O-STA

Oratorijski koncert - DOPOLNJENO

Od 22. do 24. oktobra (vsakič ob 19.30) bomo v cerkvi sv. Antona Padovanskega na Viču izvedli Schubertovo Mašo v As-duru ter Dvořákovo sakralno delo Te Deum. Franz Schubert je poleg simfonij in samospevov napisal še šest maš in Maša št. 5 v As-duru nedvomno zaseda prav posebno mesto med njimi. Skladatelj jo je zaradi njene grandioznosti označil za misso solemnis oziroma slovesno véliko mašo. Zanjo je prav tako kot za poznejši Schubertov opus značilna zvočna barvitost, ki jo skladatelj doseže s pomočjo nadvse izvirne orkestracije in svežih harmonskih domislekov. Antonin Dvořák je v resnici uglasbil besedilo znane hvalnice Te Deum laudamus (Tebe Boga hvalimo). Omenjena skladba je zasnovana v simfoničnem zaporedju štirih stavkov, ki jih v sklepnem delu ciklično zaokroža ponovitev začetka. Radostna vznesenost zborovskih hvalnic se tako v kompoziciji vseskozi prepleta s kontemplativnejšimi liričnimi meditacijami solističnih nastopov. Zanimivi sakralni deli bosta zazveneli v interpretaciji naših najboljših solistov Mirjam Kalin, Martine Zadro, Norine Radovan, Branka Robinšaka, Juana Vasleta in drugih ter zbora in orkestra SNG Opera in balet Ljubljana. Tokrat bosta dirigentski taktirki vihtela vodja zbora Željka Ulčnik Remic in dirigent Marko Gašperšič.

Solistične zasedbe po dnevih:

Četrtek, 22.10.2009 Schubert: Maša v As-duru

Martina Zadro, Mirjam Kalin, Branko Robinšak, Juan Vasle

A. Dvořák; TE DEUM

Urška Žižek, Marko Kobal

Petek, 23.10.2009 Schubert: Maša v As-duru

Norina Radovan, Elena Dobravec, Dejan Vrbančič, Zoran Potočan,

A. Dvořák; TE DEUM

Rebeka Radovan, Slavko Savinšek

Sobota, 24.10.2009 Schubert: Maša v As-duru

Martina Zadro, Mirjam Kalin, Branko Robinšak, Juan Vasle

A. Dvořák; TE DEUM

Urška Žižek, Marko Kobal

Več na: www.opera.si

Prodaja vstopnic: Informacijsko središče in blagajna SNG Opera in balet Ljubljana, Cankarjeva 11, Ljubljana, tel. 01/241 17 64

www.mojekarte.si

Cerkev Sv. Antona Padovanskega 1 uro pred predstavo

Fotografija: Martina Zadro in Oratorijski koncert v cerkvi sv. Antona Poadovanskega na Viču. (Foto: SNG Opera in balet Ljubljana)

Kontakt:

Nataša Jelić, Odnosi z javnostjo/Public Relations

SNG Opera in balet Ljubljana

Cankarjeva 11

1000 Ljubljana

Tel.: +386(0)1 241 17 26

Gsm: +386(0)51 684 433

E-mail: press@opera.si; press@balet.si

www.opera.si; www.balet.si