O-STA

Podjetje O3b Networks, Ltd. zaključilo tretje četrtletje 2009 s približno 600 milijonov ameriških dolarjev še neizpolnjenih naročil in si pridobilo stranke za vse izdelke iz svoje ponudbe

-- Veliko povpraševanje po storitvah in izdelkih podjetja O3b Networks se še vedno zvišuje

ST. JOHN, Jersey, Kanalski otoki--(BUSINESS WIRE)-- O3b Networks, podjetje, ki razvija novo kakovostno globalno satelitsko medmrežno težišče za telekomunikacijske operaterje in ponudnike spletnih storitev, je 15. oktobra sporočilo, da bo tretje četrtletje 2009 zaključilo s še neizpolnjenimi pogodbami v vrednosti približno 600 milijonov ameriških dolarjev in bazo strank za vse izdelke iz svoje ponudbe.

Podjetje O3b Networks, ki so ga ustanovila podjetja Google Inc., Liberty Global, Inc. in HSBC Principal Investments, pospešeno razvija prvo, ultra nizko latentno, satelitsko omrežje v srednji zemeljski orbiti na frekvenci Ka-band in hitrostjo vlaken, ki naj bi izboljšala dostop do medmrežja milijonom potrošnikov in podjetij v razvijajočih se in razvitih državah kot tudi na izbranih vertikalnih trgih. Satelitski dostop do medmrežja naj bi začel delovati leta 2011.

"Zelo smo navdušeni nad uspehom podjetja to četrtletje in kar je še bolj pomembno, odziv kupcev na našo ponudbo izdelkov je izjemen. S ponosom lahko povemo, da smo vnaprej prodali vse aplikacije, ki smo jih razvili za prvo lansiranje naših satelitov," je povedal John Finney, izvršni podpredsednik oddelka za prodajo in trženje. "Svojim strankam smo pozorno prisluhnili, da bi lahko naše usluge čim bolj ustrezale potrebam naprednega omrežja v času zagona sistema O3b. Tako so naše stranke dobile zagotovilo, da bodo dobile rešitev, ustrezno rasti, ki jo pričakujejo. Naše privlačne cene in fleksibilni pogoji so stranke prepričali v nakup, ki bo izpolnil njihove dolgoročne poslovne potrebe."

O podjetju O3b Networks Ltd.

O3b Networks razvija novo kakovostno globalno satelitsko internetno težišče za telekomunikacijske operaterje in ponudnike spletnih storitev v razvijajočih se državah. S projektom, ki naj bi bil zaključen do konca 2010, bo sistem O3b Networks globalni doseg združil s hitrostjo optičnega omrežja. Z investicijsko in operativno podporo podjetij Google Inc., Liberty Global, Inc. in HSBC Principal Investments, bo sistem O3b Networks telekomunikacijskim operaterjem in ponudnikom spletnih storitev nudil cenovno ugodno in izredno hitro alternativo za povezavo 3G in WiMAX ter stacionarnih linij z ostalimi omrežji. To bo milijardam potrošnikov in podjetjem v več kot 150 državah omogočalo hitro internetno povezavo za izobraževalne, zdravstvene in reklamne aplikacije. Podjetje O3b Networks ima sedež v St. Johnu, v Jerseyju, na Kanalskih otokih. Sisteme ozemljitve in tehnični razvoj vodi podružnica, ki je v 100-odstotni lasti O3b Networksa v Englewoodu v ameriški zvezni državi Kolorado. Več informacij najdete na spletni strani www.o3bnetworks.com.

Kontakt

O3b Networks
Ladi Okuneye, +1 404 496 6299
Vodja trženja
ladi.okuneye@o3bnetworks.com

Vir: O3b Networks

Sporočilo za medije je dostopno na spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20091017005035/en