O-STA

Majsko trnovsko popoldne

V četrtek, 24. maja 2001, se bo Eipprova ulica v Ljubljani do 14.30 do 21. ure zvečer spremenila v igrišče za otroke, njihove starše, babice in dedke ... Prireditev, ki jo ob pomoči Mestne občine Ljubljana organizira Društvo za oživljanje kulturne podobe starega mestnega jedra in katere glavni pokrovitelj je SKB banka, bo povezovalo Družinsko gledališče Kolenc, nastopili pa bodo Romana Kranjčan z otroškimi pesmimi, Andrej Šifrer, Plesni studio M, učenci ljubljanskih osnovnih šol ...

Otroci in njihovi spremljevalci se bodo prireditve udeležijo tudi na hoduljah, rolkah, rolerjih in skirojih. Vse popoldne bodo ustvarjali na likovnih delavnicah in se nasmejali ob poslikavah obrazov. Posladkali se bodo s koščkom deset metrske rulade. Skratka presenečenj ne bo manjkalo.

Prireditve Majsko trnovsko popoldne se bo udeležil tudi PAPI, maskota mladih varčevalcev SKB banke. S PAPI-jevim paketom, kot so v SKB banki poimenovali paket bančnih storitev za otroke, želijo v SKB banki otroke naučiti ravnanja z denarjem in jim pokazati, da je varčevanje lahko tudi zabavno. PAPI varčevanje bo najmlajšim varčevalcem pomagal pri zbiranju denarja na varčevalni knjižici za igrače, kotalke, kolesa, počitnice ... Prinaša pa jim tudi prvi samostojni ček - DarilČek, s pomočjo katerega bo znesek na njihovi varčevalni knjižici vztrajno rasel, saj lahko mlademu varčevalcu namesto darila ob posebnih priložnostih starši, babice in dedki, strici in tete, vplačajo na knjižico poljubno vsoto denarja.

In ker iz malega raste veliko, si organizatorji in pokrovitelji želimo, da bo Majsko trnovsko popoldne postala tradicionalna otroška prireditev.

Dodatne informacije: Društvo za oživljanje kulturne podobe starega mestnega jedra, kontaknta oseba: Metod Štigl, telefon: 01/241 66 00