O-STA

Prostovoljni odpoklic Belkinovih priključkov TuneBase™ Direct with Hands-Free, TuneBase FM with Hands-Free, in TuneBase FM with ClearScan

* Belkin je ugotovil, da ti izdelki predstavljajo potencialno požarno nevarnost
* Odrejen je takojšnji odpoklic teh izdelkov na globalni ravni

Sedež podjetja, Compton, Kalifornija -- Belkin International, Inc., je danes sprožil prostovoljni globalni odpoklic izdelkov TuneBase Direct with Hands-Free, TuneBase FM with Hands-Free, in TuneBase FM with ClearScan (številke modelov so navedene spodaj).

Belkin je odkril, da lahko tesnilo, ki ga uporabljajo naprave TuneBas, pri priklopu na priključek za avtomobilski električni vžigalnik sprožijo kratek stik. Tesnilo je okrogla, črna plastična enota, nameščena na konici TuneBasovega priključka za električni vžigalnik. Belkin je po temeljitem pregledu ugotovil, da se lahko v določenih pogojih, kot so vročina, vlaga in ob daljših obdobjih uporabe (na primer, ko TuneBase ostane priključen čez noč), iz nekaterih delov tesnila začne kaditi oziroma, da predstavljajo požarno nevarnost.

Medtem ko menimo, da gre ta problem omejiti na omejeno število izdelkov, ki imajo to tesnilo, je za Belkin na prvem mestu varnost njegovih strank. Zato Belkin odpoklicuje vse izdelke TuneBase, ki so bili prodani med 1. aprilom 2009 in 30. oktobrom 2009.

Doslej ni bilo še nobenih poročil o poškodbah oseb kot posledica uporabe omenjenih TuneBase naprav.

Belkin skupaj s svojimi trgovskimi partnerji trdo dela na tem, da bi se izdelki, ki so prizadeti, umaknili s polic trgovin na globalni ravni.

KAJ STORITI, ČE STE LASTNIK TUNEBASE IZDELKA, KUPLJENEGA 1. APRILA 2009 ALI KASNEJE:
* Takoj nehajte uporabljati izdelek
* Kontaktirajte Belkin in izkoristite njegov program zamenjave izdelkov TuneBase, ki bo vsem strankam, ki so do tega upravičene, zagotovil brezplačno zamenjavo
* Več lahko izveste tukaj: www.belkin.com/tunebaserecall
* Stranke lahko pošljejo tudi e-mail na naslov recall-slovenia@belkin.com

KAJ STORITI, ČE STE LASTNIK TUNEBASE IZDELKA, KUPLJENGA PRED 1. APRILOM 2009

* Ukrepanje ni potrebno. Odpoklic vašega izdelka ne zadeva.

TuneBase izdelke, ki jih odpoklic ne zadeva, je moč prepoznati po naslednji številkah modelov (najdete jih na hrbtni strani izdelka):

* F8Z441
* F8Z442
* F8Z176
* F8Z441ea
* F8Z442ea
* F8Z176eaBLK

** Opozarjamo, da je lahko številka modela na škatli izdelka nekoliko drugačna. Prosimo, da pravo številko modela poiščete na samem izdelku.

Več o Belkin International, Inc., lahko izveste na spletnem naslovu http://www.belkin.com/pressroom/about/?sid=36

Fotografije in multimedijske vsebine so na voljo na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6081315&lang=en

Kontakti:
Belkin International, Inc.
Ana Camargo
PR Coordinator
+31 20 654 73 00 ext. 7701
anac@belkin.com