O-STA

Željko Pervan v Brežicah

19.11.2009 ob 20.uri, Prosvetni dom Brežice

Željko Pervan je reden obiskovalec (shoping turist) Brežic; čas je da tudi vi obiščete njegovo predstavo. Za pokušino kliknite na sledečo povezavo :http://www.visitbrezice.com/si/turizem/pervan-v-brezicah-g86.shtml , kjer si je možno ogledati tudi posnetek. Gledanje posnetka je odvisno od hitrosti internetne povezave.

Najbolj ga poznamo iz oddaje Večernja škola (Večerna šola), v kateri igra učitelja odraslih učencev, ki skupaj razmišljajo o stvareh, ki jih obkrožajo.

Pervan je spontan, večinoma improvizira in na glas razmišlja o svetu in življenju.

Najraje se dotika politikov, upokojencev; vsakodnevnih situacij in seveda slovensko - hrvaških odnosov. Zakaj ne maramo njihovih rib, zakaj jih silimo v EU, ali bomo uvedli vinjete tudi za pešce, ali so Hrvati dovolj dobri za EU....

Željko Pervan je "stand-up" komik, ki se satirično loteva tako enih kot drugih - brez izjem - in seveda tudi tretjih in četrtih.

Pervan je že dolga leta eden najprepoznavnejših imen v hrvaškem svetu komedije in satire. S kariero je pričel leta 1985 na zagrebškem radiu 101, kasneje pa jo nadaljeval na televiziji OTV. V tem času ga je bilo mogoče videti nastopati v različnih skečih kot so bili: Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini - Servus Zagreb - ter v drugih oddajah in filmih (kot je npr. Ime Ruže, razgovor Hloverke i Dražena Budiše). V tem času je izvajal manjše nastope v humorističnem šovu: Jel me netko tražio?

Vsem pa je ta vrhunski mojster smeha najbolj znan tudi kot ikona popularne satirično-zabavne oddaje Večernja Škola (Večerna šola). Vsi se z veseljem spominjamo prizorov likov iz te legendarne oddaje, ki je postala izredno popularna tudi v Sloveniji. Snemanje oddaje je potekala v živo pred gledalci v studiu, igralci pa so v duhu stand up komedije sproti spontano nastopali.

Vljudno vabljeni vsi željni smeha in dobre zabave.

Cena vstopnice v predprodaji je 15 €, na dan predstave pa 17 €.

Vstopnice lahko kupite v:

TiC BREŽICE - MESTNA HIŠA

Cesta prvih borcev 22, 8250 Brežice

Tel./Faks: 00386 (0) 7 49 66 995, E-mail: mojca.lubsina@zpt-brezice.si

TiC ČATEŽ OB SAVI

Topliška cesta 35, 8251 Čatež ob Savi

Telefon: 00386 (0) 7 49 36 757, E-mail: lado.krizman@zpt-brezice.si

In vseh ostalih prodajnim mestih EVENTIM-a!

Doživetje bo 100% nepozabno!!