O-STA

Družba Timken podpisala dogovor o prodaji dejavnosti iglično-valjčnih ležajev podjetju JTEKT

29. julij, 2009 10:03 UTC

CANTON, Ohio, ZDA --(BUSINESS WIRE)-- Družba Timken Company (NYSE: TKR) je danes sporočila, da je podpisala dogovor o prodaji premoženja dejavnosti iglično-valjčnih ležajev, ki je v prvi vrsti usmerjeno h kupcem v sektorju originalne avtomobilske opreme, japonskemu podjetju JTEKT Corporation skozi gotovinsko transakcijo. Dogovor je sicer predmet običajnih predpisanih odobritev in določenih končnih pogojev.

Ob zaključku prodaje, ki je predviden za konec leta 2009, bo družba Timken prejela približno 300 milijonov dolarje v gotovini, kar je sicer predmet uskladitev za obratna sredstva. Dohodek iz prodaje bo povečal likvidnost podjetja in bo uporabljen za splošne namene podjetja.

"Ta prodaja je velik korak naprej v naši strategiji transformacije našega portfelja v smer industrijskih sektorjev z močnimi sekundarnimi tržišči," je povedal James W. Griffith, predsednik in izvršni direktor družbe Timken. "Postavlja nas v položaj, kjer bomo lahko sredstva koncentrirali na področjih, kjer lahko ustvarimo vzajemno vrednost skupaj s kupci."

Dejavnost iglično-valjčnih ležajev je bila del večjega nakupa podjetja Torrington, katerega je Timken izvedel leta 2003. Dejavnost ima približno 3.400 sodelavcev ter izdeluje sodobno grajene iglično-valjčne ležaje, med drugim tudi široko paleto radialnih in potisnih iglično-valjčnih ležajev, ležajnih sestav ter posameznih iglic za uporabo v avtomobilskih in industrijskih napravah. Zmogljivosti, vključene v dogovor so:

  • Severna Amerika: Cairo, GA; Dahlonega, GA; Sylvania, GA; Greenville, SC; Walhalla, SC; in Bedford, Quebec, Kanada.
  • Evropa: Brno in Olomouc, Češka; Maromme, Moult, in Vierzon, Francija; Kuensebeck, Nemčija; in Bilbao, Španija.
  • Azija: Okrožje LiYuan, Kitajska.

Informacije o telefonski konferenci in nadaljnje informacije:

Podjetje bo organiziralo telefonsko konferenco o četrtletnih zaslužkih za investitorje in analitike, v kateri bo vodstvo podjetja razpravljajo o načrtovani odsvojitvi.

Konferenčni klic:Sreda, 29. julij, 2009
Ob 11.00 po vzhodnem standardnem času (EST)
Vsi klicatelji:Klic v živo: 800-344-0593 ali 706-634-0975
(Prosimo, pokličite 10 minut prej)
ID konference: 68491744
Posnetek konference bo na voljo do 7. avgusta 2009 na:
800-642-1687 ali 706-645-9291
Prenos videa v živo:www.timken.com/investors

Dodatne informacije o podjetju Timken, o dejavnosti iglično-valjčnih ležajev ter o družbi JTEKT so dosegljive na www.timken.com/needlebearings.

O dejavnosti iglično-valjčnih ležajev

Kot eden od vodilnih globalnih izdelovalcev sodobno grajenih iglično-valjčnih ležajev za avtomobilske in mobilne namene je bila dejavnost iglično-valjčnih ležajev vzpostavljena leta 1912, družba Timken pa jo je pridobila v februarju 2003 v sklopu nakupa podjetja Torrington. Dejavnost je beležila prodajo v vrednosti 621 milijonov dolarjev v 2008 in je zaposlovala približno 3.400 sodelavcev. S 12 proizvodnimi ustanovami in tremi razvojnimi centri širom sveta, je dejavnost iglično-valjčnih ležajev primarno usmerjena k proizvajalcem originalne in prvostopenjske avtomobilske opreme, vključno z kupci v Severni Ameriki, Evropi in Japonski.

O podjetju JTEKT

JTEKT Corporation ("JTEKT", www.jtekt.co.jp/e) je eno vodilnih Japonskih izdelovalcev krmilnih sistemov, pogonskih komponent, ležajev in strojnih orodji. Rešitve podjetja s področja ležajev se uporabljajo v najrazličnejših napravah, med drugim v avtomobilih, reaktivnih motorjih, vetrnih elektrarnah in shinkansen (japonski hitri vlaki). JTEKT je bil ustanovljeno januarja 2006 kot rezultat združitve podjetij Toyoda Machine Works Ltd. and Koyo Seiko Co. Ltd. Podjetje Koyo Seiko je bilo ustanovljeno leta 1921, družba Toyoda Machine Works pa leta 1941. S sedežem v Nagoyji in Osaki podjetje JTEKT s 34.000 zaposlenimi in z podružnicami na 70 lokacijah po vsem svetu pokriva Azijo/Oceanijo, Severno Ameriko in Evropo. Predsednik podjetja je Motohiko Yokoyama, direktor pa Kohshi Yoshida. Do 31. marca je podaja podjetja JTEKT znašala 10,9 milijarde dolarjev (1.017 milijard japonskih jenov).

O družbi Timken

Družba Timken Company omogoča da se svet vrti z inovativnim upravljanjem s trenjem in izdelki ter storitvami za prenos navora, ter omogoča strojem svojih strank bolšji izkoristek in večjo zanesljivost. S prodajo v višini 5,8 milijard dolarjev leta 2008 in s podružnicami v 26 državah, je Timken Where You Turn ™ ("kamorkoli se obrneš") za boljši učinek.

Določene izjave v tej izjavi za javnost (vključno z izjavami glede pričakovanj družbe) ki niso zgodovinske v naravi so napovedne izjave in spadajo pod določbe ameriškega Zakona o pravnih postopkih za zasebna podjetja (Private Securities Litigation Reform Act) iz leta 1995. Točneje so napovedne izjave izjave povezane s pričakovanim zaključkom prodaje in s količino denarja, ki ga bo podjetje prejelo ob zaključku. Podjetje opozarja, da se lahko realni rezultati razlikujejo od predvidenih ali impliciranih v napovednih izjavah zaradi niza pomembnih dejavnik, med drugim: sposobno končati prevzem zaradi neizpolnjevanja katerikoli pogojev za zaključek transakcije, vključno z prejemom odobritve regulatornega telesa ali pa pojava dogodka, spremembe ali drugih okoliščin ki bi lahko povzročile prenehanje dogovora o nakupu; in škodljive spremembe v tržnih sektorjih, na katere se osredotoča dejavnost iglično-valjčnih ležajev. Ti in dodatni dejavniki so podrobneje opisani v letnem poročilu podjetja na obrazcu 10-K za leto 2008, stran 44, in v četrtletnem poročilu podjetja na obrazcu 10-Q za četrtletje ki se je zaključilo 31 Marca 2009. Podjetje ne prevzema nikakršne obveznosti za posodobitve katerekoli napovedne izjave .

Kontakt

The Timken Company
Kontakt za medije:
Lorrie Paul Crum, 330-471-3514
Vodja - globalni mediji in strateška komunikacija
Mobile: 330-224-5021
lorrie.crum@timken.com
ali
Kontakt za investitorje:
Steve Tschiegg, 330-471-7446
Direktor - Kapitalski trgi in stiki z investitorji
steve.tschiegg@timken.com
ali
Za dodatne informacije:
www.timken.com/media
www.timken.com/investors

Vir: Družba Timken