O-STA

Skupina Jelovica na italijanskem trgu postavila že 100 energetsko varčnih hiš

Škofja Loka, 12. 8. 2009

Skupina Jelovica, nizkoenergijske hiše izdeluje v podjetju Jelovica Hiše v Preddvoru, je pred več kot desetletjem sicer že sodelovala pri popotresnih obnovah v severni Italiji, intenzivneje pa je na Italijanskem trgu ponovno začela poslovati v zadnjih letih, ko se je število naročil zaradi visokokvalitetnih energetsko varčnih hiš Jelovica vsako leto praktično podvojilo. Danes se v podjetju lahko pohvalijo že s 100 prodanimi in postavljenimi hišami. S pravimi rešitvami za zahtevne italijanske kupce se bo trend rasti prodaje v naslednjih letih gotovo nadaljeval.

Družba Jelovica hiše, ki na italijanskem trgu posluje prek partnerske mreže, največ hiš proda v severnem in osrednjem delu države. Poslovanje v Italiji ima svoje specifike, saj je energetsko varčna gradnja v Italiji relativno nov način gradnje, zato je arhitektov ali statikov z izkušnjami gradnje montažnih hiš malo, kupcem pa je običajno potrebno natančneje predstaviti prednosti montažne gradnje v primerjavi s klasično.

"Italija je zagotovo zanimiv trg tudi za nas, saj na severnem - hladnejšem alpskem delu lahko izpostavimo energetsko varčnost hiše, v osrednjem - potresno aktivnem delu pa nam prednosti prinašajo lastnosti potresno varnega objekta", je dejal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora skupine Jelovica, ter dodal, da o velikem zaupanju tujih kupcev do njihovih hiš pričajo tudi precej višje povprečne vrednosti hiš, kot na domačem trgu.

V podjetju Jelovica Hiše s postavitvijo stote hiše v Italiji niso zaključili svojih aktivnosti ter lansiranjem letošnjih novosti, ki jih bo to jesen še kar nekaj. Med prvimi je tudi prenovljena ponudba hiš za slovensko tržišče, ki bodo kupcem do konca leta na voljo pod posebno ugodnimi pogoji.

Več na www.jelovica.si.