O-STA

Portugalsko - slovensko sodelovanje kljub krizi ne jenja

LJUBLJANA, 7. oktobra 2009 - Portugalsko podjetje Sistrade, ki se ukvarja z razvojem in prodajo sistemov ERP in MIS za tiskarsko in sorodne idustrije, se je kljub krizi odločilo za intenzivnejše širjenje ter iskanje partnerjev na slovenskem trgu. Pri tem mu na slovenski strani pomaga podjetje Spisek, za organizacijo in podporo obiska portugalske delegacije pa bo skupaj z njeno ekselenco Mario do Carmo Allegro de Magalhäes, portugalsko ambasadorko v Sloveniji, poskrbela agencija za investicije in zunanjo trgovino Portugalske (AICEP).

Podjetje Sistrade je eden vodilnih ponudnikov sistemov ERP (Enterprise Resource Planning) in MIS (Management Information System) za tiskarsko in sorodne idustrije, s partnerji in strankami na Portugalskem, Nizozemskem, Poljskem, ter v Španiji, Braziliji, Ekvadorju, Kolumbiji, Litvi in Sloveniji. Kljub trenutni situaciji, ki bi marsikoga odvrnila od investicij, so v podjetju Sistrade namreč prišli do spoznanja, da je kriza velika priložnost za dosego cilja - postati vodilni ponudnik sistemov MIS za tiskarsko in sorodne industrije v Sloveniji.

Ker je izbira pravih partnerjev ključ do takšnega uspeha, še posebno na dodobra zasičenem slovenskem trgu poslovne programske opreme (ERP), se je podjetje Sistrade obrnilo na podjetje Spisek, ki zaposluje strokovnjake z večletnimi izkušnjami pri raziskavah trga IT in še posebno segmenta ERP.

"Kljub relativni zasičenosti trga ERP v Sloveniji smo prepričani v uspeh, saj gre v tiskarski in sorodnih industrijah za zelo zelo specifične procese, za podporo katerim pa v Sloveniji ni relevantnega ponudnika," je dejal Paulo Souto, izvršni direktor podjetja Sistrade. "Slovenska podjetja namreč zanima predvsem razvoj izdelkov, ki se bodo dobro prodajali na domačem trgu. Ravno zaradi specifike industrije, za katero smo specializirani, pa bi slovenski izdelovalci potrebovali bistveno večji trg, da bi lahko finančno upravičili vlaganja v razvoj nišnih, vertikalno specializiranih izdelkov. To pa je obenem tudi razlog, zaradi katerega menimo, da je v tem segmentu slovenskega trga še vedno dovolj prostora tudi za Sistrade. Pri tem nam je v s svojimi svetovalnimi storitvami v veliko pomoč tudi podjetje Spisek, ki zaposluje analitike z dolgoletnimi izkušnjami pri spremljanju trendov in raziskovanju trga poslovne programske opreme," je še dodal Souto.

Do portugalsko-slovenskega sodelovanja je prišlo po posredovanju agencije AICEP, ki skrbi za investicije in zunanjo trgovino Portugalske. "Slovenija ima odličen zemljepisni položaj, saj predstavlja naravno odskočno desko za vstop na sosednje trge Avstrije, Madžarske in Italije, pa tudi držav bivše Jugoslavije" meni Ana Isabel Douglas, direktorica podružnice AICEP na Dunaju, ki pokriva tudi Slovenijo in Slovaško. "Podjetju Sistrade pa smo za vse lokalne dejavnosti v zvezi z iskanjem partnerjev in strank priporočili podjetje Spisek, katerega strokovnjaki že od leta 2004 s svojimi svetovalnimi storitvami pomagajo portugalskim podjetjem, ki jih zanima situacija na slovenskem trgu IT."

###

O podjetju Spisek:

Podjetje Spisek d.o.o. je bilo ustanovljeno v začetku leta 2009. Od samega začetka poslovanja je cilj podjetja postati vodilni ponudnik storitev za mikro podjetja in samostojne podjetnike. Spisek s kombinacijo inovativnih trženjskih prijemov, fleksibilne in široke ponudbe ter dosedanjih izkušenj ustvarja Single Point of Contact za mala in mikro podjetja, kjer imajo le-ta možnost pridobiti zunanjega izvajalca za vse horizontalne funkcije podjetja na enem samem mestu, vključno s tistimi, ki so bile do sedaj "rezervirane" le za velike organizacije. Med naše največje konkurenčne prednosti uvrščamo znanje, temelječe na večletnih izkušnjah in podkrepljeno s poglobljenim spremljanjem trendov na področju informacijskih tehnologij ter problematike mikro in malih podjetij v Sloveniji in regiji CEE, ter poznavanje procesov in poslovne realnosti, tako iz perspektive velikega mednarodnega podjetja, kakor tudi iz gledišča malega podjetja in samostojnega podjetnika. Eno naših najpomembnejših in široko uporabnih znanj pa je zmožnost hitrega in učinkovitega zbiranja podatkov, analiziranja in objektivnega pregleda potenciala kateregakoli trga. Več informacij je na voljo na strani www.spisek.si.

O podjetju Sistrade:

SISTRADE® - Angulusridet S.A. je portuglasko podjetje za inženiring in svetovanje s poslovalnicami v Lizboni, Portu in Madridu, ki razvija inovativne programske rešitve za tiskarsko in sorodne industrije. SISTRADE ima mrežo partnerjev in strank v Španiji, Sloveniji, Ekvadorju, Čilu, Kolumbiji, Litvi, Angoli, Tuniziji, Združenih Arabskih Emiratih ter na Poljskem in Nizozemskem. Za več informacij obiščite spletno stran www.sistrade.com.

O agenciji AICEP:

AICEP - Agência para o Investimento e o Comércio Externo de Portugal, E.P.E. je agencija za razvoj poslovanja, odgovorna za mednarodno promocijo portugalskih izdelkov in podjetij, ter vzpodbujanje tujih investicij na Portugalskem. Za več informacij obiščite spletno stran www.aicep.pt/EN

Kontaktna oseba:

Boštjan Klajnščak

direktor, Spisek d.o.o.

tel: +386 (0)590 79740

fax: +386 (0)590 79743

e-mail: bklajnscak@spisek.si

www: www.spisek.si