O-STA

Liquidnetov uslužbenec Rowley Aird z zaključkom ultra maratona skozi Namibijsko puščavo zbral sredstva za ruandsko vas

1. junij 2009 18:59 UTC

Tekmo končal kot prvi britanski tekač in dvanajsti skupno

New York (Business Wire) - Liquidnet, globalni institucionalni trg (TM) je danes objavil, da je v Hong Kongu živeči uslužbenec Liquidneta in pustolovec Rowley Aird zaključil naporni 250-kilometrski ultra maraton skozi puščavo v južni Namibiji. Tek je bil del njegovih prizadevanj za zbiranje sredstev za gradnjo vasi v Ruandi. Liquidnet je sponzor skupnosti, ki se imenuje Mladinska vas Agahozo Shalom (Agahozo Shalom Youth Village - ASYV), ter bo postala dom predvsem tistim, ki so osiroteli v ruandskem genocidu leta 1994. Liquidnet namenja en odstotek svojega letnega dohodka svojim pobudam v okviru iniciative Global Social Engagement, ki se posveča varovanju okolja, družbenemu osveščanju in prostovoljstvu svojih uslužbencev.

Tekaški dogodek, ki je del niza Tek čez planet (Racing the Planet), je enakovreden šestim zaporednim maratonom, vključno z dvojnim maratonom, pri čemer se pri teku v neznosni vročini tekmovalec lahko zanese le sam nase. Rowley je bil prvi med 63 sodelujočimi iz Hong Konga, prvi Britanec v cilju in 12. med skupno 216 sodelujočimi. Približno 22 odstotkov tekačev teka ni končalo.

Ob svoji vrnitvi iz Afrike v Hong Kong je Aird prejšnji teden povedal: "To je bila najtežja preizkušnja, v kateri sem kdaj koli tekmoval. Pogoji v puščavi so bili izjemno težki. A gre za dober namen in vem, da moja prizadevanja pomagajo ruandskim družinam pri ponovni izgradnji njihovih življenj".

To je Rowleyjev že tretji podoben tek, saj je zaključil že ultra maratona v Sahari leta 2008 in v puščavi Gobi leta 2007. Do sedaj je zbral že 120.000 ameriških dolarjev, namenjenih gradnji zgradbe v ruandski vasi, Liquidnet pa bo prispeval enako vsoto.

Vas ASYV, katere ime je sestavljeno iz kinyarwandanske besede Agahozo, "posuši njihove solze", ter hebrejske besede shalom, ki pomeni "živi v miru", se razvija že dve leti. Nahaja se nad jezerom Mugesera v ruandski vzhodni provinci, sestavlja pa jo 32 skupinskih domov, srednja šola, znanstveni in računalniški laboratoriji, zemljišče za ekološko pridelavo, program pogozdovanja, jedilnica, ki lahko sprejme 800 ljudi, zdravstveni in svetovalni prostori ter območje za rekreacijo.

Aird namerava prihodnje leto tekmovati v svojem četrtem ultra maratonu, ki bo potekal v okviru tekmovanja Atacama Crossing v Čilu.

O Liquidnetu

Liquidnet je svetovni institucionalni trg, ki omogoča institucionalno trgovanje z delnicami institucionalnim investitorjem po vsem svetu. Podetje borznim posrednikom na nakupni strani omogoča prvi vpogled v globalni likvidnostni sklad, ki dosega povprečje približno 8,2 milijarde delnic na dan (za četrtletje, ki si je končalo 31. marca 2009). Liquidnet združuje in prinaša institucionalni borzni trg neposredno na računalniške zaslone 582 borznoposredniških hiš na nakupni strani (od 31. marca 2009). Institucionalni investitorji uporabljajo Liquidnetov trg za izboljšanje kakovosti in hitrosti izvršitve naročila, pridobivanje boljših cen za svoja naročila, ter končno, nižje skupne stroške trgovanja. Liquidnet je bil ustanovljen leta 2001, danes pa trguje na 29 borznih trgih na petih celinah. Sodelovanje na Liquidnetovem trgu je odprto za vse udeležence trga, ki ustrezajo merilom, izdelanih za ohranitev celovitosti platforme. Liquidnet ima sedež v New Yorku, pisarne pa v Londonu, Torontu, Tokyju, Hong Kongu, Sydneyju in Singapurju. Dodatne informacije o podjetju so na voljo na spletni strani www.liquidnet.com.

© 2009 Liquidnet Holdings, Inc. in njegova hčerinska podjetja. Liquidnet, Inc. je član FINRA/SIPC. Liquidnet Europe Limited deluje pod nadzorom britanske organizacije za nadzor finančnih storitev in je član Londonske borze. Liquidnet Canada Inc. je član IIROC in član CIPF. Liquidnet Asia Limited deluje pod nadzorom hongkongške komisije za vrednostne papirje in terminske pogodbe kot licenčni trgovec in ponudnik avtomatiziranih trgovalnih storitev v skladu z direktivo o vrednostnih papirjih in terminskih pogodbah in deluje pod nadzorom singapurskih monetarnih oblasti kot akreditirani upravitelj trga. Liquidnet Japan Inc. deluje pod nadzorom japonske agencije za denarne storitve in je član JSDA/JIPF. Liquidnet Australia Pty Ltd. je licencirano podjetje v skladu z avstralskim zakonom o koporacijah AFSL številka 312525.

Kontakti

Liquidnet Global Social Engagement
Brian Walsh, +1-646-674-2133
bwalsh@liquidnet.com
ali
Liquidnet Corporate Communications
Tom Gibbons, 646-660-8067
tgibbons@liquidnet.com

Vir: Liquidnet

Oglejte si to novico na spletu: http://www.businesswire.com/news/home/20090601006296/en