O-STA

Letalski potniki bodo v prihodnje zavarovani za primer insolventnosti letalske družbe

DREIEICH, Newmčija--(BUSINESS WIRE)-- Od 1. januarja 2010 bo prvič mogoče izdajati letalske karte zavarovane za primer insolventnosti letalske družbe za več kot 200 letalskih družb pri 80.000 potovalnih agencijah z IATA licenco po svetu.

Globalni posrednik letalskih kart Hahn Air je sklenil pogodbo o zavarovanju z zavarovalnico Generali Versicherung AG, preko zavarovatelja "REISEGARANT" GmbH iz Hamburga*. To bo omogočilo družbama Hahn Air in Generali, da bosta vsem potnikom z elektronsko letalsko karto družbe Hahn Air (HR-169) zagotovila vračilo denarja, če bo letalska družba, s katero naj bi leteli, bankrotirala. To je prvič, da je poskrbljeno za potnike, ki jih prizadene insolventnost letalskih družb, kar so mednarodne potrošniške zveze zahtevale že več let.

Transakcijo opravi agencija, pri kateri potnik kupi letalsko karto. Skupna izjava o jamstvu družb Hahn Air in Generali, ki jo najdete na spletni strani Hahn Air (www.hahnair.com), se lahko natisne in da potniku. To ne vključuje nobenih dodatnih stroškov za potovalno agencijo ali potnika.

Hahn Air je članica IATA in je povezana z načrtom za izdajanje in poravnavo računov Mednarodne zveze za zračni promet v več kot 150 državah in upravlja največjo e-platformo za nakup vozovnic.

Potovalne agencije rezervirajo polete za potnike pri mednarodnih parterjih Hahn Air, ki vključujejo že več kot 200 letalskih družb, skozi ustrezen sistem za rezervacije jih izdajo na elektronskih vozovnicah družbe Hahn Air (HR-169) za potrebe dokumentiranja in izdaje računov. Potovalne agencije, ki izdajo vozovnice, karte plačajo pri Hahn Air.

* REISEGARANT GmbH je eden od največjih ponudnikov pogodb za izdajanje potrdil o garanciji za potovanja in deluje kot zavarovatelj in agent družbe Generali.

Več informacij na www.hahnair.com

Kontakti

Hahn Air
Anja Radloff
Komunikacija z javnostjo
T: +49 6103 5013 123
E: a.radloff@hahnair.com
ali
Sabine Ullrich
Marketing
T: +49 6103 5013 220
E: s.ullrich@hahnair.com

Vir: Hahn Air Lines GmbH

Powered by Business Wire

Poglejte si to sporočilo za javnost na spletu:
http://www.businesswire.com/news/home/20091208005083/en