O-STA

Retarus postal novi registrirani ponudnik omrežja z dodano vrednostjo (VAN - value added network) za Ford v Evropi

Milan, Italija, 12. oktobra - Ford napovedal prestrukturiranje elektronske izmenjave podatkov (EDI - Electronic Data Interchange)

Ford bo konec tega leta bistveno spremenil svoj pristop k elektronski izmenjavi podatkov. Od 1. januarja 2010 bodo morali naročniki in dobavitelji OFTP povezave s Fordom vzpostavljati bodisi sami bodisi preko s strani Forda potrjenim ponudnikom omrežja z dodano vrednostjo "Certified VAN Provider".

Sistem BT EDI*Net, ki ga za izmenjavo elektronskih podatkov zaenkrat uporablja Ford, bo 31. 12. 2009 deaktiviran. Protol X.400 ne bo več podpiran in vsi dobavitelji bodo morali v prihodnje za EDI povezave uporabljati protokol OFTP. OFTP povezave je moč vzpostaviti z ustrezno programsko opremo ali preko VAN ponudnika, potrjenega s strani Forda. Ob povezovanju preko slednjega bodo dobavitelji lahko ohranili svoje obstoječe X.400 povezave s Fordom in se tako izognili z visokimi stroški povezanim sistemskim nadgradnjam. Retarus je ena izmed zgolj petih tovrstno registriranih podjetij v Evropi in edini VAN dobavitelj s certifikatom Forda za Nemčijo, Avstrijo in Švico.

O podjetju Retarus

Retarus storitve elektronske poslovne komunikacije in avtomatizacije poslovnih procesov razvija in upravlja od leta 1992. Njegov portfelj zagotavlja učinkovite komunikacijske procese z najvišjo možno ravnjo varnosti in storilnosti. Retarus s svojimi rešitvami upravlja kot servis znotraj svojih visoko zmogljivih podatkovnih centrov. Storitve Retarusa uporablja več kot 3000 mednarodnih uporabnikov iz vseh gospodarskih panog, med njih pa med drugim spadajo: Allianz, Adidas, Bayer, Continental, Edeka, Honda, Linde, O2, Puma, Revlon, Santander, Sony, in Zeiss. Retarus ima sedež v Muenchnu in zaposluje 185 ljudi. Retarus International ima podružnice v Lyonu, Madridu, Milanu, Zuerichu in na Dunaju.

Vir: Retarus GmbH

Kontakt: retarus GmbH, Peter Kopfmann, Aschauer Strasse 30, D-81549
Munich, Tel: +49-89-5528-1404, Faks: +49-89-5528-1401,
peter.kopfmann@retarus.de