O-STA

Sporočilo združenja prijateljev slepih Slovenije

Pod pokroviteljstvom Združenja prijateljev slepih Slovenije iz Celja in v organizaciji Literarnega foruma "Biseri Savinje", bo v soboto 24/10-2009 potekalo v Celju 5. jubilejno srečanje slepih in slabovidnih literatov Slovenije "Biseri Savinje".

S svojimi literarnimi deli se bo predstavilo več kot 30 slepih in slabovidnih literatov v okviru Predstavitvenega domicila "Biseri Savinje2009 z več kot 300 pesmimi in proznimi deli. Razglasili bodo tudi izid nagradnega natečaja, na katerem bodo podelili za najboljšo pesem leta 2009 "Biser Savinje", poleg tega pa še dve denarni nagradi.

Zbrane literate bo pozdravila podpredsednica Društva slovenskih pisateljev gospa Lucija Stupica. Opoldne pa bo magister Zoran Pevec, pesnik, kritik in eseist nagovoril z literarnim nagovorom "Literatom na proti".Ko goste bodo sodelovali tudi člani Celjskega literarnega društva

Na koncu srečanja se bodo literati srečali na prvi Skupščini Literarnega foruma "Biseri Savinje", na katerem bodo prejeli certifikate o članstvu v tej organizaciji in sprejeli temeljno usmeritev za nadaljnje delovanje Foruma.

V Celju bo v soboto 24/10-2009 v prostoru Hotela Evropa ob 10,00 uri zanimiv kulturni dogodek.

Vljudno vabljeni!