O-STA

8. tradicionalni pohod po Sromeljski pešpoti

TD Sromlje obvešča, da organizira 8. tradicionalni pohod po Sromeljski pešpoti.

V SOBOTO, 17. OKTOBRA 2009

ZBOR MED 09. in 10. URO

Predvidenih je šest postojank vključno z zbiranjem na startni točki. Na nekaterih postojankah bo kratki kulturni program, katerega bodo izvajala razna kulturna društva.

Pešpot bo potekala po naslednjem programu:

Na prvi točki pri Okrepčevalnici Kranjčič na Silovcu bo zborno mesto pohodnikov od 9. do 10. ure. Tam vas bo pozdravil s svojo pesmijo Moški pevski zbor Sromlje, za lahkoten korak pa zaigral Ansambel "Zdravica". Z lepimi željami vas bo pozdravil tudi župan občine Brežice gospod Ivan Molan.

Druga točka postanek pri Vinski kleti Kos - Preskar na Silovcu.

Tretja točka pri Kmetiji Molan na Silovcu vam bo zapel Oktet Orlica Pišece.

Četrta točka pri Domu krajanov v vasi Sromlje .

Peta točka pri Kmetiji Petan v Oklukovi gori bo ponovno zaigral svoje poskočne viže Ansambel "Zdravica".

Šesta točka pri Vinskem hramu Pinterič na Rucman vrhu z Oktetom Orlica Pišece.

Na vseh postojankah bodo bogato obložene mize, kjer vam bodo svoje dobrote ponudili sromeljski kmetje, vinogradniki in sadjarji ob tej pešpoti. V vašem nahrbtniku ne potrebujete nič drugega kot dobro voljo, za ostalo bo poskrbelo Turistično društvo.

Startnina znaša 15 EUR,

za otroke do trinajstega leta je pohod brezplačen.

V to ceno je vključena pijača in hrana na postojankah ob poti, stekleni kozarec z napisom ter celotna organizacija pohoda. Zaključek pohoda in medsebojno druženje bo v Domu krajanov v Sromljah, kjer vam bo zapelo Kulturno društvo Ljudski pevci Sromlje.Okrepčali se boste lahko z vročim golažem in dobro sromeljsko kapljico. Za zabavo bo poskrbel Ansambel "Zdravica".

Letos se bo pohoda udeležilo tudi šest predstavnic za Razvoj podeželja in nekaterih drugih agencij iz zahodne Irske, z namenom izmenjave izkušenj med podobnimi projekti, veselile se bodo tudi kakršnega koli sodelovanja med državama in širjenja poznanstev. Tudi njihova pešpot je bila letos uradno registrirana in sicer povezuje skupnost 18-ih vasi, ki delujejo in se promovirajo pod istim imenom. Več o tem in o vtisu sromeljske pešpoti vam bo na zaključku pohoda povedala vodja agencije gospa Maureen Lally.

Pohod bo, ne glede na to, kakšno bo vreme ta dan.

Vljudno vas prosimo, da se udeleženci pohoda prijavite najkasneje do 9.10.2009, na tel. št.: 07/4778-021 ali 041-514-134 Ani Kranjčič, TD Sromlje.

Prisrčno vabljeni, veselimo se ponovnega srečanja z vami!