O-STA

Kyocera Mita je predstavila KM-2530 in KM-3530, popolna in inovativna digitalna fotokopirna stroja nove generacije, s katerima prevzema vodilno pozicijo

Podjetje Kyocera Mita je predstavila dva nova digitalna fotokopirna stroja z možnostjo omrežnega tiskanja, skeniranja in faksiranja. KM-2530 in KM-3530 sta večopravilni napravi, namenjeni delovnim skupinam in oddelkom, ki potrebujejo optimalno zmogljivost, prilagodljivost in cenovno učinkovitost (s še vedno najnižjo ceno za eno kopijo).

Napravi sta bili razviti skupaj z najnovejšima modeloma tiskalnikov ECOLaser – FS-9100 in FS-9500DN, kar tako distributerjem kot tudi končnim uporabnikom ponuja večjo fleksibilnost, saj so dodatne možnosti in izboljšave izmenljive med izdelki. Nastavitve, nadzor in ravnanje s funkcijami za vse štiri naprave je možno upravljati z enega mesta z uporabo skupnih gonilnikov in opozoril. Rokovanje je na ta način poenostavljeno, delo omrežnih upraviteljev pa značilno zmanjšano, kar posledično znižuje stroške uporabe. Obe napravi imata dovolj prostora za 4.300 listov papirja, kar bo zadovoljilo potrebe po tiskanju/kopiranju velike količine dokumentov. Zahteve po različnih možnostih končnega izgleda dokumentov pa lahko izpolnita s široko paleto možnosti za dovršitev (finishing).

Splošne značilnosti

Napravi KM-2530 in KM-3530 sta nadomestili modela Vi230 in Vi310. KM-2530 kopira s hitrostjo 25 A4 strani na minuto in 15 A3 strani na minuto, prvo kopijo pa naredi v 3,9 sekunde in lahko nepretrgoma naredi 999 kopij. Za tiskanje uporablja lasersko tehnologijo ločljivosti 1.200 dpi, v odtenkih sivine pa kopira in skenira z ločljivostjo 600 x 600 dpi.

KM-3530 kopira s hitrostjo 35 A4 strani na minuto in 19 A3 strani na minuto, prvo kopijo prav tako naredi v 3,9 sekunde in lahko nepretrgoma naredi 999 kopij. Za tiskanje, kopiranje in skeniranje uporablja enako zmogljivo tehnologijo kot KM-2530.
Funkcija omrežnega skeniranja je pri obeh napravah najboljša v njihovem razredu in deluje z optimalno hitrostjo posamične naprave, kar je najvišja raven za skeniranje z ločljivostjo 600 dpi. Funkcija "Triple access" omogoča istočasno izvajanje različnih funkcij. Funkcije tiskanja in kopiranja se lahko uporabljajo medtem ko se skenirani dokumenti ali e-pošta pošiljajo v osebni računalnik, s pomočjo dodatnega pomnilnika za faks pa je mogoče istočasno sprejemanje in pošiljanje telefaksov, kar dramatično povečuje učinkovitost opravil.

Uporaba komponent z dolgo življenjsko dobo zagotavlja dolgo, nemoteno delovanje tako za KM-2530 kot tudi za KM-3530. Med dvema servisoma bo tako lahko naprava KM-2530 naredila več kot 400.000 strani, KM-3530 pa več kot 500.000. Čeprav obe napravi potrebujeta manj servisov kot konkurenčni modeli, je tudi sam čas, potreben za servis, zelo kratek – za tretjino krajši kot pri predhodnikih. Edina dela, ki potrebujeta več pozornosti, sta valj in grelec, občasno pa je napravi potrebno očistiti.

Standardna velikost pomnilnika za funkcijo kopiranja je 32 Mb, ki ga je možno razširiti na največ 160 Mb. Tiskalnik prav tako uporablja standardni pomnilnik velikosti 32 Mb, ki pa je razširljiv do največ 250 Mb, medtem ko ima faks standardni pomnilnik velikosti 8 Mb, razširljiv do največ 16 Mb.

Inovativna oblika

Raziskave podjetja Kyocera Mita so pripeljale do popolnoma izvirne oblike naprav, ki združuje praktičnost in privlačnost. Napravi sta kompaktni in izdelani v kombinaciji dveh barv – sive in polnočno modre. Sodobno oblikovani in z revolucionarno nadzorno ploščo, občutljivo na dotik, predstavljata KM-2530 ter KM-3530 obogatitev sleherne sodobne pisarne. Ekrani so enostavni za uporabo, z ilustriranimi navodili za upravljanje z operacijskimi procedurami. Funkcija za bližnjice omogoča istočasno postavitev več funkcij, npr. kopiranje poročila, ki vsebuje grafiko, in izdelava dvostranskih kopij s spremembo povečave. Programi, ki se pogosto uporabljajo, se lahko samodejno zabeležijo in se jim dodeli ime, s čimer se prihrani na času. Upravljanje s funkcijami faksiranja je poenostavljeno z uvedbo tabele, ki na zaslonu prikazuje 200 naslovov. Iskanje je hitro in enostavno, saj je do želenega naslova mogoče priti z enim samim dotikom.

Rokovanje s papirjem in upravljanje z dokumenti

Obe napravi imata izvrstne zmožnosti za rokovanje s papirjem – tako za podajanje papirja, kot tudi za končni izgled dokumentov. Vsak model standardno vsebuje dva vhodna predala za 500 listov in notranji pomožni predal za 200 listov . Na voljo je tudi široka paleta možnosti, vključno z dodatnim podajalcem papirja za 3.000 listov (PF-75) in dodatnim podajalcem papirja za 500 listov (PF-70). Na voljo sta tudi dva podajalca dokumentov – STDF-3 (list skozi podajalec dokumentov – samo za KM-2530) in SRDF-2 (podajalec dokumentov z možnostjo obračanja listov).

Za obe napravi je na voljo tudi dodatna naprava za dodelavo ("finisher"), vključno z napravo za dodelavo z luknjačem (DF-71E), notranjo napravo (DF-78) in napravo za izdelovanje brošur (DF-75). Notranja naprava za dodelavo omogoča spenjanje do 30 strani. DF-71E ima tudi možnost spenjanja dokumentov, DF-75 pa, kot dodatno možnost, funkcijo luknjača. Možno je tudi tiskanje brez uporabe računalnika, in sicer tako, da se podatki o tiskanju povežejo s črtno kodo ter shranijo na dodatni trdi disk. Potem se s pomočjo čitalca prebere koda, ki je povezana z določenim dokumentom. DF-71E je lahko opremljen tudi s poštnim predalom (M-2107), ki se lahko namesti na enega izmed sedmih izhodnih pladnjev.

Omreženje

Obe napravi lahko delujeta v različnih omrežnih okoljih. Standardno sta opremljeni s hitrim dvosmernim paralelnim vmesnikom IEEE1284, ki omogoča dvosmerno komunikacijo med omrežjem in tiskalniki, s serijskim vmesnikom RS-232C, vmesnikom Fast Ethernet (10 Base-T/100 Base Tx), z enim dodatnim vtičem za alternativno omrežno povezavo in enim vtičem za dodatni trdi disk. Oba fotokopirna stroja podpirata več protokolov, kot sta TCP/IP in IPX/SPX.

Nova omrežna kartica podjetja Kyocera Mita, IB-21E, je standardno opremljena z vmesnikom Fast Ethernet (10/100 Base Tx). Glavne funkcije vključujejo tiskanje pošte (POP3), poštne dogodke (SMTP) in podporo za KM-NET VIEWER ter IPP (Internet Printing Protocol).

Tako KM-2530 kot tudi KM-3530 vsebujeta novo gonilniško tehnologijo, ki jo je razvila Kyocera Mita. Tehnologija Kyocera Mita Extended Drivers ponuja samo eno podporo za vrsto tiskalniških izdelkov čez večino platform Microsoft Windows ter samo eno rešitev za namestitev z izboljšano zanesljivostjo ter obratovalno doslednostjo.

Nastavitev in preverjanje stanja posamezne večopravilne naprave (vključno z drugimi izdelki Kyocere Mita), priključene na omrežje, omogoča program za upravljanje s tiskalniki, KM-NET VIEWER. Količina papirja in tonerja, ki je še na voljo, se lahko preveri prek omrežja, kar omogoča lahko in učinkovito upravljanje (naročilo/zaloga) s potrošnim materialom.

Okolju prijazni

Skrb za okolje je vedno v središču filozofije podjetja Kyocera Mita, tako da tudi dva najnovejša modela nista izjema. Za zunanje dele naprav je uporabljen material, ki ne vsebuje dioksina, kar pomeni, da je emisija škodljivih snovi, v primeru morebitnega sežiga zunanje školjke, zmanjšana na najmanjšo možno mero. Uporaba elementov z dolgo življenjsko dobo, kot je amorfni silicijev valj, pa bistveno zmanjšuje količino odpadkov, pridelanih v življenjski dobi izdelka, povečuje zanesljivost in zagotavlja nizke obratovalne stroške. Celo embalaža je biološko razgradljiva in jo je mogoče reciklirati.

KM-2530 in KM-3530 sta na voljo po vsej Evropi in bosta zaradi storilnosti, kakovosti, enostavnega delovanja in seveda izjemno nizkih celotnih stroških lastništva (TCO) stopila na sam vrh v svojih tržnih segmentih.

Skupina Kyocera je eden najuspešnejših tehnoloških konglomeratov zadnjih petdesetih let in eno vodilnih podjetij za razvoj in izdelavo digitalnih dokumentnih rešitev.

Uspešna pot Kyocere se je začela leta 1959 v Kyotu na Japonskem, kjer je inženir po imenu Kazuo Inamori ustanovil podjetje Kyoto Ceramics, ki se je kasneje razvilo v enega največjih industrijskih gigantov. Danes Kyocera zaposluje preko 40.000 ljudi po vsem svetu, letni promet pa znaša več kot 10 milijard nemških mark.

Podjetje Xenon forte d.o.o. sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja pa je pridobilo leta 1997. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inžinering, kar zagotavlja odlično osnovo za tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Richard Cox,
PResence-PR Ltd
Tel.: +44 115 9420942 / Fax: +44 115 978 8282
E-mail: richard@presence-pr.com

ali