O-STA

Merck in Schering-Plough se združujeta

9. marec 2009 10:00 UTC

Združeno podjetje v ugodnem položaju za doseganje trajnostne rasti skozi znanstvene inovacije in močnejši, bolj raznovrsten portfelj izdelkov

Močan skupni portfelj izdelkov v razvoju, z dobrimi kandidati v vseh razvojnih fazah bo podvojil število sestavin v zaključni fazi na 18

Širši portfelj izdelkov na pomembnih terapevtskih področjih

Razširitev prisotnosti na globalnih trgih, vključno z visokorastočimi trgi v razvoju

Pričakuje se znaten pozitiven vpliv prevzema na dobiček na delnico, povečanje učinkovitosti in znižanje letnih stroškov za okoli 3,5 milijarde USD

Podjetje Merck se zavezuje k ohranitvi trenutne višine dividende

WHITEHOUSE STATION, N.J. & KENILWORTH, N.J.--(BUSINESS WIRE)-Podjetji Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK) in Schering-Plough Corporation (NYSE: SGP) sta danes sporočili, da sta njuna nadzorna sveta soglasno odobrila sporazum o združitvi, po katerem se bosta združili podjetji Merck in Schering-Plough pod imenom Merck, v transakciji, ki bo vključevala izmenjavo denarja in delnic. V skladu s pogoji sporazuma bodo delničarji podjetja Schering-Plough prejeli 0,5767 delnic in 10,50 USD v denarju za vsako delnico podjetja Schering-Plough. Vsaka delnica podjetja Merck bo samodejno postala delnica združenega podjetja. Richard T. Clark, predsednik nadzornega sveta ter predsednik in izvršni direktor podjetja bo vodil združeno podjetje.

Na podlagi zaključnega tečaja delnice podjetja Merck na dan 6. marec 2009 je vrednost nadomestila, ki ga bodo prejeli delničarji podjetja Schering-Plough, enaka 23,61 USD na delnico oziroma skupaj 41,1 milijarde USD. Prevzemna cena odraža premijo delničarjem podjetja Schering-Plough v višini okoli 34-odstotkov glede na zaključni tečaj Schering-Plough delnice na dan 6. marec 2009. Nadomestilo predstavlja tudi premijo v višini okoli 44-odstotkov glede na povprečni zaključni tečaj obeh delnic v obdobju zadnjih 30 trgovalnih dni.

Po zaključku transakcije se pričakuje, da bodo delničarji podjetja Merck imeli v lasti okoli 68-odstotkov združenega podjetja, medtem ko bodo delničarji podjetja Schering-Plough imeli v lasti okoli 32-odstotkov združenega podjetja. Merck pričakuje, da bo transakcija imela zmerno pozitiven vpliv na ne-GAAP dobiček na delnico1 v prvem celotnem letu po zaključku transakcije in pomemben pozitiven vpliv v obdobju po tem.

"Ustvarjamo močno, vodilno podjetje na področju zdravstvene oskrbe po svetu, ki bo grajeno za trajnostno rast in uspeh," je izjavil gospod Clark. "Združenemu podjetju bo koristil obsežen nabor raziskav in izdelkov v razvoju, znatno širši portfelj zdravil in razširjena prisotnost na ključnih mednarodnih trgih, zlasti na visokorastočih trgih v razvoju. Izboljšava učinkovitosti nam bo omogočila investicije v strateške priložnosti ter ustvarjanje pomembne vrednosti za delničarje.

"Veselimo se, da bomo združili moči z izjemnim partnerjem, ki ga dobro poznamo in ki deli našo predanost bolnikom, zaposlenim in skupnostim, v katerih delamo in živimo. Z njihovo nadarjenostjo in predanostjo so zaposleni podjetja Schering-Plough zgradili v panogi vodilno gonilo raziskav in razvoja ter izdelkov v zaključni fazi, ki dopolnjujejo naše izdelke. Prepričani smo, da bosta podjetji Merck in Schering-Plough s skupnimi močmi vtisnili pomemben pečat na prihodnost zdravstvene oskrbe po svetu," je dodal gospod Clark.

Fred Hassan, predsednik in izvršni direktor podjetja Schering-Plough, je izjavil, "V zadnjih šestih letih so sodelavci v podjetju Schering-Plough podjetje preoblikovali v močnega konkurenta v svetovni farmacevtski industriji. Zgradili smo močno, razvejano poslovanje in robustni portfelj izdelkov v razvoju, ki ponuja upanje pacientom, ki čakajo na nova zdravila. Ponosen sem na to, kar smo dosegli. Naš uspeh je odraz trdega dela in predanosti naših sodelavcev v vsaki državi. Združujemo moči s podjetjem Merck, našim dolgoročnim partnerjem v skupnem podjetju na področju zdravil za zniževanje holesterola, da bi ustvarili novo dinamično vodilno podjetje v farmacevtski industriji. Z izkoriščanjem prednosti obeh podjetij bo združeno podjetje v dobrem položaju, da doseže rezultate pri našem skupnem cilju odkrivanja novih terapij za bolnike, s katerimi bi jim pomagali do bolj zdravega in srečnega življenja."

"Nadarjenost in predanost znanstvenikov Schering-Plougha je pripomogla pri oblikovanju odličnega nabora izdelkov v fazi kliničnega razvoja," je izjavil dr. Peter S. Kim, izvršni podpredsednik podjetja Merck in predsednik Merck Research Laboratories. "Znatno biološko strokovno znanje podjetja Schering-Plough bo dopolnjevalo novo lastniško biološko platformo podjetja Merck in se sklada z našo zavezanostjo, da zgradimo močno prisotnost na področju bioloških zdravil. Izdelki v razvoju Schering-Plougha in Mercka se dobro dopolnjujejo in bodo pomembno povečali našo zmožnost, da bolnikom ponudimo nova zdravila. Verjamem, da bo skupni portfelj izdelkov v razvoju daleč najboljši v panogi."

Strateške prednosti transakcije

  • Dopolnjujoči se portfelji zdravil in izdelkov v razvoju, ki so osredotočeni na ključna terapevtska področja: z združitvijo se bo pomembno razširil Merckov portfelj zdravil - ki je gonilo dosledne, trajnostne rasti - kar je deloma posledica dodatka pomembnih izdelkov z dolgimi obdobji ekskluzivnosti. Podjetje Merck pričakuje, da bo skozi razširjeno ponudbo izdelkov združenega podjetja lahko uresničilo dodatne priložnosti za rast prihodkov. Združeno podjetje bo npr. imelo večje priložnosti na področju upravljanja življenskega cikla izdelkov skozi uvedbo potencialnih novih kombinacij in formulacij obstoječih izdelkov. Ob tem imata Merck in Schering-Plough kandidate z visokim potencialom v zgodnji, vmesni in zaključni fazi razvoja. Transakcija bo podvojila število potencialnih zdravil Mercka v fazi III, na skupaj 18.

    Združeno podjetje bo imelo bolj razvejan portfelj po pomembnih terapevtskih področjih, vključno s kardiovaskularnim, respiratornim, onkološkim, nevroznanstvenim področjem, področjem nalezljivih bolezni, imunologije, zdravja žensk in na ostalih področjih:
    • Kardiovaskularno področje: združitev utrjuje 50-letno zavezanost Mercka kardiovaskularnemu terapevtskemu področju. Vključitev zdravil za zniževanje holesterola ZETIA (ezetimibe) in VYTORIN2 (ezetimibe/simvastatin) v Merckov kardiovaskularni portfelj bo poenostavil pristop združenega podjetja do kardiovaskularnega trga in ustvaril nove priložnosti, ki bodo izkoristile dejavnost na področju zdravil za zniževanje holesterola skozi nove kombinacije zdravil. Končno Schering-Ploughova sestavina Thrombin Receptor Antagonist, potencialna antiagregacijska terapija, ki je ena od kandidatov v zaključni fazi razvoja, dodatno dopolnjuje Merckov kardiovaskularni razvojni portfelj v fazi III in bo omogočila združenemu podjetju, da nadaljuje s ponudbo pomembnih izdelkov za bolnike na tem pomembnem terapevtskem področju.
    • Respiratorno področje: združitev s Schering-Ploughom bo razširila močno Merckovo poslovanje na respiratornem področju s številnimi dopolnjujočimi se izdelki, vključno s tistimi za zdravljenje astme in alergijskega rinitisa.
    • Onkologija: Schering-Ploughovi trenutni onkološki izdelki bodo podjetju Merck omogočili da razširi svojo prisotnost na tem področju in mu zagotovili potrebne temelje, da izkoristi obetavne izdelke v razvoju združenega podjetja.
    • Nevroznanost: Schering-Ploughove močne zmogljivosti raziskav in razvoja na tem področju dopolnjujejo Merckove tekoče razvojne napore na področju nevroznanosti, ki vključujejo kandidate tako za zdravljenje migren kot motenj pri spanju. Ob trenutno trženih izdelkih obeh podjetij s področja nevroznanosti, prinaša Schering-Plough več obetavnih kandidatov v zaključni fazi, vključno z zdravilom SAPHRIS (asenapine), ki je antipsihotično zdravilo za zdravljenje shizofrenije in bipolarne motnje ter zdravilom BRIDION (suggamadex), ki je novo zdravilo za omilitev vplivov anestezije.
    • Nalezljive bolezni: Schering-Plough in Merck delita prizadevanja na področju nalezljivih bolezni. Združeno podjetje bo izkoristilo znanstvene in poslovne prednosti Schering-Plougha in Mercka pri zdravljenju virusa humane imunske pomanjkljivosti (HIV) in virusa hepatitisa C (HCV). Schering-Ploughov močan portfelj HCV kandidatov, vključno z boceprevirjem, se odlično sklada s programi Mercka na tem pomembnem področju kritičnih bolezni.
    • Imunologija: Schering-Plough prinaša distribucijske pravice zunaj ZDA za zdravilo REMICADE (infliximab), uveljavljen biološki izdelek za vnetne bolezni in bolezni imunskega sistema in zdravilo SIMPONI (golimumab), ki je bilo prijavljeno v Evropi v marcu 2008, kot tudi večje število drugih obetavnih izdelkov v razvoju.
    • Zdravje žensk: Merck pričakuje koristi od solidnega portfelja izdelkov za žensko zdravje, vključno z zdravilom GARDASIL [human papillomavirus quadrivalent (vrste 6, 11, 16 in 18) cepivo, rekombinantno], širokega nabora kontracepcijskih sredstev in bioloških zdravil in zdravil iz majhnih molekul, ki jih uporabljamo za zdravljenje neplodnosti, ki bodo podjetju omogočile, da okrepi odnose s ponudniki zdravstvenih storitev za ženske.
    • Druga področja: Schering-Plough v združeno podjetje prinaša vodilno podjetje za veterinarske proizvode z močnim položajem na področju cepiv in majhnih molekul, kot tudi številne privlačne blagovne znamke na trgu zdravil v prosti prodaji, kot so CLARITIN, COPPERTONE, DR. SCHOLL'S in MIRALAX.
  • Robustne raziskave in razvoj bodo omogočile inovativna zdravila za bolnike: Merck in Schering-Plough imata oba dokazane uspehe na področju vrhunskih raziskav in znanstvenih odkritij. Združeno podjetje bo imelo izdelke v razvoju z večjo globino in širino, ter številne perspektivne kandidate za zdravila. Združeno podjetje bo z večjimi viri imelo finančno fleksibilnost za investicije v te kandidate kot tudi v zunanje priložnosti na področju raziskav in razvoja in da gradi na močni zapuščini obeh podjetij.
  • Močnejša poslovna organizacija: Tako Merck kot Schering-Plough imata preizkušene ekipe nadarjenih in izkušenih uslužbencev z močnimi odnosi s strankami. Napredek, ki sta ga Merck in Schering-Plough dosegla pri implementaciji novih prodajnih modelih, ki so osredotočeni na stranke bo pomagal zagotoviti nemoteno in učinkovito integracijo obeh poslovnih organizacij. Širši portfelj izdelkov združenega podjetja bo omogočil večjo učinkovitost prodajne organizacije, s čimer bo povečal njeno sposobnost, da pomaga zdravnikom in zdravstvenim sistemom pri izboljšanju izidov zdravljenja bolnikov. Schering-Plough prinaša podjetju Merck ključne prednosti s svojim osredotočenjem na specialna terapevtska področja in s svojim močnim položajem na mednarodnih trgih.
  • Razširjena prisotnost po svetu z geografsko razvejano bazo prihodkov: Schering-Plough ustvari okoli 70-odstotkov svojih prihodkov zunaj ZDA, vključno z 2 milijardama USD letnih prihodkov na trgih v razvoju. Združitev bo pomembno pospešila Merckove lastne napore pri doseganju rasti na mednarodnih trgih, vključno s ciljem podjetja, da na izbranih ciljnih trgih v razvoju doseže tržne deleže, ki ga bodo uvrščali med pet največjih podjetij na teh trgih. Združeno podjetje bo imelo v panogi vodilno globalno ekipo tržnih in prodajnih strokovnjakov. Ob tem se pričakuje, da bo podjetje z geografsko bolj razvejanim poslovanjem več kot petdeset odstotkov prihodkov3 ustvarilo zunaj ZDA.
  • Povečane proizvodne zmogljivosti: združene proizvodne enote podjetij Merck in Schering-Plough bodo znatno povečale proizvodne zmogljivosti in s tem podprle pričakovano rast na področjih bioloških zdravil in sterilnih zdravil. Merck bo dosegel še večje sinergije z uporabo vitke proizvodnje in strategij zagotavljanja virov v razširjenem poslovanju.

Finančne koristi transakcije

  • Močan finančni profil: Skupni prihodki obeh podjetij v letu 20083 so znašali 47 milijard USD. Po transakciji bo združeno podjetje imelo močno bilanco stanja z denarnimi sredstvi v višini približno 8 milijard USD. Podjetje Merck verjame, da bo ohranilo trenutne bonitetne ocene. Pričakuje se, da bo širok portfelj izdelkov združenega podjetja ustvarjal robusten denarni tok.
  • Zavezanost ohranitvi dividende Mercka: Merckov nadzorni svet je zavezan k ohranitvi dividende na trenutni ravni po zaključku transakcije. Merck trenutno izplačuje letno dividendo v višini 1,52 USD na delnico, ki na preračunani osnovi predstavlja trikratno povečanje za delničarje Schering-Plougha. Združeno podjetje bo nadaljevalo Merckov program odkupa lastnih delnic po zaključku transakcije.
  • Znatno zmanjšanje stroškov: Merck pričakuje znatno zmanjšanje stroškov v višini približno 3,5 milijarde USD na letni ravni, po letu 2011. Pričakuje se, da bo znižanje stroškov doseženo na vseh področjih združenega podjetja in z vključitvijo skupnega podjetja Merck/Schering-Plough Pharmaceuticals na področju zdravil za zniževanje holesterola. Znižanje stroškov bo uresničeno ob že predhodno napovedanih, tekočih iniciativah zniževanja stroškov v obeh podjetjih.
  • Pozitiven vpliv na dobiček na delnico: Pričakuje se, da bo transakcija imela zmerno pozitiven vpliv na ne-GAAP dobiček na delnico¹ v prvem celotnem letu po zaključku transakcije in pomemben pozitiven vpliv v obdobju po tem.
  • Sposobnost optimizacije investicij za dosego maksimalne koristi: Sredstva iz znatnih znižanj stroškov, za katera se pričakuje, da bodo uresničena skozi združitev bodo usmerjena v najboljše investicijske priložnosti, vključno z izdelki v razvoju, ki imajo najboljše možnosti za uspeh, kot tudi v licenčne priložnosti. Z optimizacijo svojih investicij bo združeno podjetje maksimiziralo koristi iniciativ strateške rasti in napore na področju raziskav in razvoja, da bi utrdilo svoj položaj v ospredju inovacij in okrepilo vodilnost na področju znanosti in tehnologije.

Vodstvo in integracija

Po zaključku transakcije, bo nadzorni svet združenega podjetja sestavljen iz nadzornega sveta Mercka in treh predstavnikov iz nadzornega sveta Schering-Plougha. Richard T. Clark bo deloval kot predsednik nadzornega sveta ter kot predsednik in izvršni direktor združenega podjetja. Fred Hassan, predsednik in izvršni direktor Schering-Plougha, je zavezan k nadaljevanju močnega poslovanja v podjetju Schering-Plough in namerava sodelovati v načrtovanju integracije do zaključka.

Merckovo ekipo za integracijo bo vodil Adam Schechter, presednik Global Pharmaceuticals, ki bo poročal gospodu Clarku. Schering-Ploughovo ekipo za integracijo bo vodil Brent Saunders, višji podpredsednik in predsednik Consumer Health Care, ki bo poročal gospodu Hassanu. Ključna prioriteta integracije je obdržati najbolj nadarjene zaposlene iz obeh podjetij. Zavedajoč se, da bo kombinacija obeh podjetij privedla do veliko večje organizacije Merck pričakuje, da bo velika večina zaposlenih v podjetju Schering-Plough ostala v združenem podjetju. Ob tem bosta tako Merck kot Schering-Plough takoj ustavila zaposlovanje novih delavcev.

Sedež združenega podjetja bo v Whitehouse Station, NJ.

Financiranje

Skupno nadomestilo transakcije bo sestavljeno iz približno 44-odstotkov v denarju in 56-odstotkov v delnicah. Denarni del bo financiran iz kombinacije 9,8 milijarde USD obstoječih denarnih sredstev in 8,5 milijarde USD iz financiranja s strani J.P. Morgan.

Struktura transakcije

Transakcija bo strukturirana kot "povratna združitev" v kateri bo Schering-Plough, preimenovan v Merck, nadaljeval poslovanje kot naslednik obeh podjetij. Menjalno razmerje je bilo izračunano na podlagi dogovorjene cene 26,25 USD, od katere je 10,50 USD v denarju in 15,75 USD v Merckovih delnicah, na podlagi drsečega 30-dnevnega z volumnom uteženega povprečnega tečaja, ki znaša 27,3109 USD. Vsaka Merckova delnica bo ob združitvi samodejno postala delnica združenega podjetja. Predvideno je, da bosta prejem delnic za Schering-Ploughove delničarje in konverzija Merckovih delnic v delnice združenega podjetja po transakciji obravnavani kot oproščeni davka za potrebe zveznega davka na dohodek v ZDA. Delničarji Schering-Plougha bodo obdavčeni za prejet denar, do zneska dobička, doseženega na izmenjanih delnicah.

Usmeritve

Merck je ponovno potrdil svoja pričakovanja za letne prihodke v letu 2009 (kot jih je sporočil Merck & Co., Inc.), ki naj bi se gibali med 23,7 milijarde USD in 24,2 milijarde USD. Kot predhodno razkrito naj bi glede na trenutne informacije prihodki dosegli vrednost v spodnjem delu napovedanega intervala. Podjetje je tudi ponovno potrdilo pričakovanja za ne-GAAP dobiček na delnico v letu 2009, ki naj bi znašal med 3,15 USD in 3,30 USD, ob izključitvi določenih postavk, in za GAAP dobiček na delnico v letu 2009, ki naj bi znašal med 2,95 USD in 3,17 USD. Usmeritev glede GAAP dobička na delnico v letu 2009 vključuje odhodek pred davki v približni višini med 400 in 600 milijoni USD, povezanim z globalnim programom prestrukturiranja podjetja. Ta usmeritev ne vključuje vplivov, ki izhajajo iz te transakcije, za katero se pričakuje, da bo zaključena v četrtem četrtletju.

Merckov cilj za povprečno letno stopnjo rasti ne-GAAP dobička na delnico1 v obdobju 2009 do 2013 (kjer izhodišče za leto 2009 predstavlja Merckova samostojna ne-GAAP usmeritev glede dobička na delnico) je visoka enomestna vrednost. Ob tem je cilj podjetja Merck, da v letu 2013 doseže maržo pred davki¹ v višini skoraj 40-odstotkov, medtem ko naj bi prosti denarni tok znašal približno 15 milijard USD. V luči objavljene transakcije je Merck danes podal usmeritev za leto 2013, ki nadomešča predhodno podano usmeritev za leto 2010 za samostojno podjetje.

Odobritve in čas do zaključka

Transakcija je predmet odobritve delničarjev Mercka in Schering-Plougha in izpolnitve običajnih zaključnih pogojev in regulativnih odobritev, vključno s potekom ali prekinitvijo ustreznega čakalnega obdobja v skladu z zakonom Hart-Scott-Rodino o izboljšavah protimonopolnih ukrepov iz leta 1976, kakor je bil spremenjen, kot tudi odobritve Evropske komisije v skladu z Uredbo ES o združitvi in odobritev določenih ostalih tujih pristojnih organov. Merck in Schering-Plough pričakujeta, da bosta transakcijo zaključila v četrtem četrtletju leta 2009.

Svetovalci

J.P. Morgan je deloval kot finančni svetovalec in Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP kot pravni svetovalec podjetja Merck. Goldman, Sachs & Co. in Morgan Stanley sta delovala kot finančna svetovalca in Wachtell, Lipton, Rosen & Katz kot pravni svetovalec podjetja Schering-Plough.

Konferenčni klic in spletno oddajanje

Merck in Schering-Plough bosta danes, 9. marca 2009, ob 8:30 dopoldne po vzhodnem času gostila konferenčni klic. Za dostop do klica, prosim pokličite 800-399-0127 (mednarodni: +44 (0) 1452 589 088), identifikacijska koda za dostop do konferenčnega klica je 89050874. Ponovitev konferenčnega klica bo na voljo po koncu konferenčnega klica kakor hitro bo praktično mogoče, do 23. marca 2009, ob 11:59 popoldne po vzhodnem času. Za dostop do ponovitve klica, prosim pokličite 800-642-1687 (mednarodni: 706-645-9291), identifikacijska koda za dostop do konferenčnega klica je 89050874. Ob tem bo v živo na voljo avdio spletni prenos klica, ki bo arhiviran na delih spletnih straneh obeh podjetij, www.Merck.com in www.Schering-Plough.com, ki so namenjeni stikom z investitorji, kot tudi na skupni spletni strani, www.ANewMerck.com, ki sta jo podjetji predstavili danes zjutraj.

B-Roll informacije

Na spletnem naslovu www.ANewMerck.com/media so na voljo video posnetki Richarda T. Clarka, predsednika nadzornega sveta ter predsednika in izvršnega direktorja podjetja Merck. Gospod Clark podaja pregled transakcije in obravnava portfelj izdelkov združenega podjetja, raziskovalne zmogljivosti razširjene organizacije in utemeljeno naravo kombinacije.

Dostopnost satelitske navzgornje povezave za Merckove B-Roll posnetke v ponedeljek, 9. marca 2009

Čas oddajanja: 9:00 - 9:15 AM ET (DEDICATED)

Koordinate: C-BAND: AMC 3/TRANSPONDER 14 / AUDIO 6.2 & 6.8 / DOWNLINK: 3980 (V)

Čas oddajanja: 1:30 - 1:45 PM ET (DEDICATED)

Koordinate: C-BAND: AMC 3/TRANSPONDER 14 / AUDIO 6.2 & 6.8 / DOWNLINK: 3980 (V)

Čas oddajanja: 3:00 - 3:15 PM ET (DEDICATED)

Koordinate: C-BAND: AMC 3/TRANSPONDER 14 / AUDIO 6.2 & 6.8 / DOWNLINK: 3980 (V)

V primeru težav ali vprašanj v povezavi z B-Roll satelitskim oddajanjem, pokličite (212)-812-7134.

O podjetju Merck

Merck & Co., Inc. je globalno podjetje usmerjeno v raziskave in razvoj farmacevtskih izdelkov, ki na prvo mesto postavlja bolnike. Podjetje Merck, ki je bilo ustanovljeno leta 1891 se trenutno ukvarja z odkrivanjem, razvijanjem, proizvodnjo in trženjem cepiv in zdravil, s čimer poskuša rešiti še nerešene zdravstvene potrebe. Podjetje si prizadeva povečati dostopnost do zdravil preko daljnosežnih programov, v okviru katerih ne le podarja zdravila, ki jih proizvede podjetje Merck, ampak jih tudi pomaga razdeljevati ljudem, ki jih potrebujejo. Podjetje kot neprofitno storitev objavlja nepristranske informacije o zdravju. Za več informacij obiščite spletno stran www.merck.com.

O podjetju Schering-Plough

Schering-Plough je globalno podjetje na področju zdravstvene oskrbe, ki v ospredje svojega delovanja postavlja inovacije in znanost. Skozi lastne biofarmacevtske raziskave ter sodelovanja s partnerji ustvarja Schering-Plough terapije, ki pomagajo reševati in izboljševati življenja po vsem svetu. Podjetje uporablja svojo platformo raziskav in razvoja za izdelke na področju zdravil na recept za človekovo rabo, veterinarskih izdelkov in zdravil v prosti prodaji. Vizija Schering-Plougha je "Zasluži si zaupanje, vsak dan" doktorjev, bolnikov, strank in ostalih deležnikov, ki jih oskrbujejo sodelavci po svetu. Podjetje ima sedež v mestu Kenilworth, N.J., spletna stran podjetja je www.schering-plough.com.

1. Izključuje prilagoditve nakupne metode, stroške prestrukturiranja, stroške povezane s prevzemi in nekatere druge pomembne postavke.

2. ZETIA in VYTORIN se trenutno prodajata skozi skupno podjetje Mercka in Schering-Plougha, Merck/Schering-Plough Pharmaceuticals.

3. Odraža objavljene podatke o prodaji podjetij Merck in Schering-Plough v letu 2008, ki jima je dodano 100-odstotkov prodaje skupnega podjetja MSP.

Napovedne izjave

To sporočilo vsebuje "napovedne izjave" v skladu s pomenom, definiranim v zakonu o pravnih postopkih za delnice v zasebni lasti iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Izjave temeljijo na trenutnih pričakovanjih uprav podjetij Merck in Schering-Plough in vsebujejo tveganja in negotovosti, ki lahko povzročijo, da se lahko rezultati znatno razlikujejo od tistih, ki so izraženi v izjavah. Napovedne izjave lahko vključujejo izjave glede razvoja izdelkov, potenciala izdelkov ali finančne uspešnosti. Jamčiti ni mogoče za nobeno napovedno izjavo in dejanski rezultati se lahko pomembno razlikujejo od napovedanih rezultatov. Merck in Schering-Plough ne prevzemata nikakršne odgovornosti, da bosta javno posodobila katerokoli napovedno izjavo, bodisi kot posledico novih informacij, prihodnjih dogodkov ali kako drugače. Napovedne izjave v tej prezentaciji je potrebno oceniti skupaj s številnimi negotovostmi, ki vplivajo na poslovanje podjetij, zlasti tistih, ki so omenjeni v dejavnikih tveganja in previdnostnih izjavah, navedenih pod postavko 1A v poročilih obeh podjetih na obrazcu 10-K za leto, zaključeno 31. decembra 2008 in v periodičnih poročilih na obrazcih 10-Q in 8-K, ki jih podjetji vključita s sklicevanjem.

Poročila so na voljo na www.merck.com in www.schering-plough.com.

Dodatne informacije

V povezavi s predlagano transakcijo bo podjetje Schering-Plough na Komisijo za trg vrednostnih papirjev ("SEC") vložilo Registracijsko izjavo, vključno s skupnim poročilom pooblaščencev delničarjem Mercka in Schering-Plougha. Vlagateljem močno priporočamo, da preberejo registracijsko izjavo in skupno poročilo pooblaščencev delničarjem (vključno z vsemi spremembami in dopolnitvami), saj bodo vsebovale pomembne informacije. Vlagatelji lahko dobijo brezplačne kopije registracijske izjave in skupnega poročila pooblaščencev delničarjem, potem ko bodo postali razpoložljivi, kot tudi ostale vloge, ki vsebujejo informacije o Mercku in Schering-Ploughu, ki so brezplačno na voljo na spletni strani SEC-a (www.sec.gov). Te dokumente je moč brezplačno dobiti tudi na spletni strani za stike z vlagatelji Schering-Plougha (www.schering-plough.com) ali tako da naslovite zahtevo na oddelek za stike z vlagatelji podjetja Schering-Plough na številki (908) 298-7436. Kopije vlog Mercka lahko brezplačno dobite na spletni strani Mercka za stike z vlagatelji (www.merck.com) ali tako da naslovite zahtevo na pisarno tajništva podjetja Merck na številki (908) 423-1000.

Merck in Schering-Plough in njihovi člani nadzornih svetov, izvršni uslužbenci in ostali vodstveni delavci in zaposleni so potencialni udeleženci v zbiranju soglasij delničarjev Mercka in Schering-Plougha glede na predlagano transakcijo.

Informacije o upravi in nadzornikih Schering-Plougha so na voljo v poročilu pooblaščencev delničarjem Schering-Plougha za letno skupščino delničarjev za leto 2008, ki je bilo vloženo na SEC 23. aprila 2008. Informacije o upravi in nadzornikih Mercka so na voljo v preliminarnem poročilu pooblaščencev delničarjem Mercka za letno skupščino delničarjev za leto 2009, ki je bilo vloženo na SEC 25. februarja 2009. Dodatne informacije o interesih takšnih potencialnih udeležencev v predlagani transakciji bodo vključene v registracijsko izjavo in skupno poročilo pooblaščencev delničarjem, ki bosta vloženi na SEC v povezavi s predlagano transakcijo.

Kontakti

Merck & Co., Inc.
Mediji:
David Caouette, 908-423-3461
Mobile: 818-455-6091
ali
Amy Rose, 908-423-6537
Mobile: 908-328-3957
ali
Investitorji:
Eva Boratto, 908-423-5185
Mobile: 267-663-8474
ali
Carol Ferguson, 908- 423-4465
Mobile: 908 500-1101
ali
Mike Nally, 908-423-3665
Mobile: 908-391-5145
ali
Schering-Plough Corporation
Mediji:
Stephen Galpin, 908-298-7415
ali
Investitorji:
Janet M. Barth, 908-298-7011
Mobile: 908-463-5112
ali
Joe Romanelli, 908-298-7904
Mobile: 908-487-8865

Oglejte si to sporočilo za javnost na spletu na:
http://www.businesswire.com/news/home/20090309005463/en