O-STA

V soboto, 5. septembra, jesenski informativni dan na Akademiji za vizualne umetnosti

V soboto, 5. septembra, bo na akademiji na vizualne umetnosti (A.V.A. - Academy of Visual Arts) informativni dan - Vpis na akademijo bo mogoč do 11. septembra, študijski program se začne 5. oktobra (podnaslov)

(Ljubljana, 31. avgust 2008) Inštitut A.V.A., Akademija za vizualne umetnosti, bo v soboto, 5. septembra, na Trubarjevi ulici 3 v Ljubljani organizirala jesenski informativni dan. Dopoldanski bo potekal od 12. do 13. ure, popoldanski pa od 15. do 16. ure. Bodoči morebitni študenti se bodo seznanili s temeljnim študijem umetnosti in oblikovanja (1. letnik), specializiranim študijem kostumografije ter interdisciplinarnimi študiji likovne umetnosti, konceptualizacije prostora in fotografije.

Inštitut A.V.A., v okviru katerega deluje Akademija za vizualne umetnosti, temelji na britanskem modelu. "Foundation Studies in art and design ima v Veliki Britaniji tridesetletno tradicijo in je obvezen del začetka vsakega umetniškega visokošolskega študija za vse študente, ki prihajajo neposredno iz srednjih šol," je povedal Pepi Sekulich, dekan Akademije A.V.A. in dodal: "V prvem letniku je temeljni študij predvsem vpeljevanje nadarjenih študentov v širok spekter vizualnih praks, ki so razdeljene v projektne module, saj mladi, ki prihajajo iz srednje šole, praviloma še nimajo jasne predstave o tem, kaj naj bi bilo njihovo specializirano področje študija."

Akademija A.V.A. meri nekaj manj kot 1.000 kvadratnih metrov v samem središču Ljubljane. V teh prostorih so poleg predavalnic še osebni ateljeji, ki jih dobijo vsi študenti od 2. do 4. letnika, dve risalnici, kiparski atelje, delavnico za obdelavo kovine in lesa, računalniško sobo, foto temnico in foto studio.

"Že v prvem letu delovanja so študenti Akademije A.V.A. dosegli kar nekaj odmevnih uspehov, če omenim samo odmevno slikarsko in kiparsko razstavo v Jakopičevi galeriji ter uvrstitve nekaterih kratkih filmov na različne filmske festivale," je še dejal Pepi Sekulich in dodal, da je prijava kandidatov in oddaja portfeljev možna od 7. do 11. septembra med 10. in 17. uro, razgovori s kandidati za vpis bodo od 14. do 18. septembra, izredni rok za vpis na akademijo pa bo od 28. do 30. septembra.

Jože Biščak, Agencija Giedon

-------------------------------------

Dodatne informacije:

Pepi Sekulich, Akademija A.V.A.

E-pošta: pepi.sekulich@ava.si

GSM: ++386 40 798 606