O-STA

Prvi VPN Client Suite programski paket za Windows 7 na svetu

Nürnberg, 17. november 2009 - Podjetje NCP engineering GmbH s sedežem v Nürnbergu je objavilo izdajo prvega univerzalnega IPsec VPN Client Suite programskega paketa za Windows 7. Ta programska oprema podpira vse 32 in 64-bitne Microsoft sisteme, poleg tega pa vključuje tudi bistvene zmogljivostne funkcije za enostaven in ekonomičen dostop na daljavo, kot so npr. VPN Path Finder tehnologija, optimizacija za 64-bitne sisteme in podpora za najnovejše gonilnike ter prehajanje med različnimi WLAN omrežji. Poleg tega je izjemno pomembna tudi združljivost z VPN usmerjevalniki vseh priznanih proizvajalcev.

Najnovejši program NCP Secure Entry Client, verzija 9.2, ustreza vedno večjim potrebam VPN uporabnikov po 64-bitnih Windows sistemih in je v skladu z glavnimi zahtevami podjetij, ki lahko uporabljajo le en univerzalen IPsec VPN uporabniški program v heterogenih IT omrežjih. Usklajeno delovanje in uporabniški vmesnik zmanjšata stroške za pomoč uporabnikom in stroške usposabljanja. Najpomembnejša novost nove verzije programa je "NCP VPN Path Finder Technology". Ta zmogljivostna funkcija omogoča uporabnikom, da vzpostavijo IPsec podatkovne povezave preko požarnih zidov, katerih postavitve ponavadi onemogočajo vzpostavljanje IPsec komunikacije (npr. v hotelih ali javnih dostopnih točkah oz. 'hotspotih'). Tako ni več nobenih težav pri celoviti vzpostavitvi varnostne politike osnovane na IPsec protokolih.

Nadaljnje izboljšave v verziji 9.2 so: podpora za najnovejši Intel Wi-Fi gonilnik in za mobilna širokopasovna omrežja, optimizacija 64-bitnih sistemov, WLAN gostovanje ter "nasvet dneva". 64-bitna optimizacija poveča pretok podatkov za približno 20%, WLAN gostovanje avtomatično izbere najmočnejšo razpoložljivo dostopno točko z isto SSID oznako, funkcija "nasvet dneva" pa uporabniku pokaže posamezne primere iz množice možnosti uporabe programa NCP VPN Client. Tudi upravljanje za uporabnika ali upravnika je izboljšano. Med temi izboljšavami so npr. optimizirana WLAN grafični vmesnik in intenzivnost polja, izvoz profila ter revidirana 3G/UMTS konfiguracija.

Tako kot VPN Client Suite, programska oprema NCP Secure Entry Client ponuja usklajeno komunikacijo in varnostne funkcije za univerzalni dostop na daljavo. VNP Client kot programski paket ponuja tudi intuitiven grafični uporabniški vmesnik, lastno opremo za vzpostavljanje klicnih povezav, dinamičen osebni požarni zid in integrirano podporo številnih mobilnih kartic za brezžični prenos podatkov. Ta programska oprema torej osebam, ki delajo na daljavo, prinaša pravo "rešitev z enim klikom". Uporabne funkcije vključujejo tudi upravitelja proračuna, WISPr podporo, avtomatično prepoznavanje vrste medija, uvažanje profilov "tujih" VPN usmerjevalnikov ter podporo mobilnikov z OTP funkcijo. Vse te funkcije zmanjšajo stroške podpore in poslovanja.

Podjetja si lahko prenesejo 30 dnevno neomejeno poskusno verzijo programa VPN Client na spletni strani:

http://www.ncp-e.com/en/downloads/software.html

Dodatne informacije:

Spletna stran:

http://tinyurl.com/d6bafu

Podatkovna tabela:

http://tinyurl.com/yzuhpur

Zaslonske slike:

http://tinyurl.com/yjvxux3

O podjetju NCP engineering

S sedežem v Nürnbergu, Nemčija, podjetje NCP engineering pomaga upravljavcem IT omrežij zaščititi prenose podatkov v javnih omrežjih in prek interneta. Organizacije, katerih poslovanje vključuje dostop na daljavo, mobilno računalništvo, delo na daljavo in e-trgovanje po vsem svetu, se zanašajo na NCP, ki jih oskrbuje s ključnimi varnostnimi komunikacijskimi tehnologijami, kot so oddaljeni dostop, IP usmerjanje, rešitve za navidezna zasebna omrežja (VPN) in za požarne zidove, upravljanje identitete in dostopa (Identity and Access Management - IAM) in nadzor dostopa v omrežjih (Network Access Control - NAC). Podjetje se izogiba priklenitvi strank na enega proizvajalca prek rednega preverjanja združljivosti in polnega integriranja z infrastrukturami javnih ključev (PKI) ter prek podpore za dvofaktorsko avtentikacijo na končnih napravah. NCP služi strankam preko omrežja tehnologij, prodajaln in prodajalcev informacijskih tehnologij z dodano vrednostjo (VAR) ter partnerjev-proizvajalcev originalne opreme (OEM), med katerimi so WatchGuard, T-Systems, Lancom in Astaro.

Kontakti za medije

NCP engineering GmbH

Juergen Hoenig

+49 911 99 68 151

juergen.hoenig@ncp-e.com

@JuergenVPN