O-STA

Cummins Power Generation napovedal podražitve za 2010

MINNEAPOLIS--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Cummins Power Generation Inc., ki je del družbe Cummins Inc. (NYSE: CMI), napoveduje zvišanje cen generatorskih agregatov za komercialno uporabo z močjo 6 kW in 2500 kW. Cene generatorjev se bodo s 1. januarjem 2010 zvišale za 1,5 do 2 odstotka.

Razlogi za podražitev so predvsem sedanja dinamika v panogi, rast cen surovin in predvidene razmere na trgu. Generatorski agregati podjetja Cummins Power Generation se uporabljajo za zagotavljanje neprekinjene, osnovne moči in pomožno napajanje v različne komercialne in industrijske namene.

Povprečne cene avtomatičnih preklopnih stikal in sistemov za paralelno delovanje bodo v letu 2010 ostale nespremenjene glede na dinamiko v panogi in predvidene razmere na trgu. Kot agregati se tudi avtomatična preklopna stikala in sistemi za paralelno delovanje podjetja Cummins Power Generation uporabljajo za neprekinjeno, osnovno moč in pomožno napajanje za široko paleto komercialnih in industrijskih namenov.

Podjetje je napovedalo tudi, da bo cene generatorskih agregatov za široko potrošnjo v letu 2010 ohranilo nespremenjene, in sicer zaradi trendov v potrošniškem sektorju in razmer na trgu. Agregatorji Cummins Onan se uporabljajo v avtodomih, navtiki, stanovanjih ter za širok izbor mobilnih komercialnih in prenosnih aplikacij.

Cummins Inc., eno izmed vodilnih podjetij na področju generatorskih agregatov v svetu, združuje medsebojno dopolnjujoče se poslovne enote, ki načrtujejo, proizvajajo, distribuirajo in servisirajo motorje in sorodne tehnologije, med njimi gorivne, kontrolne sisteme, enote za zračenje, filtriranje, rešitve za emisije in sisteme za proizvajanje električne energije. Cummis, ki ima sedež v Columbusu, v ameriški zvezni državi Indiana, oskrbuje stranke v kakih 190 državah in območjih prek mreže več kot 500 lastnih in neodvisnih prodajnih mest in kakih 5.200 zastopstev. Cummins je ustvaril za 755 milijonov dolarjev čistih prihodkov iz prodaje v vrednosti 14,3 milijarde dolarjev. Sporočila za javnost so na voljo na spletu na cummins.com ali everytime.cummins.com. Za več informacij kontaktirajte Scott Murphy, Cummins Power Generation, 1400 73rd Ave. NE, MC OB605, Minneapolis, Minn. 55432 USA. Telefon: 763-574-5670, Fax: 763-574-5811, E-mail: scott.murphy@cummins.com.

Napovedne izjave

Podatki v tem sporočilu, ki niso zgolj zgodovinski, so "izjave o napovedih" kot jih razumeva novela zakona o pravdnih postopkih v zvezi z vrednostnimi papirji iz leta 1995, in to vključno z izjavami, ki se nanašajo na izjave v zvezi s pričakovanji, domnevami in namerami podjetja o strategijah za prihodnost. Poudariti je potrebno, da se lahko dejanski prihodnji rezultati pomembno razlikujejo od tistih, ki jih nakazujejo izjave o napovedih, in sicer zaradi več pomembnih dejavnikov, med drugim zaradi splošnih gospodarskih, poslovnih ali finančnih razmer, socialnega dialoga, vladnih ukrepov, cenovne aktivnosti konkurence, stroškovne nestabilnosti in ostalih tveganj, ki so občasno navedene v borznih objavah Cumminsa.

OPOMBA: Najnovejše izjave za javnost in fotografije v visoki resoluciji so na voljo na cumminspr.robertscomm.com.

Kontakt

Cummins Power Generation
Scott Murphy, 763-574-5670
Direktor globalnega trženja
scott.murphy@cummins.com
ali
Roberts Communications Inc.
Richard Kiley, 585-246-0260
rkiley@robertscomm.com


Vir: Cummins Power Generation Inc.
Distribuira Business Wire

To sporočilo je na voljo na spletu na:
http://www.businesswire.com/news/home/20091110006695/en