O-STA

Prireditve Pravljičnega Celja 2009 se začenjajo z muziklom Prava dekleta

PRAVA DEKLETA - za prave ljubitelje muziklov, dobrih zgodb in nepozabnega šova

Celje, 30. november 2009, Zavod Celeia Celje vabi v sredo, 2.12.2009, ob 20.00, v Celjski dom na Krekov trg 3 na ogled muzikla Prava dekleta, enega redkih sodobnih slovenskih muziklov. Z muziklom se v Celju pričenja osrednji program prireditev Pravljičnega Celja 2009. Cena vstopnice: 18 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 492 5 081, mobi: 031 / 051 610 537,e-mail:tic@celje.si, prodajna mesta Eventima po Sloveniji ter eno uro pred predstavo v Celjskem domu. Medijski pokrovitelj Pravljičnega Celja 2009: Radio Center. TV pokrovitelj Pravljičnega Celja 2009:TV Celje. Medijska pokrovitelja muzikla: Radio Rogla in Celjan.

Muzikal PRAVA DEKLETA je drugi avtorski projekt Tine Gorenjak in režijski prvenec igralke Zvezdane Mlakar. Prava dekleta so komične in še kako resnične zgodbe štirih deklet, ki se trudijo uspeti v svetu šovbiznisa. V dobri uri vas bodo z odlično glasbo, atraktivnimi koreografijami in zapeljivimi kostumi gotovo prepričale.

BESEDILO IN IDEJA: Tina Gorenjak

REŽIJA: Zvezdana Mlakar

GLASBA: Rudolf Gas

KOREOGRAFIJA: Anja Robida

DRAMATURGIJA IN LEKTURA: Ana Kržišnik

KOSTUMOGRAFIJA: Ivona Stanič

Igrajo:

KRISTINA: Tina Gorenjak

GABI: Katja Šantl

STELLA: Anja Robida

MIA: Lea Sobočan/Maja Martina Merljak

SONY/FANTASTIKO/ODVETNIK VRABEC: Kristijan Guček

Predstava nas popelje v pisan, življenjski svet, v garderobo tretje-razrednega bara, ki je še kako močno prisoten tukaj in zdaj! Kljub temu, da se predstava dogaja v tretje-razrednem klubu in da so naše glavne akterke umetnice, plesalke, se lahko vsaj v delčku njihovih usod prepozna vsakdo izmed nas.

Če bomo uspeli pričarati nasmeh na usta gledalcev in prebuditi v njih veselje, sanje, upanje in pogum, je namen Pravih deklet dosežen.

Le kaj se dogaja v zakulisju, v katerega nam navadno ni dovoljeno pogledati. Zgodbe deklet se razgalijo pred očmi gledalca, ter na avtentičen in neposreden način vabijo, da na skrivaj pokukajo v realen svet za rdečo, žametno zaveso.

Stella je skladateljica in plesalka iz "popolne" družine, dekle v precepu med pričakovanji njenih staršev in iskanjem lastne identitete.

Koreografinja Gabi ni po "merilih družbe" in šovbiznisa, ter se kot marsikdo izmed nas nenehno bori s svojo fizično podobo.

Nad duhovito, lucidno, na trenutke cinično tekstopisko Kristino, kakor temen oblak, visi negativna izkušnja iz preteklosti in razočarana vase vliva alkoholno pozabo.

Ljubka kostumografinja Mia slepo verjame, da nima problemov. Za vse in vsakogar najde izgovor, pa naj si gre še za tako groteskne situacije. Vedno znova se sooča s podobnimi problemi in bolečimi razočaranji.

Zgodba se dodobra zaplete, ko v njihova življenja vstopi veliki zvezdnik Fantastiko. Ponudi jim rešitev za vse probleme, ter tako obljubi, da bo izpolnil njihova pričakovanja in skrite želje. Namesto obljub se brez slabe vesti okoristi z njihovim avtorskim ustvarjanjem, ki ga lansira s pomočjo všečnejših in medijsko atraktivnejših deklet iz skupine TurboFantasy.

Ko jih popolnoma razočara, dekleta končno najdejo moč, da se spopadejo z vsemi svojim pričakovanji, strahovi in problemi, ki so jih ločili od njihovih otroških sanj.

Fotomaterial je v lasti ustvarjalcev predstave Prava dekleta

Več info: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 492 5 081, mobi: 031 / 051 610 537,e-mail:tic@celje.si