O-STA

V Celju se pričenja projekt Pravljično Celje 2009

Med pestro paleto dogodkov je tudi otvoritev zbirke Grda Račka s katero se v Celju pričenja uresničevanje ideje o izoblikovanju prvega Muzeja erotičnih predmetov v Sloveniji

Celje, 25. november 2009, Zavod Celeia Celje je na današnji novinarski konferenci predstavil projekt Pravljično Celje 2009, s katerim mestu Celje v času veselega decembra ponuja dodano vrednost v obliki kopice zanimivih prireditev saj v projektu nastopa v vlogi kot organizator ja in koordinatorja projekta. Projekt, ki poteka od 2. do 31.12.2009, bo vrhunec dosegel z otroškim silvestrovanjem na Glavnem trgu in silvestrovanjem na prostem na Trgu celjskih knezov kjer bodo za zabavo skrbeli Čuki, obeta pa se tudi nepozaben ognjemet. Projekt poteka pod pokroviteljstvom Mestne občine Celje, medijski pokrovitelj je Radio Center. Za projekt se namenja 55.000,00 EUR. Informacije o prireditvah so dosegljive tudi na spletnih straneh www.celeia.info.

Mesto Celje tako v decembru odpre vrata edinstveni Pravljični deželi na Glavnem trgu, katere prireditveni nagovor je usmerjen predvsem v najmlajšo publiko, ki lahko v času od 18. od 31.12. med 10.00 in 12.00 ter 17.00 in 19.00 vstopa v nepozabno decembrsko pravljico skupaj z junaki Pravljične dežele, ki vsako leto na obisk povabijo tudi Božička in Dedka Mraza. Vrhunec pa prireditev doseže z otroškim silvestrovanjem 31.12.2009. Organizator Pravljične dežele 2009 je Vladimira Skale, V.S. styling.

V letošnjem letu je Zavod Celeia Celje prevzel v svoje roke tudi organizacijo Božično -novoletnega sejma, ki ga je zasnoval na način, ki bo obiskovalcem ponujal zanimive unikatne izdelke ponudnikov iz vseh koncev Slovenije.

Pravljično Celje je zasnovano tako, da s prireditvami prebivalce vabi v samo mestno jedro, kjer se bodo letos na Glavnem trgu zvrstili trije brezplačni koncerti na prostem: Nuška Drašček, vokal & Blaž Jurjevič, klavir / 4Given in Eroika. Celjski dom ponuja pester izbor komedij in predstavo za otroke. V Glasbeni šoli Celje Zavod Celeia Celje organizira koncert odličnih bratov Hass, ki se bosta predstavila na violini in klavirju. Oživel bo tudi Stari grad Celje, kjer bo 23. 12. ob 18.00 otvoritev multimedijske razstave Vstopite v svet svetlobe na kateri se bodo javnosti predstavili umetniki svetlobe, ki bodo na ogled in v prodajo postavili obilico zanimivih izdelkov iz stekla, gline ... Na božični večer bo, prvič, organiziran tudi pohod z baklami na Stari grad Celje. Zanimivi bo tudi likovni dogodki. V Likovnem salonu Celje se bo tako predstavila mlada slovenska umetnica Meta Grgurevič, oživela pa bo tudi edina slovenska erotična galerija Račka z otvoritvijo zbirke Grda Račka s katero Celje stopa na pot snovanja edinega in edinstvenega Muzeja erotičnih predmetov Grda Račka.

Več info o Pravljičnem Celju 2009 in otvoritvi zbirke Grda Račka: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: t: ++386 3 428 79 41 , GSM: ++386 51 681 997 e-pošta: novice.zavodceleia@celje.si

Več info o Pravljični deželi 2009: Vladimira Skale, tel.: 041 675 565 e-mail:pravljicnocelje@gmail.com