižno nagrado Madrid Creatividad, med prejemniki katere so svetovno priznana dizajnerska imena - super zvezdniški oblikovalec Philippe Starck in britanski arhitekt Norman Foster.

Fotografija: http://www.kraftfoods-presse.at/milka_meets_crystals/

Dodatne informacije:

Tina Lazovič, tina.lazovic@imeldaogilvy.si

030 300 628

O družbi Kraft

Z 37 milijardami dolarjev ali skoraj 24 milijardami evrov dobička v letu 2007 je družba Kraft eno največjih in najuspešnejših podjetij v prehrambeni industriji v svetovnem merilu. Že 100 let je Kraft zvest svojim potrošnikom in danes jim ponuja širok spekter svetovno znanih blagovnih znamk, prisotnih v 150 državah. Med blagovnimi znamkami je devetih takih, katerih letni prihodek presega milijardo dolarjev: Kraft siri, večerje in prelivi; meso Oscar Mayer; namazi Philadelphia; kava Maxwell House; piškoti in krekerji Nabisco, združenih z blagovno znamko Oreo; kava Jacobs; čokolada Milka in piškoti LU. Družba Kraft je uvrščena tudi na svetovni lestvici 100 in 500 najuspešnejših podjetij, merjenih s Standard & Poor's indeksom, in je tudi članica indeksa newyorške borze Dow Jones Sustainability Index. Več informacij o družbi najdete na spletni strani www.kraft.com